Discutând pe Facebooc…


Am remarcat deseori că indiferent de tema pusă în discuţie, imediat ce mă implic şi eu, dezbaterea ia o întorsătură neaşteptată. Polemizatorii îşi amintesc că sunt homosexual, renunţă la subiectul discutat şi se pun pe taclale la tema homosexualităţii. Mai întâi încearcă să stabilească dacă homosexualitatea trebuie sau nu tolerată, dacă e perversiune sau doar deviere, dacă homosexualii trebuie acceptaţi în discuţii în rând cu toată lumea sau nu. Apoi îşi amintesc de teorii freudiene sau de alt ordin şi încearcă să-mi explice comportamentul, să-mi motiveze o atitudine sau alta, o replică sau o injurie. Bineînţeles că discuţia se încheie cu sfaturile de rigoare, prescripţii, indicaţii de tratament. Iar dacă pe unii îi apucă mila, îmi recomandă să scap de complexe şi să nu le cer lor să se schimbe atâta timp cât eu însumi sunt robul propriilor prejudecăţi. Practic, 95-99 la sută dintre discuţiile la care mă încumet să particip urmează acest traseu. Şi se mai spune că moldo-românii sunt imprevizibili…

În continuare, vă invit să urmăriţi una din multele discuţii care îmi susţin afirmaţiile de mai sus. Nu s-a ajuns să se discute exclusiv despre homosexualitate şi în acest caz numai datorită faptului că am luat-o din timp la sănătoasa, plictisit de moarte de aceleaşi inepţii, de invocarea aceloraşi argumente şi cugetări la tema homosexualităţii. Bătălia de idei s-a dat pe Facebooc.

Oxana Greadcenco Să-ţi fie atât de drag cuvântul, /încât atunci când îl rosteşti, / să crezi că însuşi Eminescu / ascultă ce şi cum vorbeşti (V.Romanciuc)
acum 13 ore via TweetDeck · 1 comentariu · Îmi place · Get TweetDeck
8 persoane apreciază asta.

Gheorghe Lupusoru oribil! oare cand vom scapa de poeţii păscători de pe pajişti?
acum 12 ore ·

Oxana Greadcenco Gicule, ce ai tu cu Eminescu, a ? :P
acum 12 ore

Gheorghe Lupusoru cu Eminescu n-am nimic. in chimb am ce am cu pasunistii nostri contemporani care-l fac de ras imaginandu-si ca-l canta si slavesc.
acum 12 ore ·

Victor Agapii Am impresie ca cineva treieste pe alta planeta….
acum 6 ore

Angela Padure Lupusoru inclusiv cu Vieru?
acum 3 ore

Gheorghe Lupusoru inclusiv sau mai ales
acum 2 ore ·

Angela Padure why? Ca e acceptat de majoritatea si tu nu, sau pt ca era hetero ;;))
acum 2 ore

Victor Agapii Gicu , lasa fanteziile si revino-ti !
acum 2 ore

Gheorghe Lupusoru vieru era hete? wow. Înseamnă că numai fiu-său e gay. oricum, dacă ar fi fost homo, n-ar fi fost mare lucru la cât de bleg şi păşunist era.
acum 2 ore ·

Victor Agapii Gheorghe , iti mai spun odata : RELAXEAZA-TE !
Vorbesti de parca l-ai cunoscut personal … Calm down…
acum 2 ore

Gheorghe Lupusoru da tu îl divinizezi de parcă ar fi o divinitate adevărată.
acum aproximativ o oră ·

Gheorghe Lupusoru http://enervant.wordpress.com/2009/12/18/jos-pasunistii/
acum aproximativ o oră ·

Victor Agapii Defapt , nu am zis nimic de unde s-ar deduce ca il divinizez , doar ca tu intreci masura deja … tsineti asa tip de pareri acasa … cu toata democratia…

Parerea ta e impartita de maximum 0.5 % din moldoveni, asa ca automat jignesti 95.5% din populatie … unde-i toleranta de care vorbeai ? Vrei ca toti sa-ti respecte orientarea sexuala demonstrand toleranta , dar singur nu dai dovada de ea …
acum aproximativ o oră

Gheorghe Lupusoru Vreau ca toţi să-mi resapecte orientartea sexuală respectând legislaţia, că altfel nu-mi fac o favoare. Doar şi eu le repect heterosexualitatea – o orientare sexuală ca oricare alta.
acum aproximativ o oră ·

Victor Agapii Pai daca eu scriu pe facebook că homosexualii sunt asa si asa si te jignesc , incalc cumva legea sau o sa ma amendeze cineva pentru asta ? nu cred…

la fel si cu situatia de mai sus … e vorba de omenie si toleranta …
acum aproximativ o oră

Gheorghe Lupusoru păi nu te împiedică nimeni să-ţi expui opinia despre homosexuali în limitele legii. nu te obligă nimeni să-i simpatizezi.
acum aproximativ o oră ·

Victor Agapii :) ) eu , de exemplu vad diferenta intre ati exprima opinia fara a jigni pe cineva si de ati expira opinia (care o impartasesti doar tu) si e jigitoare pentru foarte multa lume …

Tu nu o vezi ?
acum aproximativ o oră

Gheorghe Lupusoru păi asta nu e vina mea că lumea se ofensează atat de repede. eu spun doar ce cred cu adevărat, nu ucid pe nimeni.
acum aproximativ o oră ·

Victor Agapii ok .. doar ca ma mir de paradoxul creat…
acum aproximativ o oră

Angela Padure Lumea se ofenseaza pentru tu vrei respect si acceptare in schimb tu procedezi exact invers.

Stii care e problema cu unii din voi, , in momentul cand va recunoasteti orientarea si sunteti acceptati de cei din jur deveniti libidinosi. Va manifestati ca niciodata. dintr-o frustrare ascunsa faceti laitmotivul vietii.
acum 57 minute

Victor Agapii @Angela : Complet deacord…
acum 56 minute

Gheorghe Lupusoru angela, apropo heterosexualitatea e normală?
acum 55 minute ·

Angela Padure gheorghe ce inseamna normal?
acum 53 minute

Gheorghe Lupusoru dacă nu ştii ce înseamnă normal, asta înseamnă tot ce ţine de acceptare şi toleranţă nu mai e valabil. de ce un normal să toelreze pe alt normal.
acum 50 minute ·

Angela Padure Atat timp cat tu crezi ca exista un “normal” predefinit nu poti sa te astepti ca un “anormal” sa fie acceptat.
Tre sa renunti inati tu la complexe .
acum 47 minute

Victor Agapii normal poti fi din mai multe puncte de vedere , dar nu ca toti din alt punct de vedere ….

Intrebarea a fost , ce intelegi tu prin normal ? Normal din ce punct de vedere ?
acum 47 minute

Lupul Sur Şi mie mi s-a acrit de atâtea omagii. Un fel de cult al personalităţii din orice. Dacă nu am avea un poet la care să ne închinăm, l-am inventa.Chiar nu putem fără asta?
acum 45 minute

Lupul Sur Cred că şi Eminescu, şi Vieru, se răsucesc în mormânt de la tot spectacolul ăsta greţos şi ieftin. Oamenii trebuie respectaţi şi apreciaţi cât sunt vii. Nu împăiaţi şi decoraţi cu fundiţe tricolore după moarte. (sper că toată lumea a înţeles că nu-i decât o metaforă)
acum 42 minute

Octavian Racu Decat un cult al prostimii, un cult al inculturii, un cult al individului debilizat, mai bine un cult al PERSONALITATII.
acum 42 minute

Lupul Sur Pfff. Decât să mori spânzurat, mai bine de gripa pandemică.
acum 41 minute

Victor Agapii nu e un “orice” ! Eminescu e cel “fara pereche” … e geniul…
nu ne inchinam la nimeni , vreti ca sa trecem cu vederea 160 de la nasterea lui Mihai Eminescu … ? ? Chiar porcosi devin oamenii … indiferenti si egoisti …

Lupul sur , daca nu ma gresesc imaprti aceiasi orientare sexuala cu Gheorghe … corect ?
acum 41 minute

Angela Padure Lupul Sur, tie ti se pare gretos altora nu. Nu va inteleg sincer. Cum vrei tu sa ti se respecte ideile,orientarea, persoana daca tu nu poti respecta un gand.
Ca e vb de respect aici si de nimic altceva.
acum 38 minute

Lupul Sur Victor, mie de exemplu mai mult îmi place Arghezi. Ori Topârceanu. :) Ale căror jubilee trec absolut neobservate. Cu Eminescu însă se face tam-am şi la 160, şi la 159 şi la 116 ani. Invariabil.
acum 38 minute

Lupul Sur Ce gând trebuie eu să respect? Bu-ga-ga… Tocmai că ideile nu trebuie “respectate”- Ele trebuie dezbătute şi criticate. Asta este esenţa dezvoltării, dacă n-ai ştiut.

Se respectă drepturile individuale ale persoanelor şi intimitatea lor. Understand? :D
acum 36 minute

Octavian Racu Eminescu este in primul rand filosof, sociolog, politolog, economist, ziarist, apoi poet. Cand vorbim de Eminescu, vorbim de ansamblul scrierilor sale, nu despre poezii. Pe mine de ex mai mult ma intereseaza sociologia si filosofia lui Eminescu.
acum 35 minute

Lupul Sur Da să fii tu sănătos. Şi să duci flori la monumentul lui în fiecare zi. Nu te lasă cineva?
acum 34 minute

Octavian Racu Lupule, inainte de a dezbate ideile lui Eminescu, trebuie sa le cunosti. In scoala se studiaza doar Eminescu-poet, nu si ganditor. Studii dedicate gandirii politice a lui Eminescu le poti numara pe degete.
acum 33 minute

Octavian Racu Eu nu depun flori la mormantul nimanui, am alte cai de a cinsti personalitatile care merita sa fie cinstite
acum 32 minute

Victor Agapii Lupu , stii cine este “Cel mai mare poet roman” sau cine se bucura de titlul “Poet National al Romanilor” ? Sau cine a fost declarat “Cel mai mare Roman” ?

Corect , Eminescu .

Eu nu-s un “fan” Eminescu si as prefera alt stil decat romantismul , dar din respect catre neam , nu pot sa-l fac “oricine” sau sa-l ignor. …
acum 32 minute

Lupul Sur Scuză, da vrei să începi chiar acum această dezbatere a ideilor lui Eminescu? :P
acum 32 minute

Angela Padure Lupul Sur please. Adica posturile de aici nu-ti oglindesc ideile? Nu sunt reflectia ideii tale? Abia dupa exprimare poti dezbate sau cvombate :)

Faza e ca unora le place jazzul altora muzica lautareasca

Apropo in romaneste se spune ha-ha-ha ;)
acum 31 minute

Lupul Sur Da tu, Victor, ştii prin ce se deosebesc balcanicii de occidentali? prin faptul că balcanicii nu învaţă nimic din trecut, ci doar îşi crează legende şi eroi pe care îi omagiază. Este o idee foarte interesantă, pe care nu ştiu dacă o vei aprecia :)
acum 30 minute

Octavian Racu “Teoria paturii superpuse”, “teoria compensatiei muncii”, “teoria formelor fara fond”, “teoria circulatiei negative a elitelor”, antiliberalismul si antisocialismul lui Eminescu, viziunea eminesciana asupra statului, cu care vrei sa incepi, Lupule?
acum 28 minute

Lupul Sur Angela, În română se spune şi “te rog” în loc de “please”. Iar în rusă se spune în situaţii de genul ăsta “чья бы корова мычала а чья бы молчала” :P

Ce ai vrut tu să spui cu posturile de aici şi oglindirea ideilor n-am priceput, cred că ai o problemă cu exprimarea coerentă. Poate, să-l mai şi citeşti pe Eminescu (şi alţii) – ajută. Că numai cu omagierea nu prea înveţi româna.
acum 26 minute

Victor Agapii Lupu , vrei sa zici ca occidentalii nu au scriitori , poeti pe care-i omagiaza ? Atunci de Shekspeare nu isi aduce nimeni aminte la ziua sa de nastere ? sau poate lii greata si lor ?

Da americanii nu au eroi ? i don’t think so…
acum 26 minute

Victor Agapii Lupu , eu te inteleg ca ai o “alta” atitudine fata de fete , dar … fi mai amabil :) )))))))))))
acum 25 minute

Lupul Sur Victor, da tu ştii când e ziua de naştere a lui Shakespeare (aşa se scrie corect, btw). Ia spune, să auzim.
acum 25 minute

Victor Agapii 23 aprilie , daca nu gresesc…
acum 24 minute

Lupul Sur Victor, ai trecut cu jetul de urină pe lângă oală. :)
acum 24 minute

Octavian Racu Lupule, iata eu nu stiu care e ziua de nastere a lui Shakespeare si deloc nu imi este rusine. Nici macar nu ma apuc sa caut. Nu ma intereseaza.
acum 24 minute

Gheorghe Lupusoru Anjăla, toate discuţiile care se duc în jurul acceptării sau tolerării (f. înjositoare de altfel pt cei vizaţi) au drept fundament ideea de “normalitate”.
acum 22 minute ·

Victor Agapii Lupu , esti sigur ? Numai nu spune ca pe 23 aprilie defapt a murit… :) ))
acum 21 minute

Lupul Sur Octavian, când te-am întrebat dacă vrei să începi aceată discuţie chiar acum, am făcut o aluzie la opera lui Bulgacov. Dacă îţi aminteşti, Preobrajenschii fiind vizitat de câţiva comisari populari a pus exact aceeaşi întrebare – надеюсь, вы не сию минуту хотите открыть эту дискуссию?
Fraza a devenit înaripată. Ştiind că eşti om cu lecturi, speram că ai să pricepi. dar nu. M-am înşelat. Ce dezamăgire.
(şterg ochii cu batista şi îmi mănânc coada)
acum 20 minute

Victor Agapii Sunt curios de ce ai pus intrebarea …. ca sa vezi daca stiu sa caut pe net ?
acum 17 minute

Octavian Racu Sarmanule, vezi sa nu faci inundatie. Nu sunt Shvonder, asa ca pot sa iau la direct cele spuse.
acum 17 minute

Lupul Sur Victor, replica mea s-a referit la “altă atitudine faţă de fete”
acum 17 minute

Angela Padure Lupul sur, poate tu ar trebui sa aprofundezi putin pe Eminescu ,ca 2 -3 grupuri pe Fbook pro romanesti nu te fac deloc mai romanca ;)
Si cat timp imi dai proverbe in rusa, nu am pretentia sa intelegii cultul personalitatii lui Eminescu

Gheorghe , tu stii ca e adevart ce spun dar ca si pe curaj.net incepi sa te scremi si sa schimonosesti cuvintele doar doar vei putea sa-ti sustii spusele.
Asa niciodata nu vei reusi …
Vezi mai mult
acum 16 minute

Lupul Sur Păi dacă nu eşti Shvonder, mai lasă-mă cu antiliberalismul şi circulaţia negativă a elitelor. :)
acum 15 minute

Lupul Sur Angela, da ce înseamnă “să aprofundezi pe Eminescu”? :P
Deşi vorbeşti pe înţeles, eu nu te pot pricepe. :D Cred că nu-s suficient de româncă.
acum 14 minute

Angela Padure Lupul Sur o sa-ti fac un desen ;) dar mai in seara acum am de lucru
acum 13 minute

Lupul Sur Angela, dacă n-ai timp, poţi să-mi arăţi pe degete. Oamenii care nu ştiu să se exprime de obicei aşa fac. :D
acum 11 minute

Victor Agapii Lupu sur , sorry daca te supar cu aceasta intrebare :
esti ea sau el ? adica , oficial , in buletin…
sorry inca odata…
acum 9 minute

Lupul Sur Victor, am văzut că nici măcar nu ştii a scrie corect numele lui Shakespeare. M-am întrebat cât timp o să-ţi ia să-l googleşti. :)
acum 9 minute

Lupul Sur Citeşte-mi blogul. Acolo scrie. :D
acum 8 minute

Victor Agapii Tu ai crezut ca eu caut inca pe google? acum ai dat tu cu jetul pe alaturi …. in google poti sa scrii si “shkspear” ca tot de el o sa dai …

si am scris gresit deoarece scriu repede si nu imi controlez engleza… si nici data lui de nastere pot sa no cunosc , ca nu-i poetul nostru national …

Defapt , rapunsul l-am dat in apx.20 secunde , in asta include si timpul in care am deschis facebookul de pe mail… crezi ca reuseam ma deschid cateva site-uri ?
acum 4 minute


Sursa
2010-01-15 14:26:49Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu
11:05:14Stema și Drapelul municipiului Ungheni —» Blogul lui Marin Bodrug
10:52:58Average Cost Of A Couch —» Andrei Fornea
10:31:57Garden Box Designs —» Andrei Fornea
10:31:31Au blocat mașina unui funcționar și au chemat poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:58Discriminată la gara auto din Comrat —» Curaj.TV | Media alternativă
07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:48:57Молодежь шагает по планете. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani