Ce se mai întîmplă în Europa

Articolul despre Pavel Turcu a stîrnit atîtea discuţii încît mi-i jenă să vă zic că ratingurile mele au sărit, brusc. Nu asta am vrut să obţin, cel puţin sunt adeptul creării de rating din materialele despre fotbal dar, aici, cititorii mei nu sunt nici pe departe aşa de activi la feed-back, cum mi-aş fi dorit. Bine, dă-l dracului pe Turcu cu toţi suporterii săi şi hai să revenit la ale noastre.

Acest week-end a avut mai de toate: răsturnări spectaculoase de scor, fiasco-uri incredibile, pe teren propriu, comentarii deşănţate din partea comentatorilor din Serie A. dar despre toate pe rînd. Deoarece nu reuşesc să scriu despre toate voi permite lui Nicu Lungu să ne descrie "revenirea" cea mai spectaculoasă, din ultima etapă din Serie A - Inter-Siena 4:3

„Torna presto Cris”

de Nicu Lungu

Plictiseala de la meciurile din Serie A a fost băgată sub preş, de superba victorie, 4-3, a interiştilor.

Nebunia a fost totală pe celebrul San Siro din Milano. Protagoniştii? Jucătorii celor de la Inter, şi cei din Siena.
Campioana ultimelor patru sezoane din Serie A, Inter, a contrazis pe toţi cei care îi puneau la îndoială valoarea. Nerazzurii au obţinut o nouă victorie contra Sienei, într-un meci care poate candida la cel mai spectaculos din acest început de an. Sneijder a resuscitat echipa în momentele în care extravagantul Mourinho nu ştia unde să îşi ascundă frustrarea. Întorsături de situaţii, egalări instantanee, goluri superbe, toate au fost ingredientele savurate de cei care au văzut partida. Macarone a ţinut vii speranţele pentru Siena, însă Sneijder a contabalansat balanţa până la urmă.
Acest succes i-a fost dedicat şi lui Cristi Chivu. Colegii au arătat că sunt alături de el după accidentarea suferită. Cel mai frumos cadou pe care îl puteau oferi a fost victoria de aseară. Coechipierii şi suporterii şi-au arătat dorinţa de a-l vedea pe Chivu cît mai repede în echipă, atunci când au scris pe un tricou „Torna presto Cris” („Intoarce-te repede, Cris”).Un alt mare derby din Italia i-a pus faţă în faţă pe Juventus şi AC Milan. Din păcate, pentru fanii bianco-neri, Juve a suferit o nouă înfrîngere, de acestă dată umilitoare cu un neverosimil 0:3, acasă. Problema antrenorului principal se pune din nou în discuţie, cerîndu-i-se demisia lui Ferrara. “Imi asum responsabilitatea, este necesar sa regasim entuziasmul de la inceputul sezonului.” Aceasta a fost declaraţia de după meci a antrenorului italian. A mai adăugat: “Rezultatul este net. Am primit goluri din faze inactive - explica tehnicianul bianconero - si nu am avut forta pentru a reveni. Am fost pedepsiti la prima lor ocazie, dupa cum s-a mai intamplat deja si in alte meciuri. Pacat, deoarece incepusem bine, chiar daca nu ne construiam ocazii de gol nu lasam spatii celor de la Milan si ne inchideam bine. Este un moment dificil”.
“Am jucat cu lansari lungi pentru Amauri – continua Ferrara – insa au fost putin folositoare. Am incercat sa schimbam si sistemul de joc, dar nu a iesit bine.”

La întrebarea despre demitere, Ferrara a declarat: “nu cred ca risc sa fiu demis si raman concentrat pe ceea ce este de facut pentru a inversa aceasta tendinta negtiva. Restul nu ma priveste, din moment ce nu sunt eu cel care trebuie sa ia decizii. Repet, nu abandonez barca, eu nu sunt unul care renunta in fata greutatilor si voi face totul pentru a schimba lucrurile.”
sursa:juventus1897.footballclub.ro


Sursa
2010-01-11 11:08:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
01:52:15Kitchen Floor Ideas Pictures —» Andrei Fornea
19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:44:46O vinzatoare face evaziune fiscala la bauturi spirtoase si placinte —» Curaj.TV | Media alternativă