E păcat să citeşti bloguri?


Poate unii vor fi dezamăgiţi că am ales să scriu pe 25 decembrie un astfel de post însă vă rog să treceţi peste acest detaliu. Credeţi că ar fi păcat să vizităm anumite bloguri din cele care se numesc creştine?

[Nu e nevoie să mai spun că astfel de bloguri în care pornografia e îmbinată cu tradiţia şi religia nici nu mai trebuiesc amintite chiar dacă au rating cât stelele]

Mulţi dintre noi ar trebui să luăm o hotărâre sinceră să nu mai vizităm anumite bloguri pe care am obişnuit sau le-am vizitat ocazional.

De ce ar fi păcat să intri pe anumite bloguri?

  • datorită conţinutul acelor bloguri
  • datorită persoanelor care întreţin acele bloguri
  • datorită timpului pierdut al tău pentru citire şi al altora pentru scriere

…şi ar mai putea fi şi altele.

Deci pe care bloguri nu ţi-aş recomanda să intri sau dacă ai intrat să-ţi ceri Domnului iertare pentru ce ai făcut şi să nu mai repeţi acea greşeală?

1. Blogurile trădătorilor. Oamenii ăştia sunt ca prostituatele, pe cât de disponibilă e să-ţi satisfacă anumite pofte, tot atât de uşor îi şi este să-ţi dea hiv. Aceştia pot cu zâmbetul pe buze să te dezgolească în public şi să-ţi strice numele.

Oamenii aceştia pot săruta mult ca şi Iuda iar apoi te vor da pe mâna măciucarilor pentru a-şi bate joc de tine şi pentru a te mânji din cap până în picioare. Nu staţi la taclale cu astfel de parşivi.

Ei pot mânca la masă cu tine, îţi pot zâmbi, îţi vor împărtăşi anumite experienţe şi alte lucruri de genul acesta dar ar fi în stare să-şi vândă copilul ca să-şi scoată pielea nevătămată.

2. Blogurile câinilor. Aceştia sunt scandalagii blogosferei, oameni care trăiesc din asta – din mizerii virtuale. Sunt oameni care scociorăsc înadins oriunde e ceva care poate produce putoare.

Ei găsesc chiar în pace şi linişte un motiv de a face panaramă şi schelălăi. Ei se transformă uşor în bestii setoase de sângele oamenilor nevinovaţi şi neajutoraţi (nu sunt aşa deştepţi cu replicile).

Aceşti oameni nu găsesc nici o problemă în a lătra chiar în mijlocul sfinţilor adunaţi la închinare sau atunci când oamenii petrec în cuvintele sfinte – lui îi face o deosebită plăcere ca tocmai atunci să-şi vâre coada.

3. Blogurile înfumuraţilor. Aceştia au impresia că sunt atotştiutori şi această atitudine îi însoţeşte în scrierea posturilor cât şi în comentariile pe care le fac pe diferite bloguri sau pe blogul personal.

Oamenii de genul acesta îşi dau foarte uşor păgânismul din inimă pe faţă şi aproape că le este imposibil să nu facă asta. În general oamenii aceştia au inima împietrită şi nu pot asculta vorbe duhovniceşti – le desconsideră.

Ei nu pot accepta niciodată corectarea, ei cred că au doar ei şi întotdeauna dreptate. Ei au avantajul unei înţelepciuni drăceşti de a răspunde întotdeauna crezând că asta este datoria lor.

Sărbători binecuvântate.


Sursa
2009-12-25 01:15:06Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:39:22spacious —» turn up the silence
16:06:06În plină iarnă, o familie cu trei copii din Nișcani, au rămas pe drumuri —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:13:07Cutremur în Italia de 4,5 grade. Clădiri deteriorate, școli închise, trenuri anulate —» Elena Robu
14:07:57Beneficiarii de ieri educă beneficiarii de azi —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:20:43Sistemul în care funcționăm definește ”cine” suntem. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:15:00UN POEM DE AZI, UN POEM DE DEMULT... —» Leo Butnaru
12:04:56Inițiativă caritabilă din partea unui Condrăteștean: „Fii Moș Crăciunul unui elev din Gimnaziul „Pavel Buruiană” din Condrătești” —» Blogul lui Marin Bodrug
11:23:26How to MEMORIZE Scripture – 5 Simple Tools —» Curbet Alexandru
10:51:00Premieră: Brut Natur Casa Vinicola Luca —» Fine Wine
10:02:10LITURGHIERUL MISIONAR – o abordare catehetică, pastorală şi misionară a slujbelor ortodoxe —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
09:20:15Ce fel de „maldavan de succes” fără gardă de corp :) #cazulMusteață —» un alt blog
09:06:26Premiile Gourmand World Cookbook, Paris 2020: Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov e printre finaliști —» Blog de călătorii
09:04:01”Tombola de Crăciun” vă așteptă pe toți la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
07:56:01Kitchen Island With Stools —» Andrei Fornea
07:43:43Beautiful Outdoor Furniture —» Andrei Fornea
07:03:46Ai un frate ment? Faci pe drumuri ce vrei, chiar și ucizi… —» un alt blog
04:00:40Dopamina își face efectul —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:10:22Spun ca de o saptamina nu stiu daca e beat, batut sau paralizat —» Curaj.TV | Media alternativă
21:21:08#15 Yuval Noah Harari – Homo deus —» Castraveţ
18:55:06Parchetul General al Ucrainei a trimis un mesaj informativ Curții Penale Internaționale cu privire la executarea uciderilor extrajudiciare a 9 militari ai Forțelor Armate în timpul luptei pentru Ilovaysk și Debaltseve —» ACUM ÎN UCRAINA
18:22:30Familia, ce înseamnă ea? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
18:06:33Photo of the Day —» ajna-blogging-press
15:32:02Ce s-a schimbat spre bine în 30 de ani #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
14:30:23Frustrări scoase de la naftalină —» Păreri despre cei ce ne inconjoară
13:27:21Util pentru moldovenii care muncesc în Italia: Ce fel de impozite sunt obligați să plătească statului italian și ce beneficii pot avea —» Elena Robu