De ce Voronin nu este chemat la Procuratură?!

Zilele acestea, în România, s-a discutat mult despre revoluţie, despre morţii de la Timişoara, Bucureşti. S-au făcut 20 de ani de la acele evenimente sângeroase. Politicieni, jurnalişti, oameni simpli şi-au amintit de eroii care au grăbit moartea sistemului comunist şi au adus “democraţia” în România. Ghilimelele le-am pus pentru că multă lume nu dă acum nici o ceapă degerată pe democraţie, libertate şi alte chestii care nu se mănâncă, nu se ţin în frigider. Concluzia care se impune: martirii au murit inutil? O părere greşită, pentru că uităm felul de a fi a oamenilor - nu realizează ce lucruri de preţ deţin, până nu le pierd. Aşadar, valorile democratice contează enorm, chiar dacă cetăţenilor nu le pasă. Martirii nu au murit degeaba! Totuşi, memoria lor nu a fost cinstită până la capăt. Ucigaşii nu şi-au primit pedeapsa. Nişte generali de armată au fost chipurile pedepsiţi, dar râd şi curcile de o aşa justiţie. Ce să-i faci, zona Balcanică!

 

Eu văd aici nişte învăţăminte pentru Republica Moldova. În România sistemul dictatorial a fost răsturnat cu forţa, altfel nu se putea. În Moldova sistemul, tot dictatorial, a fost înlăturat de la putere cu violenţa. Nu contează cine a provocat-o. Contează că au murit şi au fost bătuţi cu străşnicie oameni. Cum se face, drăcia dracului, că am uitat atât de lejer lucrul acesta? Noua putere ne-a anunţat că îl cercetează pe diabolicul Papuc, mai târziu aflăm că, de fapt, a fost citat ca un fel de martor la Procuratură. Pe urmă, ni se spune că nuş’ce comisie parlamentară începe a nuştiu câta oară investigarea evenimentelor din această primăvară. Apoi aflăm că rezultatele anchetei ni se vor comunica după ăhăhăăă, mult timp. Ştiţi prin ce se deosebeşte revoluţia română de revoluţia de la Chişinău? Prin amploare şi pentru că Voronin nu a fost împuşcat ca Ceauşescu. De împuşcat nu a fost împuşcat, dar de băgat după gratii se poate? Nu se găseşte nici un procuror mai cu vlagă în Moldova să-l înfrunte pe Dictator?

 

Istoria României ne învaţă că ucigaşii martirilor de la Timişoara şi Bucureşti s-au perindat pe la putere, s-au lăfăit în lux ani buni până când au ajuns în faţa doamnei cu cântarul. Doar că, oarbă fiind, această tanti n-a văzut tot adevărul. Şi acum criminalii sunt ok! Criminalii Republicii Moldova sunt chiar mai ok. Astăzi, câţiva locotenenţi de-ai Dictatorului sunt acuzaţi de … neglijenţă. Când îmi las cămaşa aruncată printr-un colţ al camerei, da, sunt neglijent; când nu spăl tacâmurile şi le uit în chiuvetă, da, sunt neglijent. Atunci, însă, când bat cu bastonul tineri, violez fete, instig la violenţă, NU SUNT NEGLIJENT - SUNT CRIMINAL. Ştiţi ce ni se întâmplă? Suntem duşi de nas. Ăştia, politicienii noi veniţi sunt obligaţi să facă dreptate, dar, lor nu le pasă. Ei ne tratează cu fundurile lor grase şi unturoase. Vrem dreptate, vrem să-l vedem pe Voronin după gratii. Cel puţin o oră. De ce Voronin nu este chemat la Procuratură? De ce? Are taaare multe de explicat.


Sursa
2009-12-29 22:46:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:52:58Average Cost Of A Couch —» Andrei Fornea
10:31:57Garden Box Designs —» Andrei Fornea
10:31:31Au blocat mașina unui funcționar și au chemat poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:58Discriminată la gara auto din Comrat —» Curaj.TV | Media alternativă
07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă
19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press