Sindicaliştii vor desfăşura ample acţiuni de informare

La 7 iunie activiştii şi membrii de sindicat din  Moldova marchează Ziua Sindicalistului. Cu acest prilej, în întreaga ţară vor fi organizate o serie de evenimente şi acţiuni de informare despre activităţile mişcării sindicale în Republica Moldova.

În contextul acestor activităţi, în această zi se va desfăşura Adunarea Generală a activului sindical, în cadrul căreia vor participa liderii organizaţiilor sindicale primare, structurilor teritoriale ramurale şi consiliilor interramurale ale sindicatelor, funcţionari sindicali ai aparatelor centrelor sindicale naţional-ramurale, precum şi reprezentaţi ai Guvernului şi Patronatelor.

Participanţii vor discuta despre evenimentele social-economice ale ţării din ultima perioadă, despre problemele salariaţilor, cerinţele înaintate de sindicate şi despre mersul negocierilor cu partenerii sociali în vederea soluţionării acestora.

Oleg Budza, preşedintele CNSM, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de azi că sindicatele se vor abţine de la acţiunile de protest anunţate anterior pentru ziua de 7 iunie. „Suntem de părerea că orice probleme trebuie să fie soluţionată pe cale paşnică, amiabilă, mai ales în contextul situaţiei politice actuale din ţară. Nu dorim să lăsăm loc de careva interpretări în acest sens", a explicat liderul sindical.

Mai mult decât atât, acum trei săptămâni a fost iniţiat procesul de negocieri între sindicate, Guvern şi patronate, care vor dura până în luna iunie curent. „Ne punem toată speranţa că cerinţele noastre vor fi auzite de către partenerii sociali şi, într-un final, vom ajunge la un consens", a spus Budza.

El a ţinut să precizeze că, după ce se vor încheia negocierile, în dependenţă de rezultatele acestora, sindicatele vor decide asupra acţiunilor ulterioare pe care le vor întreprinde.

Budza a comunicat că acţiunile preconizate pentru ziua de 7 iunie se vor axa mai mult pe o campanie amplă de informare a populaţiei, în scopul atenţionării salariaţilor, inclusiv a tinerilor, asupra necesităţii respectării drepturilor lor  la muncă, precum  şi a găsi puncte de consens cu partenerii sociali la elaborarea politicilor sociale şi economice privind implementarea principiilor muncii decente.


Sursa
2011-06-06 14:44:44Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:04:33Împărăţiile acestei lumi —» adevaruri biblice
20:58:51Educație prin sinceritate —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:36:14Ceea ce se întâmplă în culise e mai primordial decât spectacolul în sine —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:06:00Geotermal, campioana Amoliga! —» Sandu GRECU
19:57:54Jeleu —» O nouă ocupație...
18:34:38Designed Adaptations Challenge Evolution —» ajna-blogging-press
13:52:25Молдова. Города на грани уничтожения —» Блог Михаила Полянского
12:53:08Apel la ajutor pentru lucrarea din Uganda —» Moldova Creștină
12:37:18Informarea spune nu violenței! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:14:08Artista Gabriela Radu, stabilită în Franța: ”Trebuie ca noi, românii, să nu ținem capul plecat și să nu ne dizolvăm în marea globalizare doar ca să fim acceptați” —» Elena Robu
12:05:34Stingătorul și sfințenia —» Moldova Creștină
09:09:31CĂMIN STUDENȚESC (III). UNGHERAȘUL ROȘU —» Leo Butnaru
09:06:37Usatîi confirmă că Năstase fura costume din magazine cât era ministru :) —» un alt blog
06:56:26Gray Sectional Sofa Costco —» Andrei Fornea
06:31:56Granite Dining Table Singapore —» Andrei Fornea
19:34:18Vrea test poligraf în direct, la TV —» Curaj.TV | Media alternativă
18:58:23Au evacuat ghereta MoldPresa cu tot cu… ţigări —» Curaj.TV | Media alternativă
16:58:13POEZIA ȘI PISTOLUL —» Leo Butnaru
16:27:47Cuvintele pot mângâia, dar pot și dărâma / Între cer și pământ / Jon Kalman Stefansson —» Frinturi din suflet de femeie
15:52:0373 scientists study French Polynesia’s coral reefs – dive into what they find —» ajna-blogging-press
15:38:29Muzeul Literaturii Române e închis. Nu deranjați —» Gheorghe Erizanu
15:06:1599 reasons to cry —» turn up the silence
14:18:39VIDEO / FOTO / Start sărbătorilor de iarnă la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
13:48:57Condorii Negri prezintă: ”DACII”, cântec-manifest în cinstea eroilor —» Nicolae Federiuc
12:34:15Poliţist, reţinut cu focuri de armă de CNA la Chișinău —» Elena Robu