Cum poţi cerceta şi cunoaşte ce este bine şi ce este rău?

Întrebare:

La începutul Bibliei când Dumnezeu creează lumea (in Geneza 1) este scris "Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun." la pământuri, verdeața, zi şi noapte… (versetele 10, 12, 18). Cum a cercetat Dumnezeu ca era bun şi cum pot eu mai rapid sa cercetez ce este bun si ce este rău cu ajutorul Scripturilor ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Dumnezeu este creatorul universului şi a tot ce este în acest univers. El este suveran şi El  a stabilit legile fizice, morale şi spirituale din acest univers. Doar El a stabilit ce este bine şi ce este rău şi lucrurile acestea le descoperă oamenilor prin Sfintele Scripturi. Doar prin revelaţie divină omul poate cunoaşte ce este rău şi ce este bine. Această revelaţie este cuprinsă în Sfintele Scripturi ale Vechiului şi Noului Testament. Orice om trebuie să înveţe încă din copilărie Sfintele Scripturi ca să ştie a deosebit binele de rău.

Autorul Epistolei către Evrei a scris următoarele despre destinatari:

Asupra celor de mai sus avem multe de zis şi lucruri grele de tâlcuit, fiindcă v-aţi făcut greoi la pricepere. În adevăr, voi, care de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi iarăşi trebuinţă de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare. Şi oricine nu se hrăneşte decât cu lapte nu este obişnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul. (Evrei 5:11-14)

Dacă te mulţumeşti cu o citire sau cunoaştere superficială a Sfintelor Scripturi, nu vei ajunge să faci totdeauna deosebire între ce este bine şi ce este rău. Aceasta le reuşeşte doar oamenilor maturi spiritual, celor are îţi întrebuinţează judecata în studierea Bibliei şi aşa se învaţă să deosebească binele de rău.

Chiar azi citeam ordinul Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova cu Nr. 647 din  21.09.2010 “cu privire la efectuarea întreruperii voluntare a cursului sarcinii în condiţii de siguranţă”. Toţi cei care au elaborat acest document şi care şi-au pus semnăturile şi numele pe el sunt fruntaşi ai veacului acestuia, dar nu deosebesc binele de rău şi nu realizează că avortul este omor premeditat iar ei sunt complici şi vinovaţi pentru râurile de sânge al copiilor nenăscuţi care a fost vărsat până acum şi care se varsă în continuare. Ei nu ştiu şi nu vor să ştie aceasta pentru că nu cunosc Sfintele Scripturi şi pentru că nu le pasă de Dumnezeu, chiar dacă cei mai mulţi din ei “cinstesc” crucea purtând-o la gât şi nu scapă nici o ocazie să afirme că sunt “creştini ortodocşi” când se ia vorba despre credinţă şi spiritualitate.

Începe azi să citeşti şi să studiezi profund Sfintele Scripturi ca să înveţi a deosebi binele de rău. Fă-ţi o disciplină să studiezi Biblia sistematic, în fiecare zi. Aşa să te ajute Dumnezeu.


Sursa
2011-06-04 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:42:12temps —» turn up the silence
14:53:51A murit solista trupei Roxette —» Elena Robu
12:33:04Un nou local pentru amatorii de vinuri – Decanter —» Fine Wine
12:20:48O nouă schemă de corupţie la Primăria mun. Chișinău şi Agenţia Servicii Publice —» Elena Robu
09:44:05Thick White Curtains —» Andrei Fornea
09:25:03ALT POEM SENTIMENTAL DE LA ALMA MATER... —» Leo Butnaru
09:20:49Best Home Design Ideas —» Andrei Fornea
09:14:49Велосипедная инфраструктура Кишинева: Острая необходимость и надежды на будущее —» Заметки Начинающего Журналиста
09:01:26Provocarea verii (turul doi) la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
08:12:56Moș Niculae. Top vânzări 2019 —» Gheorghe Erizanu
07:06:52UN POEM DE AZI, UN POEM DE DEMULT... —» Leo Butnaru
06:26:46Ткачук шь-о трас партид ку логотип копиат ши копий пе сченэ :) —» un alt blog
00:25:37Cu tartine de icra rosie si fara lumina —» Curaj.TV | Media alternativă
22:45:22Poliția Română continuă să se facă de râs —» Curaj.TV | Media alternativă
21:35:24Vampirisme musai transilvănene —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:42:55Greva foamei la Procuratura generală —» Curaj.TV | Media alternativă
18:22:53Finlanda are cel mai tânăr premier din istoria țării. Este copilul unui cuplu de părinți de același sex —» Elena Robu
18:18:49©️ Dragoste și sacrificii… —» Licurici de suflet
17:39:22spacious —» turn up the silence
17:15:20Catabolism: Capitalism’s Frightening Future —» ajna-blogging-press
17:05:58Rusia exclusă de la Jocurile Olimpice şi de la Mondialul din 2022 —» Elena Robu
16:06:06În plină iarnă, o familie cu trei copii din Nișcani, au rămas pe drumuri —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:24:52Ce implică supunerea soției în căsătorie? —» Moldova Creștină
15:13:07Cutremur în Italia de 4,5 grade. Clădiri deteriorate, școli închise, trenuri anulate —» Elena Robu
14:07:57Beneficiarii de ieri educă beneficiarii de azi —» Asociaţia Obştească "Demos"