Regimul communist trebuie condamnat


Ideia preşedintelui interimar Mihai Ghimpu de a forma o comisie care ar condamna regimul comunist totalitar din Republica Moldova a iritat la maxim fostul partid de guvernământ. Port vocea acestora Marc Tcaciuc a acuzat actuala guvernare că a instaurat un regim totalitar, care va duce la excluderea ţării noastre din multe organizaţii europene. Am trăit să o vedem şi pe asta, când fostul partid a ucis tot ce înseamnă democraţie şi pluritatea de idei să strige în gura mare că uite, în Moldova s-a instaurat un regim care nu este pe placul comuniştilor.Este puţin deplasată ideia să aduci astfel de insinuări o dată ce actuala guvernare nu are decât o majoritate destul de fragidă, şi nu are decât ceva mai mult de o sută de zile de când guvernează ţara.

Ideia preşedintelui Parlamentului are suport logic, având în vedere că anume dictatura comunistă a stat la bazele multor atrocităţi umane de-alungul istoriei, şi atunci nu înţeleg de ce se revoltă actualii comunişti. Ori nu cumva se asociază cu predecesorii lor de până la independenţa ţării, o dată ce se tem de condamnarea comunismului? Strigătele lor mă fac să cred că Partidul Comunist nu a negat niciodată genocidul predecesorilor lor, ba mai mult l-au justificat. Şi acum apare întrebarea, dacă s-au schimbat comuniştii de-a lungul acestor doua decenii de independenţă?

 Regimul comunist a fost condamnat de majoritatea statelor europene, fără a fi contestat, ba mai mult a stârnit reacţii pozitive. Drept exemplu ne serveşte chiar ţările vecine.Mai întâi a fost România unde preşedintele ţării Traian Băsescu a calificat regimul comunist drept unul ”ilegitim şi criminal”. Iar recent Ukraina a condamnat faptele unuia din cei mai mari criminali ai omenirii Iosif Stalin, pe care un tribunal din Kiev le-a calificat drept genocid împotriva poporului ukrainean. De ce nu ar face şi Moldova acelaşi lucru o dată ce sute de mii de oameni au avut de suferit. Şi primul pas a fost făcut. Mihai Ghimpu, preşedintele interimar alţării a emis un decret prezidenţial privind constituirea Comisiei pentru condamnarea regimului totalitar comunist din Republica Moldova. În acelaşi decret se spune că „societatea trebuie să cunoască esenţa totalitară a regimului comunist şi să nu admită instaurarea unor regimuri similare pe viitor” Cât ţine de îngrijorările deputatului comunist Marc Tcaciuc , trebuie de amintit că însăşi Rezoluţia numărul 1096 din 1996 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei prevede măsuri de de eliminare a moştenirii fostelor regimuri totalitare comuniste, iar Rezoluţia numărul1481 din 2006 ale aceleiaşi Adunări cere necesitatea condamnarii internaţionale a crimelor regimurilor comuniste totalitare.

 Fără îndoială Partidul Comunist din Moldova cunoaşte aceste rezoluţii, însă frica de a pierde din popularitate în urma scoaterii la iveală a nelegiurilor predecesorilor lor, vor face ca să arunce cu minciuni în societate şi vor posta în rol de victime actualei puteri. Fosta guvernare ar trebuie să ştie că „cine seamănă nelegiuire, nelegiuire va secerea, şi nuiau nelegiuirii lui este gata” (Proverbe 22:8). Iar regimul comunist a avut grijă să stăvilească ceea ce are un popor mai scum, şi anume credinţa în Dumnezeu. Sper că acum să se facă dreptate publică şi ca în curând despre acest regim să auzim doar în cărţile de istorie.


Sursa
2010-01-17 17:36:07Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
10:30:43Învățăm să fim sănătoși la bibliotecă —» BiblioCity
09:54:50Industrial Dining Room Table —» Andrei Fornea
09:50:09Frightening Frequencies: The Dangers of 5G —» ajna-blogging-press
09:46:53Moldtelecom, cind ați făcut ultima inventariere? —» Curaj.TV | Media alternativă
09:28:01Viața la feminin - Cincizeci plus. Mama —» Frinturi din suflet de femeie
08:57:21Mobelprogramm Uno —» Andrei Fornea
08:47:33Faceți cunoștință: ion cebanu, un liberast pitecantrop ancorat în Evul Mediu —» un alt blog
08:32:47Acordul La minor | Lecții de chitară —» Moldova Creștină
08:09:21Vinde marfa expirata cu mucegai vizavi de Judecatorie, Politie si Camera de Comert —» Curaj.TV | Media alternativă
05:39:29BALAURI/ DRAGONES* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:16:33Dark Red Wine Bread —» ajna-blogging-press
23:04:51Ce a promis directorul retelelor electrice Edinet pentru Zabriceni si Onesti —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:46Cercetare și tradiții —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:34:54©️ Aproape 💙 —» Licurici de suflet
18:53:04Mors de rachitele (merisoare) —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
17:35:33Despre încălzirea globală și alte pericole #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
17:04:19Vești bune pentru moldovenii din Italia: Din 10 ianuarie 2020 vor putea să convertească permisele de conducere —» Elena Robu
16:37:03MAEIE face precizări referitoare la autocarul cu cetățeni moldoveni reținuți în Olanda —» Elena Robu
13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:38Culioșelele —» apostu
09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă