Preoţii ort. ruşu minciunoşi cu lecţii tîmpite!?!

Ascultam ştirile la jurnaltv.md şi am rămas şocat de explicaţiile incărturarilor din rîndul preoţimei ort. ruse din RM. Şi anume lămurirea celor două calendare Iulian şi Gregorean. Rog să ascultaţi cu mare atenţie tot reportajul şi informaţivă la cine se închină actuala guvernare printre care se află şi miniştrii de ştiinţă.

Nu în zădar se zice: “Un orb îl duce în prăpastie pe alt orb”

Adica, un preot incărturar (orb în ştiinţă) îl duce în prăpastie pe un cărturar în ştiinţă orb (surd şi nu vede învăţătura preoţilor) în prăpastie (scandaluri/certe/crime).

Bazîndune pe ştiinţă ştim căexistă foarte multe calendare de oarece majoritatea sunt bazate pe religii. Creştinii se bazează două+una calendare; budiştii au calendarul lor cu mai multe mii de ani faţă de cel Creştin; calendarul musulmanilor; calendarul iudeilor… şi mai este cel mai mare (mulţi ani) cu miliarde de ani la crişna-iţii din îndia.

Dar mă v-oi opri la trei calendare Creştine Iulian, Gregorian şi Lunar.

1) Calendarul Lunar conţine 28 de zile care numără zilele unei rotaţii (27 de zile 7 ore 43 minute si 11,47 secunde) a satelitului Pămîntului cu denumirea de Lună în jurul pămîntului. Rotaţiaîn jurul pămîntului se mai înparte în patru faze.

faze-ian10image004

În Biblie găsim sărbătorirea Lunii Noi care avea o însemnătare mare ca şi Anul Noi Creştin, să nu uităm că Biblia este o carte religioasă şi nu astrologică.

La fel este şi cu Calendarul Solar care numără timpul rotaţiei Pămîntului în jurul Soarelui (365 şi o dată în patru ani 366 de zile) şi în jurul axei sale (face o rotatie completa in jurul axei sale in 23,9345 ore).

Să fiu acum înţăles corect : Lungimea anului numărat după carendarul Iulian era mai lung în măsura anului astronomic. Fiindcă rotaţia pămîntului în jurul axei este mai mare decît 24 de ore. Şi din acest motiv făcând ca echinocţiul de primăvară să se mute uşor înapoi în anul calendaristic.

Acest echinocţiu este şi socotit ca fiind începutul anului Creştin. Fiindcă Creştinii se orientau după stele. Aduceţivă aminte, cine a arătat locul naşterii lui Isus? Dar sărbătorile lunii noi? La fel ca sărbătoarea lunii (începutul ciclului) noi cum se sărbătorea aşa şi începutul anului era la începutul anului astronomic adica la sfîrşitului echinocţiului unde lungimea zilei începea să crească exact ca şi evenimentul cu Luna Nouă cînd începe să crească aria luminizată de soare.

Acum dacă calculăm motivul motivul sărbătoririi cu 18 (optsprezece) zile mai tîrziu de bis. ort. rusă:
Calendarul Gregorian este varianta de calendar cea mai răspândit folosită. O modificare a calendarului iulian a fost pentru prima oară propusă de doctorul napolitan Aloysius Lilius şi a fost decretată de Papa Grigore al XIII-lea (numele căruia l-a primit calendarul) pe 24 februarie 1582.

Rusia s-a folosit de calendarul Iulian pînă în anul 1923 şi ca să egaleze anul calendaristic cu anul astronomic a fost necesar să mute data cu 14 (patrusprezece) zile.

Acum numărăm 1 ianuarie Anul Nou coincide cu 14 ianuarie (stil vechi Iulian) şi 7 ianuarie (Creciunul Iulian) coincide cu 25 decembrie.

Reesă că preoţii vicleni şi minciunoşi au schimbat calendarul (de oarece de el se folosesc zilic) şi au mutat sărbătorile. Şi această ambiţie tîmpească este ca să arate proştii şi incărturarii deştepţi.
Apare întrebarea: De ce nu merg în continuare după calendarul Iulian?

Din 1923 pînă acum au trecut 87 de ani, şi dacă înpărţim la patru (anul cu o zi mai mult) şi esă că zilele de sărbătoare s-a mutat spre primăvară cu 21,75 zile. Adica sărbătoarea creciunului conform stilului vechi se sărbătoreşte pe data de 10 februarie.

Deci domnilor ort. ruşi cu stil vechi pregătiţivă de creciun.

Orbii duc pe orbi în prăpastie.


Sursa
2010-01-09 18:50:54Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă
19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog