Cadou pe aripile fulgilor de nea


Sărbătorile de iarnă sunt aşteptate cu multă nerăbdare de toţi, mai cu seamă de copii şi eu cred, că cea mai mare bucurie este a copiilor din şcolile-internat pentru copii orfani. Nu intru în detalii: de ce?… pentru ce? Noi cunoaştem prea bine răspunsurile la aceste întrebări şi de aceea trec direct la subiect.
Duminică, 20 decembrie 2009 la elevii gimnaziului-internat din Căzăneşti, jud.Orhei au inceput sărbătorile de iarnă. Da… necătând, că mai sunt câteva zile până la vacanţa de iarnă.
În ospeţie la elevi au sosit artiştii Teatrului pentru copii “GUGUŢĂ” în frunte cu vicedirectorul Svetlana Ţurcanu. Ţin să menşionez de la bun început curajul şi bărbăţia actorilor, care necătând la troienele mari de zăpadă şi drumul greu au adus multă, multă bucurie în sufletele copiilor.
Cuvânt înainte de spectacol a luat subsemnatul, care a adus la cunoştinţa elevilor, că serbarea de astăzi este sponsorizată de către comunitatea pământenilor noştri, românii basarabeni din oraşul Toronto, Canada, felicitându-i de la numele tinerilor pământeni cu sărbătorile de iarnă, dorindu-le succese mari la învăţătură şi multă sănătate. Să devină adevăraţi patrioţi ai neamului nostru, păstrători şi promotori ai culturii şi tuturor valorilor noastre naţionale. A mai menţionat dragostea şi grija pământenilor din Canada faţă de plaiul natal şi faţă de tânăra generaţie: de ei, elevii de astăzi- viitorul Ţării, dăruindu-le mici clipe de fericire prin acest act frumos şi nobil de binefacere,trimis pe aripile fulgilor de nea de dincolo de ocean de Dorin Ciupac, originar din Chişinău, Victor Cazacu din Vadul-Leca, Lia Popovici şi mulţi alţii.
Totodată a transmis elevilor felicitări cu sărbătorile de iarnă de la unul din cei mai mari patrioţi ai neamului român şi prieten al copiilor scriitorul român basaraben,născut în com.Vărzăreşti, jud.Lăpuşna Ovidiu Creangă şi care a dăruit şcolii cartea sa „Din sacul lui moş Bodrângă”.
În sala de festivităţi a şcolii a fost prezentat un frumos spectacol cu păpuşi. A fost o mare şi plăcută surpriză atît pentru elevi cît şi pentru profesori. Elevii au primit cu multe aplauze şi zâmbete de bucurie pe toţi eroii scenici, luând la sfârşit cu sine toate faptele lor bune drept călăuză în viaţă.
După spectacol a urmat un matineu la care a fost prezent Moş Crăciun şi preafrumoasa Crăciuniţă. N-a lipsit nici Tigrişorul, căci Anul Nou care vine e al său…
Actorii teatrului au fost la o mare înalţime profesională. Crăciuniţa şi Tigrişorul au distrat publicul prin organizarea diferitor jocuri distractive, scenete. Punctul culminant a fost sosirea lui Moş Crăciun de peste ocean, din Canada, care a adus cu sine cadouri pentru fiecare din cei prezenţi. Au dansat şi au cântat cu toţii împreună, s-au recitat poezii.
A fost o sărbătoare de neuitat…
La sfârşit, directorul gimnaziului Petru Furdui a mulţumit frumos de la numele direcţiei şi al elevilor actorilor şi reprezentanţilor Asociaţiei românilor basarabeni din Toronto, organizatorilor locali, familiilor Ciupac şi Cazacu menţionând, că sărbătoarea de astăzi va rămâne de neuitat pentru elevi.
Cuvinte frumoase la adresa pământenilor din Toronto au adus directorul adjunct al gimnaziului Raisa Bechet şi profesoara Eleonora Veleşcu accentuând, că se mândresc cu aceea, că unul dintre participanţii la acest act de binefacere este consăteanul lor Victor Cazacu, şi le

doresc la toţi românii din Toronto şi celor de pretutindeni sărbători frumoase de iarnă şi multă, multă sănătate.

Ia.C.Istrati
Căzăneşti
România Mică


Sursa
2009-12-25 18:54:50Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:16:20Poluare masivă cu poliția lângă ei —» Curaj.TV | Media alternativă
21:36:15A New Kind of Tyranny: The Global State’s War on Those Who Speak Truth to Power —» ajna-blogging-press
14:08:31Valoarea banilor. Cât poți consuma cu 1mln €? Și ce are de spus Planeta? —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
14:01:58Volumul de poezie ”Roua sufletului” lansat la biserica USM —» Tineretul Ortodox
13:46:26(in)Justiția românească mă împinge spre CtEDO —» Curaj.TV | Media alternativă
11:56:19Diy Bedroom Organization —» Andrei Fornea
11:52:02Google Home Mini условно бесплатно —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:06:01Cum se face performanță în vinificație? —» Fine Wine
10:20:36Elibereaza marfa pe datorie, face evaziune fiscala si cu fărîmături la zacuscă —» Curaj.TV | Media alternativă
09:17:49Pelmeni ca la Ural —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
08:23:29Craftsman Garage Door Remote Replacement —» Andrei Fornea
08:01:34Cunoaște-ți drepturile îmreună cu noi! —» BiblioCity
07:50:56Povești cu tâlc la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
07:37:28Beauty news: linia de produse bio de la Avon perfecte pentru tenul meu —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
07:12:30Rollo 2m Breit Ikea —» Andrei Fornea
20:44:07Obligați să facă ”pomană” la Biserica din Trușeni —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:08Lansare carte de Paul Goma la Gaudeamus —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:27Theses on the Philosophy of History, boss —» turn up the silence
17:21:02Stig Simeon Frøyshov – Distincţia dintre slujbele de catedrală şi cele monahale —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
16:37:53Earl Grey Verrine With Meringue Bites And Orange-Scented Cream —» ajna-blogging-press
15:28:11Serghei ESENIN: DOUĂ POEME CELEBRE —» Leo Butnaru
15:25:50Soluții —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:03:14Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
11:23:16Trӑim ca-n poveste! —» Un PUNCT din .FR