WebTop 2009 Moldova, Ediţia a 8-a

WebTop MoldovaWebTop este un concurs în care se întrec cele mai bune site-uri din Moldova, pentru a fi recunoscute de juriul şi utilizatorii internetului ca cele mai importante site-uri de pe meleagurile mioritice.

Frumos început, ar fi fost el, dacă nu participam şi eu la ediţiile anterioare ale acestui concurs, astfel am avut ocazia să privesc din interior (ca participant) desfăşurarea lui.

Pentru cei care nu cunosc în detalii ce se petrece în ziua decernării premiilor, voi încerca să vă povestesc în cîteva fraze.

Prima dată cînd am participat la concurs, prin 2006, gala de premiere s-a desfăşurat la teatrul Mihai Eminescu. Eram student atunci, şi ca toţi bravi studenţi umblam şi eu aşa pe nemîncate, veşnic flămînd. În ziua desfăşurării WebTop am venit mai devreme, nu ştiam cu ce se mănîncă toată chestia asta, am intrat în sală, trebuie să precizez că accesul la WebTop se efectuează numai pe baza invitaţiilor, acolo am văzut aranjate mese, cu mîncare şi băutură! Iaca fericire pe capul bietului student. Am intrat în sala de prezentare şi a început gala de premiere. Pe atunci se dădeau premii băneşti, acum nu ştiu cum va fi. Totul avea să fie bine dacă nu „artiştii” care au fost chemaţi să mai recreeze publicul, din păcate cîntau cu fonograma, Ion Suruceanu şi alte păpuşi a scenei moldoveneşti, unul din ei s-a încumetat să nu ajungă la timp la microfon, iar glasul lui deja se auzea în sală. Bine că băiatul „cînta la sfîrşit”, oamenii au avut posibilitatea să iasă din sală, mai departe de aşa rahat.

Nimic nu am cîştigat la acea ediţie.

Ediţia din 2007 a fost mai bună din punct de vedere organizatoric. A avut loc la Ginta Latină, iarăşi cu multă mîncare şi băutură! Glamour… Of ce bine am mai mîncat bietul student şi atunci. Atunci a cîntat Geta Burlacu, iar la sfîrşit în hol au cîntat băieţii de la Snails, evident că au cîntat live. Din păcate la această ediţie nu se mai dădeau premii băneşti. Mai bine economiseau din organizarea şi răsplăteau financiar…

Iarăşi nimic nu am cîştigat.

Ce a unit aceste două ediţii şi mai ales ultima, la care acest fenomen a fost cel mai evidenţiat? Evident că cumătrismul nostru brav, cît de straniu nu ar suna dar premiile au fost luate de către sponsorii acelei ediţii, plus încă ceva site-uri suspecte, care nu merită deloc aşa distincții.

Eu consider că aşa tip de concurs este necesar pentru Moldova, descoperi noi site-uri, iar dacă nu te apreciază încerci să-ţi analizezi erorile şi neajunsurile pentru a fi crectate.

Anul acesta nu ştiu ce va fi, cum se va desfăşura, dar voi participa iarăşi la el, iar toate gîndurile negative şi pozitive vor fi incluse în acest blog. Voi înscrie în concurs două site-uri, despre care veţi afla mai tîrziu cînd le voi face şi o analiză în comparaţie cu alte site-uri concurente.


Sursa
2010-01-16 13:37:50Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:52:02Google Home Mini условно бесплатно —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:06:01Cum se face performanță în vinificație? —» Fine Wine
10:20:36Elibereaza marfa pe datorie, face evaziune fiscala si cu fărîmături la zacuscă —» Curaj.TV | Media alternativă
09:17:49Pelmeni ca la Ural —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
08:23:29Craftsman Garage Door Remote Replacement —» Andrei Fornea
08:01:34Cunoaște-ți drepturile îmreună cu noi! —» BiblioCity
07:50:56Povești cu tâlc la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
07:37:28Beauty news: linia de produse bio de la Avon perfecte pentru tenul meu —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
07:12:30Rollo 2m Breit Ikea —» Andrei Fornea
20:44:07Obligați să facă ”pomană” la Biserica din Trușeni —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:08Lansare carte de Paul Goma la Gaudeamus —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:27Theses on the Philosophy of History, boss —» turn up the silence
17:21:02Stig Simeon Frøyshov – Distincţia dintre slujbele de catedrală şi cele monahale —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
16:37:53Earl Grey Verrine With Meringue Bites And Orange-Scented Cream —» ajna-blogging-press
15:28:11Serghei ESENIN: DOUĂ POEME CELEBRE —» Leo Butnaru
15:25:50Soluții —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:03:14Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
11:23:16Trӑim ca-n poveste! —» Un PUNCT din .FR
10:55:30Când politicienii… – completează cu ce vrei —» apostu
10:30:43Învățăm să fim sănătoși la bibliotecă —» BiblioCity
09:54:50Industrial Dining Room Table —» Andrei Fornea
09:50:09Frightening Frequencies: The Dangers of 5G —» ajna-blogging-press
09:46:53Moldtelecom, cind ați făcut ultima inventariere? —» Curaj.TV | Media alternativă
09:28:01Viața la feminin - Cincizeci plus. Mama —» Frinturi din suflet de femeie