Cine se află în spatele lansării lui Ciornîi în politică?


Într-un interviu acordat revistei VIPmagazin în luna octombrie, Ciornîi declarat ferm că nu se implică în politică sub nicio formă.

“În ce măsură vă interesează politica în general şi cea de la Chişinău, în special?

Ca om de afaceri, pentru cultura mea generală, mă străduiesc să fiu la curent cu situaţia politică. Chişinăul este casa mea, fac tot posibilul să fiu aici în weekend şi evident că mă interesează tot ce se întâmplă în ţara mea, dar nu mă implic în politică sub nici o formă.” …articol integru îl puteţi găsi aici.

Miercuri, 16 decembrie, acelaşi Nicolae Ciornîi, a declarat că pleacă din business şi intenţionează să creeze un partid politic din care vor face parte mai mulţi oameni de afaceri importanţi. Proaspătul politician nu a făcut publice numele acestora, spunînd că va oferi mai multă informaţie după sărbătorile de iarnă.

Ciornîi a accentuat că partidul său va fi de orientare centru-stânga, iar posibila denumire a partidului va fi „Partidul Muncii”.

Apare logica întrebare:De ce N. Ciornîi brusc a decis să se lanseze în politică?

În cautarea răspunsului am aflat că publicaţia din Federaţia Rusă “Nezavisimaia Gazeta“ presupune că în spatele lansării neaşteptate în politica moldovenească a lui Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al companiei “Lukoil“, stă cunoscutul oligarh rus Boris Berezovski.

Publicaţia accentuează că Ciornîi a declarat în cadrul conferinţei de presă ţinute la Chişinău că a decis să se lanseze în politică în urma unor discuţii cu o persoană care locuieşte peste hotare “însă nu în Rusia“, dar totuşi “Nezavisimaia Gazeta“ presupune că anume Boris Berezovski ar putea fi “acel necunoscut, mai ales că în ultimul timp se manifestă pe fonul alegerilor prezidenţiale ucrainene“.

Eu cred că nu trebuie de exclus că în spatele apariţiei lui Ciornîi pe scena politică din Moldova stau anumite cercuri guvernamentale din Rusia, gigantul energetic „Lukoil”, fiind foarte apropiat de conducerea de vîrf de la Kremlin. Conducerea Federaţiei Ruse ar putea fi cointeresată în înlocuirea comuniştilor lui Voronin cu o forţă mai loială, mai receptivă şi cît mai puţin independentă în acţiunile sale.

Nu este de exclus faptul că Ciornîi ar putea fi susţinut şi de anumite cercuri din România, legate atît de conducerea de la Bucureşti, cît şi de compania „Petrom”. Această din urmă colaborează pe piaţa petrolieră din România cu compania „Lukoil”, a cărui conducător a fost Ciornîi, şi este deţinută de către Dinu Patriciu.Din cîte ştiu Vladimir Filat este apropiat al lui Ion Sturza, care, la rîndul său, a ocupat funcţia de vice preşedinte al “Petrom” şi este în relaţii mai mult decît amicale cu Patriciu, oare să aibă şi Filat treabă aici?

Cert este că de lansarea lui Ciornîi sînt interesate  anumite cercuri atît din Rusia, cît şi din România. În situaţia creată nu trebuie de exclusă chiar o conlucrare între aceste două părţi, pornind de la filiera petrolistă.

Sper că am reuşit cu acest articol să ridic nişte semne mari de întrebare…Este imporant să cunoastem bine prezentul pentru a putea anticipa viitorul.Este important să cunostii raspunsurile la aceste întrebari pentru a face alegerea corecta la scrutinele electorale…succes.

Posted in Iniţiative personale, Reflectări Tagged: Ciornîi

Sursa
2009-12-24 17:29:26Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu
11:05:14Stema și Drapelul municipiului Ungheni —» Blogul lui Marin Bodrug
10:52:58Average Cost Of A Couch —» Andrei Fornea
10:31:57Garden Box Designs —» Andrei Fornea
10:31:31Au blocat mașina unui funcționar și au chemat poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:58Discriminată la gara auto din Comrat —» Curaj.TV | Media alternativă
07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:48:57Молодежь шагает по планете. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:31:33Oportunităţile UE pentru tineri din Moldova —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press