Urma politică în atentatul asupra lui Igor Țurcanu

În fața domnului Vlad Filat în aceste momente prinde formă o nouă dilemă existențială în raport cu acțiunile ce urmează să le ia în continuare – ori rămâne în componența Alianței pentru Integrare Europeană și o susține pe deplin, ori intră în ”dialog” cu fracțiunea comunistă din Parlamentul Republicii Moldova trădându-și propriul electorat. Pentru a schimba mersul lucrurilor acesta mai are nevoie de o acțiune, la prima vedere, expromtă care să justifice devierea de la înțelegerile din sânul Alianței.

 Într-o postură similară se află și Partidul Comuniștilor. Pentru a câștiga alegerile ultima soluție pentru aceștia ar fi să încrimineze pentru un caz ieșit din comun pe unii din membrii Alianței. Un astfel de caz ieșit din comun sau situație excepțională se poate concretiza printr-un act de terorism. Aceasta ar fi cu atât mai posibil cu cât deja se știe că în spatele provocărilor cu ziarele false se află foști membri ai unui partid din Alianță.

 Oricât de mare nu ar fost presiunea societății civile pentru aflarea adevărului în aceste cazuri oricum adevărul nu a fost scos la suprafață nici până la alegeri și nici după. Nu au fost găsiți adevărații comanditari, deci acțiunile destructive și provocările pot continua.

 Lipsa de operativitate în elucidarea omorurilor duble petrecute de vreo câteva ori în Republică a făcut ca încrederea în organele de forță să scadă semnificativ și indirect să aibă un efect negativ asupra unor partide din Alianță.

 În acest context putem să privim și cazul de astăzi când președintele Federației de Tenis din Moldova, domnul Igor Țurcanu, a fost ucis de suflul exploziei unei mașini cu numere rușești. Astăzi la un post TV național chiar în primele minute ale difuzării reportajului despre acest caz s-a strecurat o informație conform căreia Serviciul de Informații și Sercuritate are deja informații cine este responsabil în acest caz. Se știe că Igor Țurcanu a fost în această campanie și șeful stafului electoral al candidatului independent la primăria Chișinăului, domnul Mihai Godea.

 În aceeași ordine de idei, indicii conform cărora atentatul contra lui Igor Țurcanu sunt relevanți pentru a trage concluzia că a fost un act de terorism. Este vorba despre modelul mașinii – ”Lada” prețul căreia este unul foarte mic și faptul că acest automobil este unul foarte accesibil. Faptul că această mașină staționa și doar în momentul cînd a trecut victima pe lângă ea ne vorbește de multe.

 Părerea conform căreia atentatul de astăzi este legat de activitatea în sfera de business a acestui domn deviază de la pista politică în alt domeniu exclusiv al criminalului. Se știe că Mihai Godea a fost urmărit și chiar amenințat începând cu ziua în care a ieșit din cadrul Partidului Liberal Democat din Moldova.

 Revenid la cele spuse la început, putem să spunem, ca o concluzie, că PCRM și implicit PLDM să fie direct interesați în tensionarea relațiilor în țară pentru a prelua frâiele puterii pornid de la argumentul că nimeni nu mai poate deține controlul situației infracționale din țară și nemulțumirea oamenilor a ajuns la cote maxime.


Sursa
2011-06-07 16:56:39Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:39:31Protestează la PG și MAI contra popii din sat —» Curaj.TV | Media alternativă
11:20:11Servicii funerare scumpe, dar fără acte legale —» Curaj.TV | Media alternativă
11:18:21Sofa Mart Denver —» Andrei Fornea
10:03:43Анонс: Официальная трибьют-группа "КИНО" - группа "ВИКТОР" выступит с концертом "30 лет альбому "ГРУППА КРОВИ" —» Заметки Начинающего Журналиста
09:42:14Легенда джазовой музыки, композитор и пианист Леонид Чижик: «Я – кишиневец» —» Заметки Начинающего Журналиста
07:39:35Lisa Marie Fernandez —» Andrei Fornea
06:38:21Cum mi-a învinețit Ilinca degetul de la picior —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
20:11:13Inside the Organized Crime Syndicate known as the CIA: an Interview with Douglas Valentine —» ajna-blogging-press
19:33:11Are de hrănit 5 copii singură, soțul și statul nu o ajută —» Curaj.TV | Media alternativă
19:30:00Cenaclul „Prietenii muzelor” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:28:08Jared Diamond – UPHEAVAL – How nations cope with crisis and change —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:13:45O greșeală, pe care o facem când suntem tineri. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
17:08:31Protestează la Președinție de grija copiilor —» Curaj.TV | Media alternativă
16:03:27Vine Moș Niculae. 50 la sută reduceri pentru cărțile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:16:45Ce va fi la vamă cu Sergiu Burduja în frunte și când va depune mărturii la procuratură Balițchi? —» un alt blog
15:03:32Donald Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor —» Elena Robu
12:50:22Felicitări cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor —» Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)
12:21:034s12p Li-Ion pack/bank —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
12:14:57Joia neagră în Franţa. Toată țara este paralizată de o grevă generală în semn de protest faţă de reforma pensiilor —» Elena Robu
09:45:55Анонс: МЕГА-Битва ROCK vs JAZZ! —» Заметки Начинающего Журналиста
09:06:29Rustic Bedroom Paint Colors —» Andrei Fornea
09:04:03What Is A Pendant Light —» Andrei Fornea
08:42:29#SlivProcurorulMorari Frăția procurorilor —» un alt blog
21:58:07Анонс: В Кишиневе выступит известная музыкант и видеоблогер Клава Кока —» Заметки Начинающего Журналиста
21:29:41Drumuri noi se fac dupa filmari la Lipcani —» Curaj.TV | Media alternativă