Iehova, chiloții și războiul moldovenesc

Duminică dimineață pe la 9 îmi bate cineva la ușă. Eu eram în mijlocul unui vis în care Moldova devenise prima putere în lume și fusese atacată de China, SUA și Rusia care crăpau de ciudă că o țară așa de mică i-a întrecut. În vis eram un fel Ciac Noris care împărțea șuturi și kărăți orezarilor, americănoșilor și rusnacilor deopotrivă.

Boc, boc, boc!

Dușmanul e aproape, îmi zic eu auzind bătăile în ușa și sar ca ars gata de atac. Îmi ia ceva timp să mă dezmeticesc și să-mi dau seama unde mă aflu. Dau cu mîna stîngă pe sub pernă după cap. O trimit și pe dreapta ca să-l pot ridica și încerc să-mi aduc aminte de ce mă doare în halul acesta. Că eu am memorie bună, dar nu țin minte unde-o țin.

Boc, boc, boc!

Mă scol cu greu din pat și mă împleticesc amețit spre ușă. Oamenii ăștia nu știu că duminica e dimineață pînă la 12, că unii au programate pe sîmbătă noaptea activități stresante și obositoare. În plus, cine e Boc ăsta care se tot aude. Emil Boc? Boc e o interjecție, iobagule! Înseamnă că bate cineva la ușă – se aude de undeva o voce. Aha, am înțeles. Să trăiți!

Boc, boc, boc!

Mă uit prin vizor și nu-mi vine să cred. Două fetișcane stau la ușa mea. Mă mai uit odată. Asta trebuie să fie ziua mea norocoasă. Deschid și în următoarele secunde îmi dau seama de două lucruri: unu – fetișcanele astea nu-s fetișcane deloc, că au fuste lungi și baticuri ceea ce le încadreză perfect în categoria – martorii lui Iehova; și doi – din grabă am omis să-mi trag ceva pe mine în afară de chiloții mei colhoznici cu elefănțel care-mi slujesc de pijama.

Boc, bo…

Se oprește una din ele din bătut cu mînă în aer, ambele cu gura căscată, eu cu gura căscată, ușa căscată și ea. “Neața bună”, le zic eu căscînd. “Bună dimineața”, îmi răspund ele ezitant, ambele roșii că pătlăjelele. “Am dori să discutăm ceva cu tine”, începe una și îmi întinde un exemplar din Treziți-vă!

“E vorba despre influența jocurilor pe calculator asupra tinerilor”, continuă a doua. “Sigur că da”, răspund eu. “E o problemă interesantă. Dar ce-ar fi să intrați? Că nu-i frumos să ții oaspeții în picioare la ușă. Mai bem un vinișor, ne cunoaștem mai bine”, spun eu făcîndu-le din ochi.

“Ăăă… noi de fapt… ăăăă… ne cam grăbim”, zice în cele din urmă pierdută una din ele. “Daaa… că e… tîrziu”, aprobă cealaltă. “Cum așa?” întreb eu dezamăgit. “Şi cum rămîne cu jocurile pe calculator și cu tinerii? În plus, eu sînt tare interesat de martorii lui Iehova, cei drept mai mult de martorițe…”

“Să citești revista… și mai vorbim” îmi strigă prima în timp ce ambele coboară scările sărind cîte două trepte odată. “Poate îmi lăsați măcar un ID de facebook sau de skype?” le strig și eu din urmă. Închid ușa după care mă întorc la războil moldovenesc din vis. Cu siguranță că o să se gîndesca de două ori înainte să-mi bată din nou la uşă.


Sursa
2011-06-06 10:08:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:39:27Pentru ce au fost create soarele, luna și stelele | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
19:07:43Experimente mici, dar zilnice! Stăruința dă roade. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
17:44:06©️ Adevăr dureros.. —» Licurici de suflet
17:22:12Facebook and democracy —» Personal disorders
15:12:18O POETĂ A POSTAVANGARDISMULUI RUS: MARGARITA AL` —» Leo Butnaru
12:45:52Anunt: Vino la Underland 2020: Wine Revolution si descopera subterane in Milestii Mici! —» Заметки Начинающего Журналиста
12:12:45Ce cărţi (bune) am mai citit (2) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:04:57Настольный органайзер для инструмента —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:32:36Proteste la Minsk împotriva unirii cu Rusia —» Curaj.TV | Media alternativă
11:19:13Greva generală s-a întins pînă în sîmbăta vestelor galbene furioase (fr) —» Curaj.TV | Media alternativă
11:10:06În Moldova spionii ruși nici măcar nu trebuie să se ascundă. Ei sunt la supfrafață, în prima linie —» Elena Robu
10:45:08Quote of the Day —» ajna-blogging-press
08:22:37Despre relația Musteață-Plahotniuc și cum au ajuns padrujelele PD să lucreze la ProImobil —» un alt blog
08:20:59Couch Fabric Types —» Andrei Fornea
06:36:01DECEMBRIE – cea mai frumoasă lună a anului —» Sunt MAMĂ!
04:39:48Free Standing Magazine Rack —» Andrei Fornea
20:33:57«Сын» Филипп Майер —» Блог Ирэн – Рецензии книг
20:26:32Invazie de urși polari într-o localitate din Rusia. Toate evenimentele au fost anulate —» Elena Robu
20:15:025 lekker festive recipes that will make your ouma proud —» ajna-blogging-press
18:02:31Biserica e proprietate privată și încalcă drepturi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:37:14Moș Nicolae —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:21:21Top vânzări carte pentru copii, noiembrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:15:44Colin: Despre unionism pragmatic —» Curaj.TV | Media alternativă
15:02:08În vizită la Auschwitz, cancelarul german Angela Merkel îşi exprimă ”ruşinea profundă” —» Elena Robu
14:38:59Cu cât vor crește salariile în 2020 —» Elena Robu