Ce este Crăciunul ?


25_12_Iisus_nastere

Nu a mai rămas mult până vineri 25 decembrie cînd cei mai mulți creștini de pe glob sărbătoresc Crăciunul. Unii sărbătoresc pe stil vechi 7 ianuarie. Și fiecare Țară are specifiul ei de a sărbători crăciunul. Noi împodobim bradul,mergem cu colinul, uratul, alții la crăciun primesc haine noi, dulciuri, cadouri la brad sau ciorapul de la cuptor. In mijlocul orașului Betleem unde sa  născut Isus Hristos  se află biserica Nașterii care este împodobită  cu steaguri, decorațiuni. In ajun localnicii și vizitatorii se inghesue la ușa bisericii ca să urmărească scena teatrală anuală. Casele din Bethleem sunt desenate cu o cruce deasupra ușii, și ficare prezintă propria scenă a ieslei. Vrem să înțelegem  bine Ce sa sa întâmplat de Crăciun? De ce sa Născut Isus? Cum trebuie să sărbătoresc Crăciunul? 

Ce sa întâmplat de Crăciun?

Haideți să facem o călătorie cu 2000 ani la Betleem să vedem ce sa întâmplat in acea mică iesle. O descriere mai clară ca in Biblie nu vom găsi nicăieri.

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi înainte ca să locuiască ei împreună, ea s’a aflat însărcinată dela Duhul Sfînt. Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, şi nu voia s’o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gînd s’o lase pe ascuns. Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri, i s’a arătat în vis un înger al Domnului, şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s’a zămislit în ea, este dela Duhul Sfînt. Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mîntui pe poporul Lui de păcatele sale.” Toate aceste lucruri s’au întîmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin proorocul, care zice: „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu, şi-i vor pune numele Emanuil”, care, tîlmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. Matei la Capitolul 1:18-23

Nașterea lui Isus a fost vestită înainte  ca să se nască Isus. Sau împlinit ce vorbise Domnul prin proorocii care au scris in Biblie inaite de nașterea Fiului Isus. Dumnezeu in Biblie a scris despre nașterea pruncului Isus in Vechiul Testament in repetate rânduri. Emanuil care tîlmăcit înseamnă Dumnezeu este cu noi.

De ce sa Născut Isus?

Toți  gătesc prăjituri, dulciuri, mâncăruri  cele mai bune, haine noi , cu mare atenție  și drag, oameni dau o mai mare importanță sărbătorii de cint sărbătoritului care  este Salvatorul lumii. Ți-ar  place la ziua ta toți să sărbătorească evenimentul sa aducă daruri dar nici macar sa nu stea de vorba cu tine. Dumnezeu a dat cel mai mare dar pe fiul Său pentru toți oamenii.  Fiind ca atit de mult a iubit Dumenzeu lumea in cit a dat pe singurul lui Fiu pentru ca oricine care in El să nu piară ci să aibă viață veșnică. Oricine va crede să aibă viața veșnică nu doar cei care sunt aleș. Mult  se vorbește despre Isus dar nu l-am văzut niciodată. Dragul meu el astăzi alături de tine . El așteaptă ca să vii la el să lași toate greutățile tale toate păcatele, murdăriile asupra Lui. De-ți ști câte păcate am avut eu? Dar când am venit la Isus El mea schimbat viața mea adus adevărata bucurie in suflet, pace și am un viitor și o nădejde veșnică. Ai experimentat tu adevărata bucurie care Dumnezeu o dăruește prin fiul său Isus? Eu clipă de clipă mă bucur de nașterea Salvatorului, tu cum te bucuri?


Sursa
2009-12-24 08:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:41:38Pe cât de important poate fi adevărul? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
19:23:08Ucraina în limba română 28: Bugetul 2020 – priorități sociale, de apărare și diplomație —» Curaj.TV | Media alternativă
18:15:44Lipsa creșterii spirituale te siacalifica de la slujirea in Evanghelie —» Moldova Creștină
16:59:01Imagini apocaliptice: 90% din Veneţia, înghiţită de apă de până la doi metri —» Elena Robu
16:35:20Am susținut un briefing în cadrul căruia am comunicat decizia oficială —» Igor Dodon
16:12:13eBook Cartier. Top vânzări octombrie 2019 —» Gheorghe Erizanu
16:09:30Ion Chicu, premierul desemnat de Igor Dodon —» Elena Robu
15:09:47Vor discotecă în sat, dar distrug scaunele —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:26Essencial Home Office Interior Design Tips —» ajna-blogging-press
14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
14:06:50Am avut discuții separate cu toate fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova —» Igor Dodon
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:58:19Light Up Air Jordans —» Andrei Fornea
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu
06:42:53Walmart Landscaping Rocks —» Andrei Fornea
03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD