2009

Anul trecut am trecut prin multe aventuri şi “teste psihologice”. Anul 2009 m-a făcut să râd şi să plâng. 2009 a fost un an greu pentru familia mea, însă am reuşit să trecem cu bine (cât de cât) în 2010. ‘09 m-a făcut să trăiesc intens multe emoţii.

O să încep cu începutul.

Anul ăsta (2009) mi-am cunoscut tatăl. Da, pentru prima dată l-am vazut real la faţă (aveam poze cu el vechi de 10-20 ani). Aveam dorinţa aprigă de-al cunoaşte încă de pe la 15-16 ani. Tăcusem, nu ştiam ce să fac, însă mă mai interesam pe la bunica, mama cât de cât despre el. Am cont pe Odnoklassniki. Într-o zi de februarie, nu prea aveam ce face, şi îmi veni în cap ideea genială: “odnoklassniki e concentrat pe ţările CSI, înseamnă că am şanse foarte mari să-l găsesc”. Şi l-am găsit. Are peste 50 de poze cu actuala lui soţie şi cu sora mea vitregă. Am chemat-o pe mama. Rămăsesem şocaţi ambii, din cauza pozelor desigur. Ce-i drept, ştiam că am o soră vitregă, că e căsătorit cu o altă femeie ş.a.m.d. (Acu mă roade gândul de a le face o vizită bunicilor mei de pe tată, pe care nu i-am văzut niciodată). I-am scris nişte mesaje. Mi-a răspuns tocmai peste câteva săptămâni bune. A zis că mă va suna când va fi în MD, el locuind în Franţa. M-a sunat pe la sfârşit de iulie. Am stabilit locul de întâlnire. Ne-am întâlnit. Am vorbit. Puţin despre mine, el sau mama. Ne preocupau alte chestii. Mi-a cerut test ADN. I-am dat acordul. A zis că va veni peste o lună să ne ducem în Moscova sau Kiev pentru al da. După asta ne-am luat rămas bun. 24 de ore după această întâlnire, nu am avut nici o emoţie, deja mama începu să-şi facă griji. Şi totuşi, până la urmă, nu m-a mai sunat pentru a face testul ADN.

______________

Primul BAC. Atunci am retrăit foarte mult. Nu credeam că voi avea aşa notă mare, după cât am retrăit atunci. O să-l ţin minte pentru mult timp. Pentru mai multă informaţie, citeşte aici.

______________

Anii de studenţie. Sună plăcut, chiar dacă sunt mai grei. Însă visul ăsta era pe cale să fie spulberat. Am dublă cetăţenie (română şi moldovenească). M-am dus în ultima săptămână din iulie în Constanţa pentru a-mi da actele la universitate. Am ajuns acolo, am luat formularul de completare. Încep să scriu, mai dau câteva întrebări, şi la urmă secretara se trezeşte cu întrebarea: “Da voi (eu şi unchiul) ce diplomă aveţi?”. Îi zic de liceu, 12 clase, moldovenească. “Păi, atunci trebuie să vă duceţi la Bucureşti, să daţi la echivalarea actelor.” Echivalare care durează cca 2 luni. Asta e, mi-am zis. Dacă totuşi suntem la mare, hai măcar să ne distrăm.

Săptămâna următoare m-am dus la ambasadă pentru a da actele ca moldovean (am scăpat de contract :D ). Le-au acceptat (ambasada), rămânea să aşteptăm rezultatul din România. În Moldova nu dădusem la nici o universitate. Nu mă trăgea să învăţ aici. De la colegiu m-am exmatriculat. Au venit rezultatele primului tur. N-am fost acceptat. Simţeam cum îmi fuge pământul de sub picioare. Timp de câteva zile nu mă puteam linişti. Nu ştiam ce drum să apuc. Admiterea în Moldova s-a terminat demult. Aveam şanse să plec în Austria, dar trebuia să vorbesc cu o persoană, plus la asta nu ştiam limba (pot număra pân’ la 10).

Noroc că există birocraţie în Moldova, că de nu era, nu intram la universitate în a 2-a săptămână de studiu. Plus la asta cel mai comic moment a fost când am aflat că nu învăţ la USM, ci la USEM. Îmi făcusem cunoscuţi deja prin prima grupă.

Pe 24 septembrie au venit rezultatele. Un mulţumesc mare d-lui Băsescu. Eram “înnebunit” de fericire. În 2 zile mi-am făcut bagajele şi am plecat. Pentru mai multe informaţii, citeşte aici.


Sursa
2010-01-01 16:52:01Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:38Culioșelele —» apostu
09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
06:49:14Duminică nu mai votez Pro Iohannis —» un alt blog
05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
03:33:47Din ciclul: români pe Badoo —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu