Este îngăduit să te căsătoreşti cu un reformat care nu crede în Dumnezeu?

Întrebare:

Sunt o tânără de 25 de ani şi am un prieten de altă credinţă. El este reformat, dar este sceptic în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu. Eu încerc să-l luminez dar mi-e greu pentru că şi credinţa mea este slabă. Avem opinii foarte diferite despre viaţă, dar totuşi, ţin mult la el. Nu ştiu ce ar fi mai bine: să-l părăsesc, sau să sper că i-aşi putea insufla o forma de credinţă?

Sună interesant „este reformat, dar este sceptic în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu”… Dar este realitatea zilelor noastre când oamenii se bat cu pumnul în piept că sunt creştini, se declară astfel la recensământ dar în esenţă sunt atei…

Dacă nu ai crezut din toată inima în Domnul Isus, dacă n-ai încheiat cu El Noul Legământ, dacă nu ai experimentat naşterea din nou şi nu ai primit Duhul Sfânt de la Dumnezeu nu te deosebeşti cu nimic de prietenul tău în ce priveşte mântuirea sufletului. Noi avem nevoie de credinţă ca să ne mântuim sufletele de la pierzarea veşnică în iad şi să moştenim darul vieţii veşnice. Oricare nu ar fi religia omului sau biserica la care merge, dacă nu încheie Noul Legământ cu Domnul Isus şi nu se naşte din nou nu-l ajută la nimic. Lui Nicodim, un om foarte religios la vremea lui, Mântuitorul i-a spus:

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”  Nicodim I-a zis: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?” Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. (Evanghelia după Ioan 3:3-5)

Întrebarea naşterii voastre din nou este mult mai importantă şi prioritară. De aceea, iată ce te sfătuiesc să faci:

  1. Dacă nu aveţi încă, cumpără de urgenţă câte o Biblie pentru tine şi pentru prietenul tău şi începeţi să citiţi Noul Testament ca să înţelegeţi bine mesajul Evangheliei. Vă recomand să găsiţi cartea „Dumnezeule, exişti?” care este un manual excepţional de studiere a Evangheliei după Ioan aplicând metoda inductivă.
  2. Căutaţi o biserică unde se propovăduieşte Cuvântul lui Dumnezeu cu acurateţe şi începeţi să mergeţi acolo. Cereţi preotului sau pastorului să vă ajute să înţelegeţi cuvântul lui Dumnezeu şi să vă dea călăuzire ca să puteţi întra în Noul Legământ cu Domnul Isus.
  3. Dacă prietenul nu se arată interesat de lucrurile sfinte şi refuză să facă aceste lucruri, trebuie să vă despărţiţi, pentru că nu veţi putea întemeia o familie în care să fiţi fericiţi. Ştii singură că în cazul racului, lebedei şi a ştiucăi, carul a rămas pe loc, şi toţi erau supăraţi pentru că fiecare trăgea în direcţia lui. Ca să faci familie fericită cu cineva, trebuie să aveţi aceleaşi valori şi să mergeţi în aceeaşi direcţie. Şi Domnul Isus categoric interzice celor care au întrat în Noul Legământ cu El să se căsătorească cu cineva care nu face parte din acest legământ.

Dumnezeu să vă călăuzească şi să vă ajute în aceşti paşi importanţi.


Sursa
2009-12-25 10:09:09Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

05:39:29BALAURI/ DRAGONES* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:16:33Dark Red Wine Bread —» ajna-blogging-press
23:04:51Ce a promis directorul retelelor electrice Edinet pentru Zabriceni si Onesti —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:46Cercetare și tradiții —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:34:54©️ Aproape 💙 —» Licurici de suflet
18:53:04Mors de rachitele (merisoare) —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
17:35:33Despre încălzirea globală și alte pericole #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
17:04:19Vești bune pentru moldovenii din Italia: Din 10 ianuarie 2020 vor putea să convertească permisele de conducere —» Elena Robu
16:37:03MAEIE face precizări referitoare la autocarul cu cetățeni moldoveni reținuți în Olanda —» Elena Robu
13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:38Culioșelele —» apostu
09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
06:49:14Duminică nu mai votez Pro Iohannis —» un alt blog
05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
03:33:47Din ciclul: români pe Badoo —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского