“El-Şadai” – Dumnezeul care poartă de grijă orfanilor de la Cărpineni


Asociaţia Obştească “El-Şadai” a petrecut ultima zi a anului 2009 alături de copii din gimnaziul-internat de la Cărpineni. Timp de o zi copii au avut un timp minunat împreună cu liderii grupului El-Şadai, care au organizat pentru ei o zi specială de tabără. Programul a cuprins scenete, laudă şi închinare, jocuri, mâini dibace, studiu biblic şi concursuri.

Eroina principală Sănduţa, condusă de iepure şi păpuşa au pornit în lumea poveştilor pentru al găsi pe cel mai bun prinţ. Pe drum se întâlnesc cu lupul, Geruţa şi copii din tabăra El-Şadai. Ajungând în Ţara Păpuşilor, Geruţa le dă în dar Cartea Cărţilor din care ei află cine este Prinţul cel mai bun din lume, născut în Betleem, Domnul Isus.El-Şadai la CărpineniLa program au participat şi câţiva profesori şi lucrători în orfelinat. Ziua specială s-a încheiat cu o masă foarte bogată, plătită de o familie simplă pentru care 200 de lei înseamnă mulţi bani. Ei au primit o sumă de bani de la Domnul şi au decis să o ofere pentru copii de la Cărpineni. Seara specială a continuat cu un program din partea liderilor, iar copii au colindat şi şi-au spus dorinţele care le au pentru anul 2010.

Fetele de la internatLilian îşi doreşte mult în 2010 să fie mai ascultător, să înveţe mai bine şi să se apropie mai mult de Domnul. Un alt băiat îşi doreşte să fie mai ascultător de educatori şi să aibă un telefon mobil. Aurica vrea în acest an să cunoască mai mult pe Domnul şi băieţii să se lepede de fumat. Iar Elena îşi doreşte mult ca cineva să o ia acasă de la internat. Iar toţi îşi  doresc ca echipa “El-Şadai” să mai vină pe la ei. În această zi specială familia Sîli cu inima plină de pace au pornit spre internat fără cadouri. Iar Dumnezeu a făcut minunea şi pastorul Bisericii din sat a oferit 30 de cadouri pentru copii prezenţi la program.În internatul de la Cărpineni învaţă 130 de copii. Majoritatea din ei provin din familii social vulnerabile, cu părinţi alcoolici sau care i-au abandonat. Foarte puţini din ei sunt orfani.  Pentru că e frig, în dormitor, în şcoală sau la bucătărie copii sunt nevoiţi să umble bine îmbrăcaţi. La bucătărie acoperişul e stricat şi pe timp de ploaie sau când se topeşte zăpada, le picură apa şi în holul bucătăriei. Tavele pentru cuptor servesc în calitate de vase pentru aprovizinarea apei. Deşi au condiţii mult mai bune în comparaţie cu generaţiile trecute, copii de la gimnaziul-internat duc o mare lipsă de dragoste, atenţie şi comunicare. După programul de seară un baiat în clasa a şaptea a invitat pe sora Nelea le el în dormitor şi i-a arătat agenda plină cu note de cinci şi şase. Pe alocuri câte un şapte. Nu avea cu ce se lăuda şi trist a recunoscut că trebuie să înveţe mai bine, dar a simţit nevoia să arate cuiva agenda lui.

Grupul “El-Şadai” vizitează săptămânal internatul din Cărpineni deja al 10-lea an la rând. Pentru aceşti copii familia Sîli şi ceilalţi lideri sunt ca părinţi, sunt familia lor pe care îi aşteaptă mereu cu nerăbdare. Prima tură a taberelor de vară organizate de Asociaţie este specială pentru copii din internatul din Cărpineni. În fiecare an la această tabără participă peste o sută de copii. Iar la sărbători, familia Sîli este alături de aceşti copii, aducândule un program frumos şi cadouri, care sunt o mare bucurie pentru ei. Dorinţa şi visul cel mai mare al familiei Sîli este de a vedea aceşti copii mântuiţi, câştigaţi pentru Cristos. Şi vor continua lucrarea aici până când fiecare copil va ieşi din această şcoală cu o inimă schimbată. După zece ani de slujire în acest an vor petrece pe poarta orfelinatului a doua generaţie. Majoritatea din aceşti copii ajung în şcoli profesionale în diferite regiuni ale Republicii. Cu mici excepţii ajung să facă câţiva din ei un colegiu. Dar familia Sîli ştie că Dumnezeul lor “El-Şadai”, este Dumnezeul care poartă de grijă orfanilor. Şi dacă ei vor cunoaşte pe acest Dumnezeu, le va fi mai uşor să se integreze în societate şi să treacă prin viaţă.

Te-i gândit vreodată dragă cititor că şi tu puteai fi unul din aceşti copii? Ştii că eşti nespus de binecuvântat pentru că nu ai crescut într-un orfelinat? Te câte ori ai mulţumit lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Lui în viaţa ta? Dacă vrei să ştii cât de bogat şi binecuvântat eşti, mergi o dată în vizită la aceşti copii. Vei avea şansa să înveţi cum să preţuieşti binecuvântările primite de la Dumnezeu. În fiecare zi de luni, şase lideri merg să facă cu ei studiu Biblic, pentru aceasta săptămânal sunt necesari 300 de lei. Contribuie şi tu cu ce poţi la mântuirea copiilor care au nevoie mare să cunoască dragostea lui Dumnezeu pentru ei.


Sursa
2010-01-01 19:39:25Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă
19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea