Nu lasa nimanui ceea ce poti Face Tu!!!


Acest articol trebuia sa apara demult, este un subiect care ma doare, si ma taie fara cutit de fiecare data cand  intru intr-un mediu de tineret sau nu, de oameni care stiu sau nu sa intre in polemici, sa faca sau nu ceva in societatea noastra.

Am sa incep cu definirea termenului de societate apeland la vechiul meu prieten DEX, una din definitiile date de acesta este:  Societate: asociație de persoane constituită într-un anumit scop. Scopurile sunt diferite, pe langa cele oficiale de raporturi economice sau relații între oameni istoricește determinate, tot mai des imi apare gandul ca omenii s-au adunat laolalta pentru a se vaita reciproc, a arunca vina si reposnsabilitatile unul altuia, ca un cartof fierbite din joaca care probabil multi din noi o mai tin minte.

Din rubrica incercati sa observati si voi:

Odata trezindu-ma din rutina care inevitabil te copleseste am incercat sa fiu mai atenta la discutiile care au loc in jur, am observat in mare parte doar polemici desarte, a oamenilor ca se plang ca sunt doar niste marionete a celor de sus, nu am sa neg aceasta afirmatie din simplul motiv, ca Noi si numai Noi le permitem acest lucru.

Cu permisiunea dumneavoastra si atitudinea idealista pot afirma ca statul capata plentitudinea imputernicirilor sale conform vointei  poporului. Ramane sa descifram atunci care e totusi vointa poporului? Unde e si cu ce se maninca?

Cati din voi stiu care sunt cerintele clare ale poporului fata de stat, sau poate chiar fata de propria lor soarta? Mi-ar placea ca fiecare din noi sa-si puna aceasta intrebare nu doar la nivel de propriul orizont, propria viata ci sa depasim putin limita moarta a individualismului si sa gandm la nivel de tara, poate chiar natiune, deoarece intr-un sfrasit compilatia dorinteleor si eforturilor noastre oglindeste orizontul intregii natiuni.

La momentul in care totusi suntem parte a unei societati trebuie sa interactionam, sa comunicam, iar eficienta comunicarii si activitatilor nostre e depinde suta la suta de noi.

Daca o sa incercam sa analizam, sau mai bine zis sa facem o statistica comparativa a intrebarilor: De ce eu .. si De ce Nu eu.. sa fac anumite activitati? atunci cu proximitate putem afirma ca locul I il va ocupa itrebare De ce eu si nu altul? fara sa mentionam si partea cealalta a monedei De ce celalt este bine si eu nu?

Ai puterea sa faci multe, nu doar sa te plangi prin bordeie,  sa ponegresti statul, sa te (dez) informezi la TV, sa arunci cu pietre in gradina vecinului. Nu trebuie sa ai o Stea in Frunte ca sa incepi sa faci ceva bun si eficient pentru societatea/tara/orasul/blocul in care traiesti.

Nu-ti propune planuri marete, incepe cu putin, daca fiecare ar ceda cate un gram de bunatate lumea ar deveni mai buna. Nu cauta sa-ti ridice monumente pentru ceea ce ai facut sau vei face, intr-un sfarsit ai facut-o tot pentru tine, pentru copii si nepotii tai. Fii un exemplu demn de urmat. Casa s-a cladit din caramizi, fii o caramida din casa viitorului nostru.

Nu lasa nimanui ceea ce poti Face Tu!!!

Posted in Societatea Civila, Youth

Sursa
2010-01-02 23:07:35Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:54:02Pentru un mediu mai curat… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:51:04Curtea Internațională de Justiție și-a recunoscut competența de a examina cererea Ucrainei împotriva Rusiei —» ACUM ÎN UCRAINA
14:45:00Călătorie în lumea științei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:12:34După vot —» Primul meu blog
12:57:24O nouă gafă a Maiei de dragul ambasadorilor… —» un alt blog
12:20:11Petre Crăciun – un scriitor de poveste —» BiblioCity
11:44:53Natura spirituală şi umană, separate şi distincte —» adevaruri biblice
11:17:56Aventură spațială la Disneyland(vlog) —» Cojocari Vitalie
11:17:28Liftmaster Garage —» Andrei Fornea
11:08:45Red And Black Throw Pillows —» Andrei Fornea
11:02:53Închisorile sunt business, spălare de bani, lichidare a disidenților —» Curaj.TV | Media alternativă
10:41:17Rectangular Light Fixtures For Dining Rooms —» Andrei Fornea
10:09:48Impresii despre piesa „Tequila Boom” după Neil Simon, jucată de actorii Teatrului „Luceafărul” —» Blogul lui Marin Bodrug
09:34:20Săptămâna în care a fost dat şi Chişinăul —» Un PUNCT din .FR
09:30:00O istorie reală în timp și spațiu – 55 de ani pentru comunitate —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:28:32Omul de Cultură Iurie Colesnic – intervievatul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” în „iureşul” Horei Ştiinţei —» BiblioCity
08:51:393 concluzii amuzante după primul tur de alegeri prezidențiale 2019 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:49:56Ziua taților la grădinița fetelor —» un alt blog