Rugăciunea care se spune la durerile de dinţi


  Nu demult am mers la stomatolog pentru o investigaţie şi aşteptând până voi fi consultat, am citit pe perete “Rugăciunea care se spune la durerile de dinţi”. Am fost uimit citind conţinutul acestei  rugăciuni, şi iată de ce:

O preaslăvite mucenice Antipa, grabnic ajutător a creştinilor în durerile lor! Cred cu tot cugetul şi sufletul meu că ai primit de la Dumnezeu darul  tămăduirii celor bolnavi şi a întăririi celor  neputincioşi.  Pentru  aceasta, către tine, ca la un  doctor tămăduitor, alerg acum eu, neputiinciosul şi sărutând cinstitul tău chip, mă rog  ţie prin ale tale stăruinţe să ceri de la cerescul împărat tămăduire mie, celui slăbit de durerile dinţilor. Deşi nu sunt vrednic de al tău ajutor părinte, învredniceşte-mă de a ta apărare, tu  care te-ai  asemănat domnului în iubirea de oameni şi prin întoarcerea mea  de la lucrurile de ruşine la viaţa curată vindecă-mă cu desăvârşire prin harul care l-ai câştigat, toate durerile şi rănile sufletului şi a trupului meu. Dăruieşte-mi sănătate trupului şi mântuire sufletului meu iar întru toate  bună sporire ca trăind în pace linişte şi  bună cucernicie să mă învrednicesc a slăvi împreună cu toţi sfinţii numele cel prea Sfânt al Tatălui, Fiului, şi Duhului Sfânt.

 1. Rugăciunea este adresată unei persoane care a murit cu mulţi ani în urmă. Numeşte-l sfânt, dar este un om care a trăit pe pământ şi apoi a murit. Biblia nu permite să te rogi morţilor. Rugăciunile noastre trebuie să fie îndreptate doar spre Dumnezeu! Nu avem în biblie NICI MĂCAR UN VERSET care să ne îndemne să ne rugăm morţilor. Dacă avem anumite nevoi, trebuie să le cerem ÎN NUMELE LUI ISUS HRISTOS. 

  Ioan 16:23b  Adevarat, adevarat, va spun ca, orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da.

  Deci, trebuie să cerem de la Dumnezeu în Numele lui Isus Hristos! Nu să ne rugăm oamenilor care au murit deja.

 1. Sărutând cinstitul tău chip. – Biblia condamnă slujirea la icoane.

  Psalmul 97:7 Sunt rusinati, toti cei ce slujesc icoanelor, si care se falesc cu idolii

  Exod 20:4 Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.

  Isaia 44:13-22 Lemnarul intinde sfoara, face o trasatura cu creionul, fatuieste lemnul cu o rindea, si-i inseamna marimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca intr-o casa.  Isi taie cedri, goruni si stejari, pe care si-i alege dintre copacii din padure. Sadeste brazi, si ploaia ii face sa creasca.  Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el ii ia si se incalzeste cu ei. Ii pune pe foc, ca sa coaca paine, si tot din ei face si un dumnezeu caruia i se inchina, isi face din ei un idol, si ingenunchiaza inaintea lui! O parte din lemnul acesta o arde in foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura, si se satura; se si incalzeste, si zice: „Ha! ha!“ m-am incalzit, simt focul!“  Cu ce mai ramane insa, face un dumnezeu, idolul lui. Ingenunchiaza inaintea lui, i se inchina, il cheama, si striga: „Mantuieste-ma, caci tu esti dumnezeul meu!“  Ei nu pricep si nu inteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada, si inima, ca sa nu inteleaga.  Nici unul nu intra in sine insusi, si n-are nici minte, nici pricepere sa-si zica: „Am ars o parte din el in foc, am copt paine pe carbuni, am fript carne si am mancat-o: si sa fac din cealalta parte o scarba? Sa ma inchin inaintea unei bucati de lemn?“  El se hraneste cu cenusa, inima lui amagita il duce in ratacire, ca sa nu-si mantuiasca sufletul, si sa nu zica: „N-am oare o minciuna in mana?“  Tine minte aceste lucruri, Iacove, si tu, Israele, caci esti robul Meu. Eu te-am facut, tu esti robul Meu, Israele, nu Ma uita!  Eu iti sterg faradelegile ca un nor, si pacatele ca o ceata: intoarce-te la Mine, caci Eu te-am rascumparat.“

 2. Nu te poţi ruga unui om să îţi ia durerile sufletului!

  Psalmul 54:4 Da, Dumnezeu este ajutorul meu, Domnul este sprijinul sufletului meu! (Dumnezeu este sprijinul sufletului)

  Psalmul 107:9 Caci El (Dumnezeu) a potolit setea sufletului insetat, si a umplut de bunatati sufletul flamand. (Dumnezeu potoleştea setea sufletului şi foamea lui )

  Proverbe 24:12 Daca zici: „Ah! n-am stiut!“… Crezi ca nu vede Cel ce cantareste inimile si Cel ce vegheaza asupra sufletului tau? Si nu va rasplati El fiecaruia dupa faptele lui? (Dumnezeu veghează asupra sufletului)

  Matei 10:28 Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena. (Dumnezeu îţi poate arunca sufletul în gheenă – iad)

 3. Un om mort, nu-ţi poate mântui sufletul tău! (Dăruieşte-mi sănătate trupului şi mântuire sufletului meu).
  Fapte 4:10-12 s-o stiti toti, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se infatiseaza inaintea voastra pe deplin sanatos, in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-ati rastignit, dar pe care Dumnezeu L-a inviat din morti.  El este „piatra lepadata de voi, zidarii, care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului.“ In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.“

Biblia, nu doar că nu încurajează să ne rugăm morţilor, dar şi condamnă acest lucru. Trebuie să ne rugăm doar lui Dumnezeu. Doar Dumnezeu poate mântui sufletul tău, doar El îţi poate da alinare şi iertare de păcate.

Posted in Doctrină, Religie, Tradiţia

Sursa
2010-01-12 07:03:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:52:02Google Home Mini условно бесплатно —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:06:01Cum se face performanță în vinificație? —» Fine Wine
10:20:36Elibereaza marfa pe datorie, face evaziune fiscala si cu fărîmături la zacuscă —» Curaj.TV | Media alternativă
09:17:49Pelmeni ca la Ural —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
08:23:29Craftsman Garage Door Remote Replacement —» Andrei Fornea
08:01:34Cunoaște-ți drepturile îmreună cu noi! —» BiblioCity
07:50:56Povești cu tâlc la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
07:37:28Beauty news: linia de produse bio de la Avon perfecte pentru tenul meu —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
07:12:30Rollo 2m Breit Ikea —» Andrei Fornea
20:44:07Obligați să facă ”pomană” la Biserica din Trușeni —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:08Lansare carte de Paul Goma la Gaudeamus —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:27Theses on the Philosophy of History, boss —» turn up the silence
17:21:02Stig Simeon Frøyshov – Distincţia dintre slujbele de catedrală şi cele monahale —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
16:37:53Earl Grey Verrine With Meringue Bites And Orange-Scented Cream —» ajna-blogging-press
15:28:11Serghei ESENIN: DOUĂ POEME CELEBRE —» Leo Butnaru
15:25:50Soluții —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:03:14Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
11:23:16Trӑim ca-n poveste! —» Un PUNCT din .FR
10:55:30Când politicienii… – completează cu ce vrei —» apostu
10:30:43Învățăm să fim sănătoși la bibliotecă —» BiblioCity
09:54:50Industrial Dining Room Table —» Andrei Fornea
09:50:09Frightening Frequencies: The Dangers of 5G —» ajna-blogging-press
09:46:53Moldtelecom, cind ați făcut ultima inventariere? —» Curaj.TV | Media alternativă
09:28:01Viața la feminin - Cincizeci plus. Mama —» Frinturi din suflet de femeie