Se scumpeşte viaţa…

Noua guvernare se află la o sută de zile… face bilanţuri şi vine cu scumpiri la toate produsele, totul ca de obicei se începe de la scumpirea benzinei, după care urmează şi scumpirea tuturor celorlalte produse, la fel cum după ce creşte cursul la Euro sau Dolar o bătrînică care vinde mărari la Piaţa Centrală îţi justifică scumpirea acestuia cu creşterea cursului de vînzare-cumpărare a valutei străine, aşa e la noi dacă ceva se scumpeşte, nu se lasă fără alte scumpiri.

Noua guvernare în faţa d-lui ministru al economiei afirmă că scumpirile sunt necesare şi sunt obiective, da pe alocuri sunt deacord că unele întreprinderi activează cu greu dar totul e proasta gestionare a banilor, lasă să se micşoreze salariul directorului şi totul va fi bine, dar aşa ministrul vine să ne convingă că toate majorările vor fi obiective şi vor fi verificate, făcîndu-se consulataţii cu toate sferele implicate. Ieri la un post privat de TV şi anume NIT, la o emisiune de dezbateri, a fost invitat ministrul finanţelor – Veaceslav Negruţă şi fostul ministru al economiei Igor Dodon, fiecare din ei făcînd acuzaţii celor dinainte, în cazul comuniştilor cei dinainte de 2000 sunt vinovaţi, în cazul democraţilor – comuniştii sunt vinovaţi, deci pîină la urmă nu mai dai de capăt cine-i vinovatul, deci poate fi înţeleasă decepţia elctoratului din Ucraina care sunt foarte originali şi îşi vînd voturile pe internet, o ideie bună care trebuie aplicată la următoarele alegeri :) Dar să revenim la oile scumpirile noastre, aşa cum am spus totul a început de la benzină, că doar ea este uşor inflamabilă, aşa că de la ea au luat foc toate preţurile şi cresc ca temperatura în termometru vara. A urmat laptele care s-a scumpit cred că din cauza protestului vacilor, căci cum alt fel poate să se scumpească laptele dacă preţul ierbii a rămas acelaşi, trebuie să ştii să negociezi cu vacile, dar …  :)) (produsele lactate s-au scumpit cu circa 3 la suta din cauza scumpirii carburantilor si deprecierii leului). Mai departe aflăm de la ProTV, de la invitatul ştirilor de seară noul director al agenţiei  reglementării în energetică că se scumpeşte şi căldura şi lumina şi altele… Se aşteptă scumpiri pînă şi la pâine deci e scump să trăieşti dar nici să mori nu e ieftin, asta în cazul în care aţi căzut în depresie, Doamne fereşte!

Actuala guvernare spune că îşi asumă toate aceste schimbări şi aceste scumpiri necesare dar pe cetăţeanul simplu nu-l interesează de loc această răspundere a lor, cetăţeanul îi va taxa la următoarele alegeri sau eventual la următorul referendum, pentru că pe oameni nu-i interesează bugetul ţării sau al oarecărei întreprinderi pe el îl interesează bunăstarea proprie de care din punctul meu de vedere depinde bunăstarea ţării, un popor bogat = o ţară bogată. Ministrul, d-ul Lazăr, a menţionat că scumpirile în lanţ nu puteau fi evitate şi că „preţurile trebuie să evolueze în corespundere cu factorii obiectivi care există. Dar noi trebuie să împiedicăm creşteri neîntemeiate şi exagerate ale preţurilor”. „Suntem preocupaţi de elaborarea unor acţiuni pe intern care ar veni să diminueze impactul acestor majorări inevitabile”, iar noi cetăţenii aşteptăm şi ceva veşti bune cum ar fi majorări de salarii nu doar scumpiri. Majorarea preţurilor induitabil va duce la scăderea nivelului de trai al cetăţenilor, clasa de mijloc şi aşa aproape inexistentă va trece în clasa săracilor, guvernul spune că va acorda ajutoare dar oare asta este soluţia oare nu veneau în campania electorală cu promisiuni de creştere a nivelului de trai al cetăţenilor, trist :( Ştiu că mulţi spun că trebuie să susţinem noua guvernare, trebuie să răbdăm dar cu ce ocazie să răbd eu? Pentru un viitor prosper, spun toţi, dar oare mai prind eu acel viitor dacă mor de foame? (nu neg, e un pic hiperbolizat dar cine ştie unde se ajung cu scumpirile).

Se aşteaptă tarife mai mari şi la călătoriile cu transportul auto, atât cele interurbane, cât şi unele călătorii internaţionale, din cauza creşterii de patru ori a taxelor vamale achitate de transportatori la intrarea şi ieşirea din R. Moldova, precum şi a unor eventuale majorări a preţurilor pentru carburanţi, a declarat Eugen Daţco, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor din Moldova.
Nu este exclus să se scumpească şi apartamentele, fapt cauzat de stagnarea în domeniul construcţiilor şi a deficitului creat pe piaţa imobiliară. Această declaraţie a fost făcută de către Pavel Caba, preşedintele Federaţiei patronale a constructorilor, drumarilor şi producătorilor materialelor de construcţie „CONDRUMAT”.” (Sursa: http://www.timpul.md/article/2010/01/12/5749)

Acum toate scumpirile de la începutul anului 2010 (cu ulterioarele adăugiri):

  1. Accizile la maşinile de lux de două ori mai mari în 2010 decât anul trecut.
  2. Accizele la parfumuri, bijuterii şi produse cosmetice vor creşte de trei ori.
  3. Preţuri mai mari la benzină si motorină.
  4. Amenzile în transportul public de 10 ori mai mari de la 5 lei la 50 de lei.
  5. Laptele.
  6. Tarife la gaz, electricitate şi căldura care vor fi cu circa 20 la suta mai mari. (Urmează se se scumpească)

Cineva spunea: “Mai bine sărac şi democrat decît cu bani, sătul şi comunist!!!” OARE ???

Blogger Post Facebook LiveJournal WordPress Twitter Share/Bookmark

Sursa
2010-01-13 17:02:28Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
01:52:15Kitchen Floor Ideas Pictures —» Andrei Fornea
19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag