Cum te lasă Orange fără Internetul pe care-l plăteşti pentru iPhone


Orange, liderul pieţei locale de telecomunicaţii şi singurul operator care comercializează terminalul Apple iPhone pe piaţa din România, poate suspenda oricând oferta de date pentru iPhone în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, se arată în rubrica de Termeni şi Condiţii de pe site-ul operatorului.

Utilizatorii de terminale iPhone care au abonament la Orange se pot trezi oricând că nu mai pot accesa Internetul de pe mobil dacă folosesc excesiv terminalul pe post de modem, convorbiri prin VoIP (Skype) sau pentru transferarea de fişiere de tip peer to peer (ODC, DC++).

„Pentru a asigura o calitate optimă a serviciului de date în întreaga reţea şi pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange îşi rezervă dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3GS în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, cum ar fi: folosirea telefonului ca modem, voice over IP, transfer de fişiere de tip peer to peer”, scrie în rubrica Termeni şi Condiţii de pe site-ul Orange.

Mai mult, Orange poate efectua controale pentru a descoperi asemenea cazuri.

„Orange are dreptul de a efectua controale în scopul protejării reţelei sale ori de câte ori va suspecta existenţa vreunui comportament similar celor enumerate anterior. La orice astfel de utilizare abuzivă, Orange are dreptul să suspende oricând serviciul de date de care beneficiezi”,  se mai arată în aceeaşi rubrică.

Fiecare abonament abonament de date de la Orange pentru iPhone include un volum de trafic de date inclus, cel mai mic fiind de 500 de MB (trafic naţional). Dacă acest volum de date este depăşit se percepe o taxă suplimentară de 0,05 euro/MB, ceea ce înseamnă bani în buzunarul celor de la Orange. În cazul voice over IP, Apple a inclus în aplicaţiile oficiale programul Skype, deci acceptă folosirea acestei aplicaţii, iar în cazul transferului de fişiere de tip peer to peer există din ce în ce mai multe soluţii legale. Cum se explică atunci aceste clauze?

Reţeaua nu poate face faţă

„La ora actuală, reţelele de date mobile ale operatorilor bazate pe tehnologiile 3G şi 3G+ sunt dimensionate luând în considerare anumite tipuri de utilizare ale serviciului de date. Utilizarea reţelei în afara parametrilor consideraţi poate să afecteze calitatea serviciului, nu doar pentru un anumit utilizator, ci pentru o zona întreagă”, a explicat pentru capital.ro Dorin Odiaţiu, Marketing  Director Orange România.

„Folosirea de către unul sau mai mulţi clienţi a telefonului ca modem, efectuarea de convorbiri prin VoIP sau transferul de fişiere de tip peer-to-peer pot genera un trafic mare în reţea, peste parametrii de construcţie. Acest trafic poate afecta calitatea serviciului de date pentru ceilalţi utilizatori aflaţi în zona respectivă şi poate duce, în cazuri extreme, chiar la blocarea canalelor de date pentru întreaga celulă. Orange România face eforturi continue pentru a oferi serviciul de Internet mobil în cele mai bune condiţii clienţilor săi şi în acest sens trebuie să preîntâmpine o astfel de situaţie”, a mai adăugat Odiaţiu.

Probleme şi în Statele Unite

Folosirea terminalelor iPhone pentru convorbiri prin VoIP a stârnit discuţii şi în Statele Unite ale Americii. AT&T, operatorul care deţinea o relaţie comercială de exclusivitate cu Apple, a convenit cu producătorul de terminale mobile în sensul în care folosirea de servicii wireless pe iPhone pentru convorbiri VoIP nu se poate face decât cu consimţământul prealabil al AT&T. „E general recunoscut de către economişti şi jurişti faptul că partenerii în alianţe strategice pot introduce în contractele bilaterale clauze care să promoveze şi să protejeze interesele de business ale fiecăruia şi să împiedice posibilitatea unor acţiuni contrare acestor interese”, sună explicaţia oficială a celor de la AT&T în cazul unei investigaţii demarate de Federal Communications Commission la refuzul Apple de a accepta aplicaţia Google Voice  Google Voice în Apple App Store.

sursa: capital.ro


Sursa
2010-01-12 10:40:04Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
01:52:15Kitchen Floor Ideas Pictures —» Andrei Fornea
19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag