Nu m-am născut unde trebuie

Băi fraţilor, mi-i lehamite. Da, m-am săturat de tot ce se întîmplă în jurul meu. Sunt oripilat zilnic de rahaturile în care calc cînd merg la chioşcul din colţ după ziar. M-am săturat de comunităţile din societatea noastră. Dar cel mai mult m-am obosit să alerg după ceva imposibil, în ţara asta tîmpită a noastră. Tre' să fii bolnav cu capu' ca să afirmi că Republica Moldova e un colţişor de Rai.

Hai să încep cu ce mă doare cel mai tare - fotbalul şi toate cele ce reies din urma acestui fenomen, tratat la noi. Eu fac un blog, deci, implicit, pot să-mi iau titulatura de blogger, cum au facut-o atîţia reprezentanţi ai peniţei electronice. Pot, dar nu vreau! Nu-mi trebuie o astfel de titulatură, care ar fi, în fond, o amăgeală. Ce fel de blogger sunt eu, dacă ratingul vizitatorilor unici, ai bloguleţului "împătimitului de fotbal", cum m-a numit cineva, e putin peste 80 de persoane, în medie, zilnic?

Ce, parcă ăsta-i rating?! Să vezi tu ce merge în sus acest număr atunci cînd e vorba despre politic (de parcă am avea aşa ceva) sau social. Autorii unor astfel de bloguri au cîte 4-5 sute de inşi zilnic, care intră şi se dau cu părerea despre "acţiunile de guvernare a Guvernului Filat", sau alte căcaturi, în care nici ei, şi ce-i mai grav, nici autorii acelor postări, nu înţeleg nicio brînză.

Moda asta de a intra "pînă pe blogu' lu' .....", că mă mănîncă părerea mea proprie şi nu ştiu cum mai repede s-o expun, poate m-aude cineva şi mă comentează. Atunci îi dau la bot, dacă nu e de acord cu mine, sau îi fac icoană, dacă e deacord. Cam asta e simplista judecată a celor cu capurile mici. Unde ditamai specialistu' să "coboare" la nivelul unui bloguleţ de sport, că nu-i trendy. Ceea ce nu-i în pas cu tendiţele nu-i pentru mine, eu nu citesc aşa ceva.

Mi-i milă de oamenii care pun mult entuziasm în ceea ce fac şi primesc drept răsplată o ceapă degerată. E şi exemplu prietenului şi, totodată, tovarăşului de necaz - Sandu Grecu. Se pare că acest personaj al jurnalismului autohton are toate premizele să fie citit şi apreciat de publicul cu gusturi sportive de la noi. Am fost "pe sticlă" mult timp, a scris o carte despre fotbal, face ca nebunu', pe gratis un blog unde încarcă ultimile "lucrări" în materie de jurnalism sportiv (cele făcute de reporterii de la TV Publika) şi drept răsplată primeşte........ un rating cu ceva mai bun ca al meu. Unul pe care dacă-l raportăm la cele din Romînia - ne facem rîs!
Saşa, Saşa - pentru cine lucrăm noi? Cam tot pentru acelaşi target pentru care a lucrat şi Marcel Spătaru cu ale sale "jocuri intelectuale" - adică pentru nimeni, sau mai bine zis pentru noi.

Eu de felul meu sunt o persoană foarte entuziastă. Iubesc să "mă dezvolt" prin desele "brainstrominguri" în sînul familiei sau prin diferitele acţiuni cu carecter sportiv sau social pe care le iniţiez, aproape zilnic. Dar am şi cealaltă parte a monedei, ca oricare altul. Vreau să văd rezultat, poate îl vreau prea repede dar vreau, neapărat, să-l văd. Şi el nu vine. Rahat! Nu m-am născut unde trebuie, sunt absolut sigur de asta. Dacă eram acum în State sau măcar prin Europa, toate aceste "mişcări" dădeau roade.

Acesta este un material din ordinul celor despre care se spune: "după citire de distrus", e mai mult un strigăt de nemulţumire. Nu mai primesc plăcere de la lucrurile mici care îmi aduceau atîtea momente frumoase, pînă acum o vreme. Parcă nici Firestarter-ul celor de la The Prodigy şi nici One Step Closer-ul celor de Linkin Park nu mai sună aşa cum vreau eu. Mi-i lehamite şi-s plictisit de moarte. Poate mîine va fi ceva mai bun, mai interesant.

Pînă atunci punct..... şi de la capăt.


Sursa
2010-01-13 04:33:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
01:52:15Kitchen Floor Ideas Pictures —» Andrei Fornea
19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag