Ce ştie să facă iOS5 ?

Apple a prezentat, ieri, cel mai nou sistem de operare pentru dispozitive mobile, iOS5, care va fi disponibil pentru utilizatori din toamna acestui an, când probabil va fi lansat şi noul iPhone.Noul software se laudă cu peste 200 de caracteristici noi pentru utilizatori şi peste 1.500 de interfeţe pentru programare de aplicaţii (API) pentru dezvoltatorii de software.Noul sistem de operare va funcţiona cu iPhone 3GS, iPhone, iPad, iPad 2, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G şi viitoarele terminale Apple.
iOS5 include funcţii precum Notification Center, Newsstand, Game Center şi altele. De asemenea, browserul Safari a fost îmbunătăţit, la fel şi aplicaţiile pentru camera foto. iOS5 include şi integrarea reţelei de socializare Twitter.

Notifications În iOS 5 toate notificările pentru fiecare aplicaţie instalată vor fi stocate într-un nou meniu numit centru de notificare (Notification Center), care va putea fi accesat printr-o mişcare a degetului pe ecranul dispozitivului (de la bara de informaţii cu ceas şi semnal, în jos). Notification Center include, de asemenea, şi informaţii live cu starea vremii şi informaţii despre nivelul acţiunilor (cu ajutorul aplicaţiei Stocks).
Newsstand
Aplicaţiile cu abonament (precum abonamentele la diferite ziare online), care au fost recent introduse în iOS, vor avea un meniu propriu. Newsstand sau standul de ziare va avea o opţiune pentru a încărca ştirile incluse în abonamente, astfel înât chiar dacă aplicaţia nu este deschisă ziarul va descărca automat ultimele ştiri.
Twitter
Twitter-ul va fi inclus în noua versiune de iOS. Tot ce trebuie făcut este să fie introduse datele contului de Twitter pe iPhone sau iPad. De aseamenea Twitter-ul va fi integrat în mai multe aplicaţii precum, Camera sau Poze. Acum pozele pot fi trimise prin Twitter direct din librăria de poze, unde mai poate fi aplicat şi un mesaj text sau chiar şi locaţia în care utilizatorul este în acel moment. Twitter mai este integrat şi în YouTube (pot fi trimise mesaje ‘tweets’ video), Hărţi (pot fi trimise locaţii business), şi Contacte (se pot sincroniza pozele contactelor care există în dispozitiv împreună cu pozele din profilul contactului de pe Twitter), ba chiar se mai pot trimite mesaje direct din Safari (link-uri).
Safari
Modulul Reader de la Safari este acum integrat şi în iPhone şi versiunile de iPad, ceea ce înseamnă că se utilizatorul se poate concentra doar pe textul online al articolelor, fară a fi deranjaţi de poze sau reclame. Se mai poate salva articolul pentru a fi citit mai târziu utilizând Instapaper, care va face disponibil articolul pentru citit pe toate dispozitivele iOS deţinute de utilizator sau dispozitivele care au Safari, chiar dacă sunt Mac-uri sau PC-uri cu Windows. Safari pentru mobil acum are integrată şi navigarea pe taburi.
Reminders
Noua aplicaţie Reminders oferă un loc unde se pot face liste de “memento-uri” completate cu semnale de alarmă în funcţie de locaţie şi timp pentru a aminti unde şi ce trebuie făcut.
Camera
Camera foto de pe Iphone va putea fi acum accesată prin intermediul unei comenzi rapide din ecranul blocat (lock-screen). Mai nou se poate utiliza acum şi butonul de volul din partea laterală a dispozitivului pentru a face o fotografii. Alte funcţii importante a camerei care sunt găsite acum în iOS 5 sunt linii grilă care ajută la încadrarea unui obiect în poză, auto-focus, auto-expunere şi capacităţi de reducere a ochilor roşii.
Mail
În iOS 5 textele din email-uri devin mai interesante prin diferite formate (bold, italics, underline), anumite cuvinte, propoziţii sau fraze pot fi copiate dintr-un loc în email în altul, va mai avea CCA, CC şi To, mesaje marcate şi posibilitatea de a căuta un email specific. iPad Mail va avea, de asemenea, o scurtătură (o mişcare a degetului pe ecran) pentru a ajunge în Inbox. Clienţii enterprise vor fi încântaţi să vadă că Mail-ul va avea S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions, un standard pentru criptarea mesajelor) pentru o securitate sporită. În noua versiune a sistemului de operare există şi un dicţionar integrat care funcţionează pentru fiecare applicaţie. Prin simpla apăsare pe un cuvânt şi alegerea opţiunii “Define” (defineşte), se va găsi definiţia cuvântului. În plus, tastatura nouă pentru iPad va fi o tastatură despărţită (split keyboard) pentru o tastare mai uşoară.
PC Free
Steve Jobs a ţinut un discurs despre era post-PC şi despre cum dispozitivele lor vor fi independente de computerele personale de acasă sau de la birou. Mulţi utilizatori vor ca iPad-ul lor sau iPhone-ul să înlocuiască PC-ul, iar Apple a venit cu o soluţie. Actualizările de software pot fi făcute acum “în aer” prin conexiunea la internet. Actualizările se vor face acum pe bază de elemente, astfel încât sunt mult mai mici şi descărcarea se va face doar pentru lucrurile care necesită schimbate şi nu tot sistemul de operare, aşa cum a fost până acum. Apple a trecut prin toate caracteristicile aplicaţiilor şi a schimbat tot ceea ce era necesar ca dispozitivele lor să opereze ca un PC. Cu noul iOS se pot crea calendare, edita fotografii, crea căsuţe poştale, actualizări de soft, scriere mesaje, navigare pe internet, jocuri, etc.
Game Center
iOS este cea mai populară platformă pentru jocuri din lume. Game Center a acumulat 50 de milioane de utilizatori în doar nouă luni, comparativ cu 30 de milioane de utilizatori că a strâns în opt ani Xbox Live, serviciu făcut de Microsoft. În iOS 5, Apple a introdus partajări de fotografii în Game Center, puncte strânse pentru fiecare nivel depăşit într-un joc (Achievements), recomandări pentru prieteni, şi abilitatea de a vedea prietenii prietenilor, astfel încât putem spune că se îndreaptă spre o reţea de socializare.
iMessage
Unul din cele mai importante aspecte prezente în noul iOS 5 iMessage. Noul serviciu de mesageri care conectează în mod automat toţi utilizatorii de iOS 5. Acest serviciu va putea fi folosit de pe iPhone, iPod Touch şi iPad, şi va avea opţiuni de text, video, foto şi mesaje de grup. iMessage va avea ştampile de timp astfel încât utilizatorul va şti când a fost trimis mesajul şi când a fost citit. Serviciul va avea, de asemenea, şi criptare securizată. Mesajele vor fi primite prin intermediul unui nou meniu care va fi în partea de sus a ecranului, unde se va putea vedea dacă persoana cu care utilizatorul vorbeşte este activă la conversaţie sau nu. iMessage este un rival foarte puternic pentru BlackBerry Messenger, şi ar putea înlătura unul din puţinele puncte forte pe care Research in Motion l-a avut peste Apple. iMessage funcţionează prin Wi-Fi şi 3G, astfel încât nu există o limitare a utilizării sale.
Acestea sunt doar zece dintre caracteristicile pe care noul iOS le va avea. iMessage este cel mai important din punct de vedere mobil pe care Apple îl va face disponibil, dar şi faptul că sincronizarea se poate face acum fără fir.
Sursa:itmoldova.com

Sursa
2011-06-07 19:07:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:58:51Educație prin sinceritate —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:36:14Ceea ce se întâmplă în culise e mai primordial decât spectacolul în sine —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
19:57:54Jeleu —» O nouă ocupație...
18:34:38Designed Adaptations Challenge Evolution —» ajna-blogging-press
13:52:25Молдова. Города на грани уничтожения —» Блог Михаила Полянского
12:53:08Apel la ajutor pentru lucrarea din Uganda —» Moldova Creștină
12:37:18Informarea spune nu violenței! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:14:08Artista Gabriela Radu, stabilită în Franța: ”Trebuie ca noi, românii, să nu ținem capul plecat și să nu ne dizolvăm în marea globalizare doar ca să fim acceptați” —» Elena Robu
12:05:34Stingătorul și sfințenia —» Moldova Creștină
09:09:31CĂMIN STUDENȚESC (III). UNGHERAȘUL ROȘU —» Leo Butnaru
09:06:37Usatîi confirmă că Năstase fura costume din magazine cât era ministru :) —» un alt blog
06:56:26Gray Sectional Sofa Costco —» Andrei Fornea
06:31:56Granite Dining Table Singapore —» Andrei Fornea
19:34:18Vrea test poligraf în direct, la TV —» Curaj.TV | Media alternativă
18:58:23Au evacuat ghereta MoldPresa cu tot cu… ţigări —» Curaj.TV | Media alternativă
16:58:13POEZIA ȘI PISTOLUL —» Leo Butnaru
16:27:47Cuvintele pot mângâia, dar pot și dărâma / Între cer și pământ / Jon Kalman Stefansson —» Frinturi din suflet de femeie
15:52:0373 scientists study French Polynesia’s coral reefs – dive into what they find —» ajna-blogging-press
15:38:29Muzeul Literaturii Române e închis. Nu deranjați —» Gheorghe Erizanu
15:06:1599 reasons to cry —» turn up the silence
14:18:39VIDEO / FOTO / Start sărbătorilor de iarnă la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
13:48:57Condorii Negri prezintă: ”DACII”, cântec-manifest în cinstea eroilor —» Nicolae Federiuc
12:34:15Poliţist, reţinut cu focuri de armă de CNA la Chișinău —» Elena Robu
12:06:29Trăiască schimbarea —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
10:56:50Lowes Wallpaper Border —» Andrei Fornea