Ţară de nebuni....lua-i-ar dracu!

Din păcate, nu puteam să trec cu vederea "fenomenul" tîmp, care a cuprins Republica Moldova în ultima vreme. Zic din păcate fiindcă realizez că mă alătur acelor indivizi care, voluntar sau involuntar, promovează "descoperirea momentului" - Pavel Turcu. Isteria idioată, creată de apriţia acestui personaj mă face să realizez cît de adînc în rahat suntem noi. Înţeleg prea bine că persoanele care-l susţin se împart în două tabere - ce-i care-l cred o revelaţie şi ce-i care o fac doar de dragul amuzamentului. Pe primii îi compatimesc, pe cei din categoria a doua îi chem la "trezire" - oare aşa mult cinism infantilic ascundem în noi, dragi basarabeni?

Pavel Turcu: cap - coadă

E paznic într-un supermarket din Ungheni, tată a doi copii care trăieşte cu familia în cămin şi care s-a visat star muzical. Atît.

Susţinătorii

De ăştia sunt mulţi. Acum e trendy să fii susţinătorul grotescului, în întruchiparea lui Turcu. Are mai multe accesări pe Youtube decît unele piese a Regelui (MJ), are fan-cluburi pe Facebook (probabil organizate de suporteriţe de vîrsta primului ciclu sau de juni în perioada pubertăţii), are susţinători printre bloggerii "celebri" (dacă sunt şi de ăştia, pe la noi) autohtoni, prin reprezentanţa lui Viorel Mardare, Ion Grosu sau a Natei Albot.
Tudor Darie scrisese pe Unimedia un crochiu, cu conotaţie negativă, la adresa "personajului", în care i-a făcut proşti pe aceşti susţinători a lui Turcu. Eu nu voi merge aşa departe, poate fiindcă îi cunosc, măcar şi indirect, pe unii. Nu poţi să-l numeşti prost pe Mardare, pe care-l cunosc încă din perioada participării mele active la Liga Dezbaterilor Preuniversitare din Moldova, unde Viorel, alături de alţi studenţi (pe atunci) erau un soi de formatori pentru grupele de liceeni înscrişi în concurs.

Pe Ion Grosu, probabil nu-l cunosc (cunosc un singur Ion Grosu, jurnalist, dar care şi-a făcut studiile la ULIM şi nu la USM, ca persoana despre care vorbim acum) dar, în schimb, cine n-o cunoaşte pe Nata?! Marea activistă s-a lăsat dusă de posibilitatea de a-şi face ratingul şi aşa mare, şi mai mare, venind cu propunerea filmării unui clip, pentru piesa (???) lui Pavel. Eh Nata, la cadavrul mort în pustiu se adună repede "pleşuvii" să rupă care şi ce poate....

În tot acest melanj de interese nu pot să înţeleg poziţia PRO Tv-ului care, părea la un moment dat, cel mai corect post informativ de televiziune. Cînd colo - poc, na-ţi-o bună! Ştire exclusivistă care-l are în plan pe Pavel Turcu, şi asta după o duelare aprigă cu Jurnal TV. S-au ţicnit jurnaliştii din Moldova. Ei, Gonţa, eşti vie??? Zi ceva!

Interesul

Vorba cîntecului: "Interesu' poartă fesu'!" Le înţeleg graba de a susţine acest "caz", că altfel nu-l pot numi. Fiecare vrea să rupă o bucată cît mai mare de public pentru ei, altfel cine avea să ştie că există aşa blogger ca Viorel Mardare?! Jurnal TV, probabil nu are cu ce umple timpul de emisie şi se "aruncă" asupra la toată informaţia de doi bani, care se întîmplă în jur. E clar un lucru - toţi aceşti pseudo-susţinători a interpretului Pavel Turcu, nu sunt decît nişte profitori care-şi fac nume pe spatele unui biet om care n-are idee pe ce lume se află. Bunătatea prostului pur!

Despre piesă

Care piesă, dom'le? Ce aia e piesă? Pot s-o compar cu mizeria celei cîntate de Roxy Manelista la un show de doi bani de la Kanal D (aveţi răbdare cu filmuleţul şi nu veţi regreta, penibilitatea în plinăciunea cuvîntului). Înţeleg că unii s-au lăsat sensibilizaţi de ditamai visu' omului simplu, fără bani, care vrea să ajungă pe Olimpul muzicii europene, dar pentru asta există aşa show-uri ca Dansez pentru tine. Dacă ai nevoie să treci din cămin într-un apartament, mergi acolo şi dacă vei dansa la fel de grotesc cum cînţi, poate se sensibilizează Gigi şi-ţi cumpără unul. Dar să ajungi să reprezinţi o ţară şi aşa plină de rahaturi cu o piesă (???)mizerabilă la un concurs, chiar şi de factură comercială, cum este Eurovisionul - e prea de tot.

Las-o, frate, mai moale! Chiar nu se găseşte nimeni în tot Ungheniu' să-ţi zică cît de idiot arăţi la tv? De fapt, despre ce vorbesc eu? Cîtă fericire în oraş va fi dacă reprezentantul lor va merge la Eurovision! Să-i lăsăm pe ei să organizeze concursul atunci cînd titlul suprem va fi adus, glorios, la noi în ţară.

Despre situaţie

Aş compara situaţia creată, cu o partidă de sex oral în public - ambele provoacă controverse privind moralitatea valorică a acţiunii, şi ambele au, cel puţin un beneficiar. Vorba lui Victor Ciutacu: “Sexul oral poate fi şi plăcut. Depinde la care capăt te afli”. Pavel Turcu, la sigur nu are ce cîştiga din această situaţie. El e ca o flacără ce a fost aprinsă de nişte indivizi, una care arde puternic, dar care se stinge la fel de repede cum a fost aprinsă. Degrabă nimeni nu-şi va mai aminti de acest personaj. Însă voi, cei care-l susţineţi şi promovaţi, veţi trage beneficii proprii din mediatizarea asta. Acum întrebaţi-vă, la care capăt vă aflaţi voi?

Despre valori

Băi, susţinători ai "vedetei" lu' peşte prăjit (expresia nu-mi aparţine), voi nu vedeţi oare că intraţi pe tărîmul alunecos al penibilului alături de acest brav reprezentant al "moldovenismului pur"? Ce valori urmaţi şi promovaţi voi, generaţia tînără de jurnalişti autohtoni autentici, ce sunteţi (???)? De l-ar auzi Vieru (fie-i ţărîna uşoară), ar zîmbi ruşinat (aşa era stilul Maestrului). Sunt atîţia tineri talentaţi în Republica Moldova, despre care voi, formatorilor de opinii n-aţi pomenit nicăieri, că de - ce să promovez eu adevăratele valori? Hai să inventez unele proprii. Oare cîţi dintre voi a pomenit măcar o singură dată despre aceeaşi Nicoleta Nucă sau Boris Coval, două talente de care trebuie să aflăm din presa străină, că ai noştri sunt prea ocupaţi cu promovarea lui Turcu.P.S. Au ăstea ni-s valorile? Dacă da, atunci ruşine vouă! Şi nu vă ascundeţi după argumente de felul: "palma noastră glamourului moldovenesc" sau "e o auto-ironie timidă". Eu am un credo în viaţă - ceea ce promovez e ceea ce sunt de fapt. Aţi realizat ce sunteţi de fapt?


Sursa
2010-01-10 01:39:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:38Culioșelele —» apostu
09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
06:49:14Duminică nu mai votez Pro Iohannis —» un alt blog
05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
03:33:47Din ciclul: români pe Badoo —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu