Tu, Moş Crăciun şi …1500 cadouri care vor îndulci viaţa de internat

Mos_Craciun si copii Ploaia cerne amintiri, şiroind peste ajunul de Crăciun. Câteva pete de zăpadă curg încet de pe acoperiş în glodul lui ianuarie. Undeva în Europa, SUA sau Canada emigranţii moldoveni se gândesc …în cor la baştina lor. Iar R. Moldova se pregăteşte de Crăciun cu toată suflarea ortodoxă de rit vechi. 

Sărbătorile de iarnă şi cele pascale la moldoveni se pot compara numai cu nunţile, cumetriile şi praznicele aceluiaşi neam. Se va sărbători îndelung şi de data asta (am început pe 31 decembrie anul trecut şi mergem la serviciu doar pe 11 ianuarie, anul ăsta), femeile vor găti mult şi bine, mâncare destulă pentru o săptămână. Unii oameni vor ajunge la Urgenţă (dacă vor fi maşini ale Ambulanţei disponibile), că după ce ţii post câteva luni este dificil să ingerezi porc, găină şi raţă, plus vin, rachiu şi alte …bunătăţi de sărbătoare. Şi la fel ca după nunţile şi cumetriile îmbelşugate mâncarea va fi în surplus, iar după eveniment gospodarii vor trece la mese răzleţe şi moderate.

Îmi place Crăciunul pe stil vechi, pentru că o aduce pe mama la noi, pentru că suntem împreună, gătim, glumim, povestim. Aştept 7 ianuarie ca să merg la ex-diriginta mea sau la cea mai bună prietenă, care sunt totodată şi nanele copiilor mei. Este timpul când mă bucur că nu mă bombardează mesaje şi telefoane de serviciu.

Totuşi, în aceste zile este o mare aventură să ieşi la magazin sau la piaţă. Până prinzi un loc în transportul public sau în taxi îţi vine să-ţi iei lumea în cap, ai parte de cozi interminabile şi oameni grăbiţi, supăraţi etc. În plus, această vacanţă naţională de 10 zile, a îngheţat mai toate serviciile sociale, mai grav – se pare că a prins în hibernare şi brutăriile, cu mare noroc reuşeşti să cumperi pâine, la Chişinău, de Revelion sau de Crăciun.

Crăciunul ar trebui să fie sărbătoarea smereniei, a bucuriei naşterii Domnului, a timpului pentru sine, pentru discuţia cu Dumnezeu, pentru cina părinţilor şi a copiilor. Crăciunul ar trebui să fie motiv să ne gândim la cei mai necăjiţi. Astăzi i-am telefonat pe oamenii la care mergem în cadrul acţiunilor de caritate şi am simţit o dată  în plus că se simt de sărbători mai singuri şi mai trişti ca niciodată. Cu ajutorul oaspeţilor acestei case virtuale am adunat câteva sute de lei şi dolari şi mai multe pachete, care începând cu Crăciunul în stil vechi vor aduce lumină în camere mici şi răcoroase. VĂ MULŢUMESC TUTUROR CARE AŢI DECIS SĂ FIŢI MOŞI CRĂCIUNI ŞI O SĂ VĂ POVESTESC PE ACEST BLOG DESPRE CASELE CARE SE VOR BUCURA DE DARURILE VOASTE!

Acum vă rog să puneţi umărul ca 1500 de pachete de la Moş Crăciun să ajungă la copii care nu au primit încă bomboane. Moş Crăciun ar vrea ca aceste cadouri să ajungă în internate, case de copii sau case de tip familial din R. Moldova. Cu cât mai departe de Chişinău, cu atât mai bine. Crăciuniţa este Oxana Iuteş de la Pro TV . Ea va aduna sugestiile noaste de instituţii în care trebuie să ajungă pachetele cu bomboane şi i le va transmite lui Moş Crăciun. Scrieţi-i cât mai curând la adresa personală: roxypeace@gmail.com

Oxana primeşte, azi, de la noi medalia „Solul lui Moş Crăciun” şi îi dorim ca la timpul potrivit să o vedem plimbându-se fericită, alături de Moş(ul ei) Crăciun prin parc, în preajmă cu o droaie de nepoţi sănătoşi şi înţelepţi ca ea ;)

Imagine preluată de pe http://www.to13.net/


Sursa
2010-01-06 18:32:01Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:23:29Amman in imagini —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:41:38Pe cât de important poate fi adevărul? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
19:23:08Ucraina în limba română 28: Bugetul 2020 – priorități sociale, de apărare și diplomație —» Curaj.TV | Media alternativă
18:15:44Lipsa creșterii spirituale te siacalifica de la slujirea in Evanghelie —» Moldova Creștină
16:59:01Imagini apocaliptice: 90% din Veneţia, înghiţită de apă de până la doi metri —» Elena Robu
16:35:20Am susținut un briefing în cadrul căruia am comunicat decizia oficială —» Igor Dodon
16:12:13eBook Cartier. Top vânzări octombrie 2019 —» Gheorghe Erizanu
16:09:30Ion Chicu, premierul desemnat de Igor Dodon —» Elena Robu
15:42:57©️ Învață să fii fericit aici și acum… —» Licurici de suflet
15:09:47Vor discotecă în sat, dar distrug scaunele —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:26Essencial Home Office Interior Design Tips —» ajna-blogging-press
14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
14:06:50Am avut discuții separate cu toate fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova —» Igor Dodon
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:58:19Light Up Air Jordans —» Andrei Fornea
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu
06:42:53Walmart Landscaping Rocks —» Andrei Fornea
03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu