Aduceți Zimbru înapoi!

Pe ei cine îi întreabă?  Navigind pe net am gasit un articol destul de interesant si plin de realitate scris de jurnalistul Victor Mosneag despre situatia de la Zimbru din ultimul timp... Articolul a fost postat pe blogul sau acum 3 luni insa luând in considerare ca situatia la club a ramas aceiasi articolul e foarte actual si acum. Va ramine numai sa cititi articolul si sa speram ca va veni si timpul când o sa ne bucuram de victoriile echipei noastre iar articolele date vor fi doar o amintire urita din trecut...  
     Cu câțiva ani în urmă nu-mi permiteam să ratez un meci al echipei Zimbru. La meciurile cu Șheriff sau Dacia era nebunie. Lumea era entuziasmată. Nu vorbesc despre perioada când floarea fotbalistică de la noi era la Zimbru. Atunci când Rebeja, Oprea, Miterev, Cebotari, Epureanu&co făceau spectacol  în cupele europene și duceau Zimbru aproape de grupele Uefa Champions League.

Și atunci era mult mai greu să ajungi în competiția bogaților, ai noștri urmând să joace trei tururi preliminare, cu adversari din ce în ce mai tari. Totul era frumos, cu victorii extraordinare cu Dinamo Tbilisi, egaluri cu PSV Eindhoven…etc. Problema e că nu aveau un stadion la standarde europene, pentru că bătrânul Republican abia că mai făcea față gălăgiei produse de suporteri. Zimbru avea echipă,însă n-avea stadion. Mergeam la stadion chiar cu 2-3 ani în urmă regulat.

   Stadion nou-conducere veche
 Timpul  a trecut, iar Nicolae Ciornâi a făcut pe plac tuturor. A zidit un stadion frumos!  Lumea credea că este un nou început, iar perioada de glorie a Zimbrului e gata să înceapă. La început criticile nu erau așa de dure. Lumea era conștientă că s-au cheltuit bani mulți pentru construcția stadionului. Se gândeau că într-un an, doi Zimbru își va trage un dream-team. Echipa de puști promitea multe. Retragerea lui Ciornâi în umbră însă și-a spus cuvântul. La club nepotismul, neprofesionalismul, bătaia de joc, îngâmfarea, vedetismul, corupția de ce nu, au pus stăpânire pe echipa fanion a Moldovei. Încet dar sigur Dacia a început să aibă din ce în ce mai mulți superteri, iar la meciurile Zimbrului pe o arenă modernă veneau câteva sute de suporteri.
După ce în funcții de conducere au fost propovați  oameni care n-au legătură cu fotbalul, totul a devenit clar. Tinerii fotbaliști își doreau să plece, iar doi dintre cei mai buni au făcut-o chiar la rivala Șheriff. Au fost două lovituri crunte  înfipte în inimile suporterilor zimbriști. Plecările și nemulțumirile erau tot mai frecvente. Puștii molodveni  plecau la mai bine, iar la Zimbru veneau tot felul de jucători refuzați de toate cluburile posibile din lumea asta. Stăteau puțin, luau banii, și plecau. Acum nimeni nu-i mai ține minte. Pe Eugen Ciubotaru însă îl țin minte. La prima echipă a Zimbrului nu i s-a dat nicio șansă. Acum e la Ceahlăul și la echipa națională.  Manoliu,  Molla, Ioniță, Burcovschi, Cucovei au ajuns la Iskra Stali. Majoritatea din ei luptă acum la titlu. De la echipa care promitea titlul la Zimbru  se alesese praful. Vinovații nu-s! De Vlad Goian ce să mai spun? Comparați singuri performanțele sale cu cele ale lui Tabanov!
    

   Generații ratate
Fanii au rama singura valoare a echipei ZimbruAcum a crescut o altă generație. Cei doi Andronici, Demerji, Catan promit un viitor cel puți interesant. Cine însă poate garanta că talentele lor nu se vor risipi, sau că acești jucători talentați nu vor pleca? Bazele a fost puse deja. Igor Armaș, considerat cel mai bun fundaș al echipei în sezonul trecut a și plecat. Alții cred că deja așteaptă o ofertă, iar conducerea nu cred că ar sta mult pe gânduri. Unii ar putea pleca la Șheriff, alții la Dacia sau la Iskra Stali. Așa cei de la Zimbru se vor putea lăuda întradevăr că sunt un Ajax al Moldovei! Însă doar al Moldovei.
Pe site-ul Zimbru.md apare numele lui Dazmir Djgarcava ca fiind șef al echipei. Eu nu am mai auzit de o asemenea funcție într-un club. În organigramă, Ciornâi este președinte de onoare, Cecetov rămâne președinte, iar Juraveli  director general. Nu am deloc încredere în această conducere nici tehnică nici administrativă pe care o are Zimbru, care deși se află de mai mulți ani nu au adus nimic bun, doar au distrus. Și când știi că au făcut doar prostii de ce să-i mai ții? Cum poți să lași pe mâna lor un club de talia Zimbrului? Înțeleg că Ciornâi este ocupat, însă măcar ar trebui să angajeze oameni profesioniști. Înțeleg că clubul este al lui, dar nimeni nu are dreptul să-și bată joc de el. Suporterii  merită performanță, iar dacă aceștia nu o pot aduce, trebuie să vină alții.

      Viitorul pare sumbru
  Acum, degeaba Zimbru are stadion dacă n-are echipă, n-are conducere, n-are antrenor. Mai bine să joci pe un stadion de doi bani, iar lumea să se îmbulzească la intrare. E inexplicabil dintr-un oarecare unghi  cum au fost investiți 10 milioane de euro în 2-3 ani, iar după aceea nimic. Doar s-a stricat tot!
Sunt aproape sigur că și această generație se va pierde. Vor pleca cu primul tren care le va veni în cale. Aici, deși din punct de vedere al infrastructurii totul este perfect, chiar se fac bani cu acele hoteluri, baruri, terenuri de tenis, jucătorii sunt plătiți prost, antrenați prost, conduși prost!Aici nu au viitor, nu au cum să crească, să se dezvolte, să ducă un trai decent. Sunt multe de spus, însă ce folos? Nimeni nu ascultă sfaturile superterilor! Ei acolo își fac interesele. Zimbru a devenit o afacere și nicidecum un club de fotbal! Rușine conducerii! Cu jucătorii pe care i-a avut și crescut Zimbru în ultimii ani lua acum lejer titlul. Ulterior îi vindeau pe milioane. Ei însă nu știu a face fotbal!
  PS: Este doar o parere personala, pe alocuri subiectivă. Voi mai reveni la subiect!

sursa  teribil.wordpress.com


Sursa
2009-12-29 22:31:48Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:52:25Молдова. Города на грани уничтожения —» Блог Михаила Полянского
12:53:08Apel la ajutor pentru lucrarea din Uganda —» Moldova Creștină
12:37:18Informarea spune nu violenței! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:14:08Artista Gabriela Radu, stabilită în Franța: ”Trebuie ca noi, românii, să nu ținem capul plecat și să nu ne dizolvăm în marea globalizare doar ca să fim acceptați” —» Elena Robu
09:09:31CĂMIN STUDENȚESC (III). UNGHERAȘUL ROȘU —» Leo Butnaru
09:06:37Usatîi confirmă că Năstase fura costume din magazine cât era ministru :) —» un alt blog
06:56:26Gray Sectional Sofa Costco —» Andrei Fornea
06:31:56Granite Dining Table Singapore —» Andrei Fornea
19:34:18Vrea test poligraf în direct, la TV —» Curaj.TV | Media alternativă
18:58:23Au evacuat ghereta MoldPresa cu tot cu… ţigări —» Curaj.TV | Media alternativă
16:58:13POEZIA ȘI PISTOLUL —» Leo Butnaru
16:27:47Cuvintele pot mângâia, dar pot și dărâma / Între cer și pământ / Jon Kalman Stefansson —» Frinturi din suflet de femeie
15:52:0373 scientists study French Polynesia’s coral reefs – dive into what they find —» ajna-blogging-press
15:38:29Muzeul Literaturii Române e închis. Nu deranjați —» Gheorghe Erizanu
15:06:1599 reasons to cry —» turn up the silence
14:18:39VIDEO / FOTO / Start sărbătorilor de iarnă la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
13:48:57Condorii Negri prezintă: ”DACII”, cântec-manifest în cinstea eroilor —» Nicolae Federiuc
12:34:15Poliţist, reţinut cu focuri de armă de CNA la Chișinău —» Elena Robu
12:06:29Trăiască schimbarea —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
10:56:50Lowes Wallpaper Border —» Andrei Fornea
09:23:30Poliţia se preface că face ordine pe Armenească —» Curaj.TV | Media alternativă
09:03:11Top 10 vinuri ale anului 2019 —» Fine Wine
07:22:40Rezultatele alegerilor din Marea Britanie. Victorie uriașă pentru Brexit —» Elena Robu
07:00:54Vai, sărmanul Vladic Musteață… prigonit de Plahotniuc :0 —» un alt blog
07:00:48Dezvoltarea colecțiilor în lumina Legii cu privire la biblioteci, 2017 —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării