Și bărbații nasc


Bineînțeles că nu mă refer la păgânul american care a născut o fetiță ci vreau să vă aduc în atenție o situație pur spirituală și supranaturală.

Spunea într-un post despre durerea sărbătorilor și nu am de gând să renunț la acele afirmații. Bucuria negrăită izvorâtă din locuirea Duhului Sfânt nu trebuie înlăturată însă nu ar trebui să facem asta nici cu durerea.

Este un lucru uimitor că Dumnezeu a ascuns nașterea spirituală de ochii curioși și nesătui a oamenilor. Nimeni nu poate spune cum se naște cineva din nou. Este o lucrare tainică în care doar ochii lui Dumnezeu pătrunde, doar El vede vântul.

Bisericile noastre ar trebui să devină din cimitire sinistre în care se fac tot felul de programe bine aranjate niște maternități spirituale în care să se audă mereu țipetele pruncilor nou-născuți.

Îmi doresc ca biserica să renunțe la a mai îmbălsăma morții, la încercarea de a-i convinge sau resuscita și să se audă din nou mult doritele strigăte ale nașterii sufletelor pentru ceruri.

Apostolul Pavel a putut spune totuși n-aveți  mai mulți părinți; pentru că eu v-am născut în Hristos Isus prin Evanghelie. (1 Corinteni 4:15)

Noi avem impresia că a face convertiți înseamnă neapărat o evanghelizare în care profesioniștii conving câțiva oameni să se întoarcă la Hristos.

Am devenit pasivi cu privire la mărturisirea în fața oamenilor a măreției crucii lui Hristos și în comfortul și bunăstarea noastră ne-am sugrumat șansa de a suferi pentru El.

Și iarăși Pavel spune despre Onisim copilul meu, pe care l-am născut în lanțurile mele (Filimon 10). Mă gândesc că o fi fost destul de neplăcută situația în care se afla și chiar nepotrivită pentru a naște însă a născut și aceasta era bucuria lui.

Ce mă face să fiu trist și rușinat în mijlocul sărbătorilor? Sau ce ar trebui să mă facă să fiu așa și mai rău decât atât este că nu simt destul durerile pe care fiecare creștin ar trebui să le simtă.

Iar faptul că aceste dureri ne lipsesc îmi ridică o sumedenie de întrebări despre spiritualitatea noastră, locuirea autentică a Duhului în noi și supunerea noastră față de trimiterea la care Hristos ne-a împuternici să participăm ca niște privilegiați.

Tot Pavel spune galatenilor despre durerea pe care o simte nu educând și distrând caprele neregenerate ci iarăși simte durerile nașterii, până ce Hristos va lua chip în ei (Galateni 4:19)

Toate programele noastre își au importanța și locul lor, toată bucuria își are rolul și scopul ei, toată sărbătoarea este binevenită și dorită însă e prostesc să ne limităm la atât.

Scopul nostru ultim este ca toți oamenii să creadă prin noi și El să primească toată slava.


Sursa
2009-12-26 15:49:10Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:48:40Round Pedestal Table —» Andrei Fornea
08:44:28Black Fabric Headboard —» Andrei Fornea
03:47:29Promo – NU URCATI BAUTI LA VOLAN —» Curaj.TV | Media alternativă
19:39:27Pentru ce au fost create soarele, luna și stelele | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
19:07:43Experimente mici, dar zilnice! Stăruința dă roade. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
17:44:06©️ Adevăr dureros.. —» Licurici de suflet
17:22:12Facebook and democracy —» Personal disorders
15:12:18O POETĂ A POSTAVANGARDISMULUI RUS: MARGARITA AL` —» Leo Butnaru
12:45:52Anunt: Vino la Underland 2020: Wine Revolution si descopera subterane in Milestii Mici! —» Заметки Начинающего Журналиста
12:12:45Ce cărţi (bune) am mai citit (2) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:04:57Настольный органайзер для инструмента —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:32:36Proteste la Minsk împotriva unirii cu Rusia —» Curaj.TV | Media alternativă
11:19:13Greva generală s-a întins pînă în sîmbăta vestelor galbene furioase (fr) —» Curaj.TV | Media alternativă
11:10:06În Moldova spionii ruși nici măcar nu trebuie să se ascundă. Ei sunt la supfrafață, în prima linie —» Elena Robu
10:45:08Quote of the Day —» ajna-blogging-press
08:22:37Despre relația Musteață-Plahotniuc și cum au ajuns padrujelele PD să lucreze la ProImobil —» un alt blog
08:20:59Couch Fabric Types —» Andrei Fornea
06:36:01DECEMBRIE – cea mai frumoasă lună a anului —» Sunt MAMĂ!
04:39:48Free Standing Magazine Rack —» Andrei Fornea
20:33:57«Сын» Филипп Майер —» Блог Ирэн – Рецензии книг
20:26:32Invazie de urși polari într-o localitate din Rusia. Toate evenimentele au fost anulate —» Elena Robu
20:15:025 lekker festive recipes that will make your ouma proud —» ajna-blogging-press
18:02:31Biserica e proprietate privată și încalcă drepturi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:37:14Moș Nicolae —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:21:21Top vânzări carte pentru copii, noiembrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu