Hyde Park se judecă cu ziarul “Comunistul”

Atacurile tot mai des lansate din ultima vreme de către comunişti dau de ştire disperarea şi impotenţa lor. Absolut de orice chiţibuş se anină cei din comsomol, nazişti, ţigani, fascişti, gay, vandali etc., dar deja nimic nu mai miră mintea călită a românului. Recent "ziarul" "Comunistul", redactorul şef al căruia este A. Isaev, a publicat câteva articole, ba despre Mişcarea Naţional Creştină, că-s români, că-s nazişti, ba despre Hyde Park, că-s antisemiţi şi nu ştiu mai ce. Personal am fost bombardat cu calomnii din partea comsomolului comunist, gândindu-mă să-i acţionez în judecată, dar m-am răzgândit, sunt prea ocupat cu alte probleme decât să mă joc de-a prinselea cu comsomoliştii. Astăzi "Comunistul" bagă o ştire precum că Hyde Park este o organizaţie antisemită, ca argument de bază fiind publicaţiile lui Paul Goma, anume cartea "Evreii şi Basarabia". Indignarea comuniştilor faţă de valorile democratice ce se înfiripă în societatea noastră, este una fără de limite. Totul însă până la un timp, până n-o vor da în bară, aşa concret şi dureros. N-aş vrea să-i preaslăvesc sau să-i laud pe cei din Hyde Park, căci pentru mine îs la fel de pederaşti şi de antihrişti ca şi comuniştii, însă cred c-au procedat corect şi ar trebui pe viitor să luăm exemplu de la cazul dat, orice prostie sau aberaţie din parte comuniştilor - judecata. Trebuie să-i mulgem de bani şi putere ca să-şi mai pornească din când în când filtrul dintre "creier" şi limbă. Personal, dacă îmi mai văd numele scris prin vreo aberaţie comunistă, îi dau în judecată, nu contează că cheltui 1000$ şi câştig 100 lei, principalul este defaimarea şi ponegrirea încontinuu a tot ceea ce-i comunist.

Articolul din ziarul "Comunistul"

Am primit la redacţie Declaraţia organizaţiei antirasiste “Never Again” (“Niciodată să nu se repete”) şi a Asambleei Tinerilor din Helsinki (YHCA), care bat alarma: site-ul Curaj.net, o pepinieră cunoscută a stărilor de spirit antimoldoveneşti şi anticomuniste, propagă deschis antisemitismul.

Alexandr ISAEV

Întemeietorii site-ului, fraţii Ghenadie şi Oleg Brega (preşedintele organizaţiei cu denumirea “Hyde Park”, colaboratorul agenţiei Jurnal-TV, care lucrează în interesele lui Vlad Filat şi ale PLDM), fac publicitate în internet cărţii antisemite a lui Paul Goma “Săptămîna Roşie: 28 iunie-3 iulie 1940, sau Evreii şi Basarabia”.
Versiunea electronică a acestei cărţi a fost inserată la rubrica “Recomandăm pentru lectură”. Vizitatorii site-ului Cu-raj. net sînt în majoritate tineri, care primesc aici o doză bună de propagandă cu tentă fascistă.
Organizaţia “Hyde Park” a fost printre participanţii de bază ai acţiunilor din 7 aprilie. Anume aceasta le-a ajutat organizatorilor manifestaţiilor în masă să-i mobilizeze pe tineri şi să-i scoată în piaţă. “Hyde Park” făcea apel la băieţi şi fete să nege rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie, să distrugă “puterea comuniştilor”, îi aproviziona cu lozinci antimoldoveneşti, cu machete ale placatelor şi foilor volante.
După 7 aprilie toată propaganda antiliberală a PLDM şi a PL, a ziarelor Timpul, Jurnal de Chişinău, Ziarul de Gardă, Capitala, a agenţiilor Unimedia şi Jurnal-TV a depus eforturi serioase pentru a face din Ghenadie Brega “icoana revoluţiei anticomuniste”.
Vom insista puţin mai detaliat asupra lui Paul Goma, “eroul” pe care îl ridică în slăvi anticomuniştii moldoveni. În declaraţia lor, Never Again şi YHCA deschid esenţa “creaţiei” acestui literator.
Cartea “Evreii şi Basarabia” poartă un caracter antisemit, reprezintă o încercare de a-i învinui de Holocaust tot pe evrei — aceasta este un fel de “formă uşoară” de contestare a Holocaustului. În carte se afirmă că distrugerea în masă a evreilor a fost... “o reacţie la susţinerea de către aceştia a regimului sovietic şi a partizanilor antinazişti în timpul războiului”. Totodată, Paul Goma încearcă să demonstreze că înşişi evreii sînt de vină pentru exterminarea lor pe teritoriul Basarabiei, Bucovinei şi Sudului Ucrainei. Această carte a fost tipărită de editura “Museum” de la Chişinău. Mai mult decît atît, a fost distribuită şi în şcolile(!) Moldovei. Şi acum puteţi lesne procura cărţulia în librăriile din centrul Chişinăului. În 2007 comunitatea evreiască din Moldova deja protesta împotriva răspîndirii cărţii “Evreii şi Basarabia” în timpul tîrgului anual de carte de la Biblioteca Naţională şi chiar s-a adresat Procuraturii cu cererea de a stopa propagarea publicaţiilor antisemite în Moldova.
Pe Curaj.net nu se face doar referinţă la “lucrarea” lui Paul Goma. Oleg Brega propagă activ poziţia acestui “istoric şi literator”. Comunitatea Curaj.net este atît de cinică, încît pune la îndoială însăşi POSIBILITATEA comunităţii evreieşti de a protesta împotriva cărţuliilor naziste. Vizitatorilor site-ului li se spune: “Evreii sînt de vină pentru comunism, dar probabil sînt şi evrei buni”. Şi aceasta este cea mai decentă din “glumele” vehiculate de admiratorii organizaţiei “Hyde Park”.
Totodată “Hyde Park” îl popularizează şi ridică la rangul de erou pe dictatorul român, mareşalul Ion Antonescu şi publică textele sau linkurile altor site-uri web cu caracter “revizionist” — unde se diminuează numărul jertfelor Holocaustului, care este coborît la nivelul “unei întîmplări ordinare din istoria mondială” şi tot aşa. Aici e important să subliniem că organizaţia “Hyde Park” se poziţionează ca “o parte a societăţii civile din Moldova”, ca un pretins grup “pro-democratic” şi “eliberator”. Cel mai şocant e că această organizaţie este susţinută activ de Centrul Independent de Jurnalism din Chişinău.
Este evident că termenii “democraţie”, “societate civilă” şi “libertatea cuvîntului” sînt interpretate de ambele organizaţii ca ceva etnic, nu ca un concept general, se spune în adresarea Never Again şi a Adunării cetăţeneşti a tineretului din Helsinki. “Trebuie să mai subliniem un moment important. “Hyde Park” este unul din adepţii cei mai energici ai ideii unirii Moldovei cu România, în baza legăturilor etnice şi lingvistice. Cu părere de rău, revizionismul în ce priveşte Holocaustul a devenit un instrument important în organizarea şi promovarea respectivei idei.
“În concluzie, atenţionăm asupra unor aspecte neglijate şi periculoase ale acestei organizaţii, într-o perioadă în care Republica Moldova trece printr-o intensificare a intoleranţei şi violenţei interetnice. Sîntem o organizaţie non-politică şi de aceea această declaraţie nu trebuie privită ca un act politic. Condamnăm vehement antisemitismul şi orice formă de negare a Holocaustului”.

P.S: felicitări domnule Isaev, cunoaşteţi foarte bine limba română !

Sursa
2009-12-28 14:02:14Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:44:46O vinzatoare face evaziune fiscala la bauturi spirtoase si placinte —» Curaj.TV | Media alternativă
17:25:35CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:24:51CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:31:58©️ Să ai alături omul cu care îți va fi comod să vorbești despre lucrurile incomode.. —» Licurici de suflet
15:54:01Jurnal de tată: Ilinca a făcut primii pași —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
14:19:08Diaspora —» Primul meu blog
12:34:14Cât tupeu: Socialiștii românofobi cer ajutor României —» Elena Robu
11:56:46Best Ergo Chair —» Andrei Fornea
11:54:25Angela Stafii într-un VIDEO pentru diaspora: Cum facem față schimbărilor și cum ne adaptăm într-o nouă societate —» Elena Robu
08:44:58Nou: Malbec de Purcari 2018 —» Fine Wine
08:31:14Microfiber Couch Reviews —» Andrei Fornea
07:54:22Menards Wood Stoves —» Andrei Fornea
07:30:58The Gospel & Social Media —» Erik and Elena Brewer's Weblog
21:23:53Ucraina în limba română 29: Libertatea de exprimare și a presei în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:40Bobocii din clasele a X-a au devenit liceeni cu actele în regulă.. —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:45:53Arhitectura – muzica încremenită. 110 ani de la naşterea arhitectului Valentin Voiţehovschi —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
16:44:35Test: află ce spune despre tine poziția în care dormi —» Divers Media
15:47:53Gaudeamus 2019. Lansările Editurii Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:44:04The Only Shrubs You Need to Grow —» ajna-blogging-press
15:29:47Fii un om cu duh înalt [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
14:22:05Manifestul Femeilor Rome din Republica Moldova (conferință) —» Curaj.TV | Media alternativă
12:24:18(VIDEO) Patru cetățeni afgani urmau să achite două mii de euro fiecare, pentru a ajunge ilegal în România, iar de acolo în Germania —» Elena Robu