DIAGNOZĂ – Sindromul Stockholm la moldoveni

De sărbători cântăm „Deșteaptă-te române”, iar la alegeri cântăm Veșnica pomenire Moldovei.

Luând în considerație aproximativele rezultate ale alegerilor de ieri, moldovenii au demonstrat ferm că „Democrația este libertatea de a ne alege dictatorii”.

Deja ajung să cred cu sinceritate că la noi în țară se trăiește foarte bine, fără nicio grijă, avem salarii imposibil de mari, un nivel de trai european etc. Iar de la atâta bine este și normal ca moldovenii să se plictisească și uite, ca să-și mai condimenteze un pic rutina, merg la alegeri și votează comuniștii... ca să avem și noi parte de un pic de senzații tari – să nu ne atrofiem moral.

Dacă ceva mai înainte aveam un deget arătător și nu știam asupra cui să-l îndrept, acum am găsit persoanele cu pricina, dar nu-mi ajung degete; spre exemplu – câte un deget pentru jumătate din chișinăuieni.

Sindromul Stockholm - descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să simpatizeze cu răpitorul. Persoanele captive încep în a se identifica cu răpitorii, ca și un mecanism defensiv, din teama de violență. Sindromul poate fi atribuit și în cazul deținuților și gardienilor... și în cazul moldovenilor și comuniștilor.


Frica asta istorică față de comuniști (nejustificată în prezent), este de vină pentru recentul eșec din 5 iunie. „Simpatia” față de PCRM mai vine și din faptul că ăștia ne promit stabilitate, or moldoveanul e gata să putrezească în mocirla în care se află, dar nici mai rău să nu fie. De mici copii știm că întâi ar trebui să investești, apoi să culegi; noi nu suntem într-atât de darnici. Nu că nu am avea de unde să dăm, dar pur și simplu nu vrem. Cetățeanul nostru un leu n-ar da unui vagabond... doar dacă leul este rupt sau murdar și inutil în circulație. Ne dăm seama foarte bine că ar fi necesar un mic sacrificiu în favoarea conducerii liberale, ca apoi lucrurile să se stabilizeze, dar puțini vor fi cei care vor da de la sine.

Nu-mi mai rămâne decât să cred că o jumătate din chișinăuieni este fan Benny Benassi și Coldplay. Pe 5 iunie s-a votat imaginea și nu conținutul. Ca un apropo – Dodon îl acuza pe Chirtoacă că ar fi furat bani cât a stat în primărie... personal, în cadrul campaniei electorale am văzut o cu totul altă situație, iar cel care a furat nu a părut a fi Chirtoacă cu un minim necesar agitației electorale.

Vlad Filat, e dimineață din nou în Moldova?! Nu. În Moldova nu-i nimic încă... Dumnezeu era în vacanță în ziua ceea când trebuia să creeze Dimineața pe rătăcitul nostru plai.

Sursa
2011-06-06 12:10:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:42:12temps —» turn up the silence
14:53:51A murit solista trupei Roxette —» Elena Robu
12:33:04Un nou local pentru amatorii de vinuri – Decanter —» Fine Wine
12:20:48O nouă schemă de corupţie la Primăria mun. Chișinău şi Agenţia Servicii Publice —» Elena Robu
09:44:05Thick White Curtains —» Andrei Fornea
09:25:03ALT POEM SENTIMENTAL DE LA ALMA MATER... —» Leo Butnaru
09:20:49Best Home Design Ideas —» Andrei Fornea
09:14:49Велосипедная инфраструктура Кишинева: Острая необходимость и надежды на будущее —» Заметки Начинающего Журналиста
09:01:26Provocarea verii (turul doi) la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
08:12:56Moș Niculae. Top vânzări 2019 —» Gheorghe Erizanu
07:06:52UN POEM DE AZI, UN POEM DE DEMULT... —» Leo Butnaru
06:26:46Ткачук шь-о трас партид ку логотип копиат ши копий пе сченэ :) —» un alt blog
00:25:37Cu tartine de icra rosie si fara lumina —» Curaj.TV | Media alternativă
22:45:22Poliția Română continuă să se facă de râs —» Curaj.TV | Media alternativă
21:35:24Vampirisme musai transilvănene —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:42:55Greva foamei la Procuratura generală —» Curaj.TV | Media alternativă
18:22:53Finlanda are cel mai tânăr premier din istoria țării. Este copilul unui cuplu de părinți de același sex —» Elena Robu
18:18:49©️ Dragoste și sacrificii… —» Licurici de suflet
17:39:22spacious —» turn up the silence
17:15:20Catabolism: Capitalism’s Frightening Future —» ajna-blogging-press
17:05:58Rusia exclusă de la Jocurile Olimpice şi de la Mondialul din 2022 —» Elena Robu
16:06:06În plină iarnă, o familie cu trei copii din Nișcani, au rămas pe drumuri —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:24:52Ce implică supunerea soției în căsătorie? —» Moldova Creștină
15:13:07Cutremur în Italia de 4,5 grade. Clădiri deteriorate, școli închise, trenuri anulate —» Elena Robu
14:07:57Beneficiarii de ieri educă beneficiarii de azi —» Asociaţia Obştească "Demos"