Dovlecei cu cascaval si usturoi

Vegetarieni din toate tarile, adunati-va! In reteta asta, zare de carne nu se vede. Pentru ca a hotarat Povestelnicul intr-o zi sa nu aiba carne pe masa (este o mare minune, pentru ca asa ceva se poate intampla numai daca pica vreun asteroid pe pamant, sau iese vreo lege dupa care mancatul de carne se pedepseste cu exilarea in antarctida pentru zece ani). Dar veni si ziua cu exceptia, si cand ai un dovleac, niste usturoi si putin cascaval, se poate face abstractie de usa congelatorului unde se ascund solduri de juvine cuminti. Deci:

Ingrediente:
1 dovleac tuchini
100g cascaval
1-2 catei de usturoi (depinde cat de tare va este frica de vampiri)
4 rondele de ridiche dulce (alba)
1 rosie
1 lingurita de seminte de chimen
1/2 lingurita de besar
1 varf lingurita de coriandru praf
oregano
busuioc
piper negru praf
sare
ulei de masline
aceto balsamico

Dovlecei cu cascaval si usturoi

Mod de preparare:
Cu agerimea unui samurai, dovleacul se taia fix in jumatate.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Cu causul unei linguri (sau daca vreti, poate va e mai comod – unei linguriti) scobiti miezul dovleacului, dar nu fiti foarte vigilenti,
Dovlecei cu cascaval si usturoi

pentru ca 0.8-1.0 cm grosime a peretelui dovlecesc tot trebuie sa ramana.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Dupa asta, dati in clocot o cratita cu apa si lasati in ea jumatatile de dovlecel, sa fiarba 3-4 minute.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Pana una alta se fac alte griji ale gospodariei: se da, de exemplu, cascavalul prin razatoare,
Dovlecei cu cascaval si usturoi

se piseaza usturoiul
Dovlecei cu cascaval si usturoi

si dupa asta, tot el, se toaca marunt.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Aici e tocmai timpul de a pregati umplutura pentru dovleci. Se amesteca toate laolalta: cascavalul, miezul tocat de dovleac (daca n-ati reusit sa-l si dati la pasari),
Dovlecei cu cascaval si usturoi

si usturoiul tocat.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Se pune putina sare, besar, putin piper negru, praful de coriandru si semintele de chimen.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Amestecati bine ca sa obtineti o masa omogena.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Cand dovleacul s-a inmuiat in apa fierbite, se scoate si se pune in apa rece ca sa se opreasca toate procesele termice care pot continua in fibra acestuia dupa fierbere. Scurgeti jumatatile bine de apa si uscati-le cu un servetel.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Umpleti cavitatile dovleacului cu amestecul aios si la cuptor cu ele (150-200 grade), pentru vreo 20-30 min. Cand deasupra se va pune o crusta cafenie iar dovleacul se va rumeni usor sa stiti ca este gata.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Ridichea si rosia o taiati rondele, o sarati putin, o stropiti cu otet balsamic si ulei de masline. Mai fulguiti peste ele cu oregano si imbatati-le cu putin busuioc.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Cam asta e. Eu am mai avut o bucata de lavash, niste frunze proaspete de spanac. Se mai plictiseau pe fundul unui borcan si niste masline, de aceea am decis ca nu le va fi trist impreuina cu dovleacul: cat au stat impreuna pe o polita a frigiderului s-au si imprietenit, era pacat sa-i despart in ziua asta de sarbatoare.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Acum va urez sa aveti pofta! Daca va va place, mai gasiti pe blog undeva inca o reteta cu dovleci impluti.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Pe curand!


Sursa
2011-06-07 16:39:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

16:42:12temps —» turn up the silence
14:53:51A murit solista trupei Roxette —» Elena Robu
12:33:04Un nou local pentru amatorii de vinuri – Decanter —» Fine Wine
12:20:48O nouă schemă de corupţie la Primăria mun. Chișinău şi Agenţia Servicii Publice —» Elena Robu
09:44:05Thick White Curtains —» Andrei Fornea
09:25:03ALT POEM SENTIMENTAL DE LA ALMA MATER... —» Leo Butnaru
09:20:49Best Home Design Ideas —» Andrei Fornea
09:14:49Велосипедная инфраструктура Кишинева: Острая необходимость и надежды на будущее —» Заметки Начинающего Журналиста
09:01:26Provocarea verii (turul doi) la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
08:12:56Moș Niculae. Top vânzări 2019 —» Gheorghe Erizanu
07:06:52UN POEM DE AZI, UN POEM DE DEMULT... —» Leo Butnaru
06:26:46Ткачук шь-о трас партид ку логотип копиат ши копий пе сченэ :) —» un alt blog
00:25:37Cu tartine de icra rosie si fara lumina —» Curaj.TV | Media alternativă
22:45:22Poliția Română continuă să se facă de râs —» Curaj.TV | Media alternativă
21:35:24Vampirisme musai transilvănene —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:42:55Greva foamei la Procuratura generală —» Curaj.TV | Media alternativă
18:22:53Finlanda are cel mai tânăr premier din istoria țării. Este copilul unui cuplu de părinți de același sex —» Elena Robu
18:18:49©️ Dragoste și sacrificii… —» Licurici de suflet
17:39:22spacious —» turn up the silence
17:15:20Catabolism: Capitalism’s Frightening Future —» ajna-blogging-press
17:05:58Rusia exclusă de la Jocurile Olimpice şi de la Mondialul din 2022 —» Elena Robu
16:06:06În plină iarnă, o familie cu trei copii din Nișcani, au rămas pe drumuri —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:24:52Ce implică supunerea soției în căsătorie? —» Moldova Creștină
15:13:07Cutremur în Italia de 4,5 grade. Clădiri deteriorate, școli închise, trenuri anulate —» Elena Robu
14:07:57Beneficiarii de ieri educă beneficiarii de azi —» Asociaţia Obştească "Demos"