Ajutor! Suntem sechestrați în Liceu

Învăț la unul dintre cele mai renumite și private liceuri din Chișinău și întreaga Moldovă, ”cuib al românismului, al drepturilor omului și al valorilor europene”.

Nu voi vorbi despre cum este alterată sărbătoarea de 1 Decembrie de către administrație, vă voi povesti cum sunt încălcate drepturile omului.

De mai bine de un an și ceva la poarta liceului stă un domn, dacă îl por numi așa, pe numele său de Ion Ciobanu. [url=http://img189.imageshack.us/i/93140925.png/][img=http://img189.imageshack.us/img189/2767/93140925.th.png][/url] Nu știm care sunt împuternicirile sale, dar în fiecare dimineață, dacă întârziai măcar cu două minute trebuia să-i dai explicații de ce ai întârziat, iar mai apoi te scria într-un carnet. Uneori se formau cozi de 10-15 persoane și de la întrzierea de 2 minute care o avea omul se putea ajunge la 10. Tot acest ”domn” mai cerea foi semnate de la profesor că un anumit elev îi este permis să părăsească curtea școlii. Desigur că și unii profesor se tem de responsabilitate și te trimite sî cauți vre-un director adjunct. Uneori când părinții interveneau telefonic pentru ca unui anumit elev să i se permită să plece, el tot insista să i se aducă vreo notă de la Domnul Mariniuc (un director adjunct).

Acest personaj mai avea cerința să fie numit ”polițist” sau ”consilier pe probleme de educație” când noi îl numeam ”paznic” – nu aveam nici uniformă de polițist ca să fie unul, nici consilier nu era, deoarece singurul lucru care îl făcea era să păzească poarta.

Prima dată când m-a revoltat vizibil atitudinea sa de superioritate a fost când am fost nevoit în timpul pauzei să ies să plătesc școala, la 20 de metri peste drum în contabilitate. Atunci mi-am făcut viteză spre poartă și când s-a băgat să mă oprească pentru certificat m-am smuncit să ies. După ce eu am ieșit el s-a îmiedicat și a căzut. Mai târziu am fost dus în cancelarie pentru că l-am lovit. Lovit?! . Din acea zi am preferat să-l evit.

Acum, cel puțin pe mine, nu mă mai interoghează dimineața dacă întârzii. Totuși astăzi răbdarea mea a ajuns la limită. Aveam 5 lecții la care toate mediile erau încheiate. Am stat 3 ore la care nu am făcut nimic. La lecția a 4 am rămas doar 3 din 18 în clasă. Văzând că după 15 minute de lecții nu mai vine vre-un profesor am decis să plecăm acasă. La poartă stăteau vreo 5 fete care explicau că nimeni nu a rămas în clasă, că este penultima zi de școală. ”Paznicul” nu le dădea voie lor să iasă pe motiv că nu au certificat.  Știam că dacă spun adevărul nu am șansă să trec. Aș fi putut trece cu vre-o minciună sau să-l caut pe Dl. Mariniuc să-mi dea certificat să ies însă nu puteam să rabd că suntem deținuți împotriva voinței noastre într-o școală care și așa nu face lecții. Atunci am vrut să scot zăvorul la poarta mare, pentru mașini, să pot ieși. În acel moment el a apucat zăvorul să nu pot deschide poarta, am încercat să trec pe poarta mică, el îmi spune că acum nu o să mai reușesc să ies (mă ține minte vizual de pa fostul incident). El scapă carnetul său. Eu dau să ies de pe poartă, el mă apucă de mâini, de mâinicile scurtei de iarnă și se încleaștă în ea. Eu vreau să ies, el vrea să-mi facă piedică, să mă culce la pământ. Vede că nu mă poate da jos – reușisem deja să ies în stradă – începe să mă tragă de ambele mânici, în liceu! La ce s-a ajuns cu forța să te tragă în ”Liceu”. Îmi spunea să mă întorc să-i strâng foile și carnetul scăpat pe jos. M-a tras până mi-a rupt o mânecă. Apoi văzând că nu are cum să mă aducă înapoi – mă ajută și forța gravitațională – îmi dă drumul spunând lasă că vorbim noi… Cred iar va minți în cancelarie că l-am snopit în bătaie. Personal nu am dorit conflict cu el, nu l-am lovit, am fost bruscat, mi s-a rupt scurta și mi s-au încălcat drepturile, dar nici să fiu tratat ca un dobitoc, cu stanpilă în frunte pentru a putea părăsi țarcul.

Scena a fost văzut de 5 colege + încă vreo 3 colegi. Voi insista să scrie aici ce s-a întâmplat și despre atitudinea acestui individ față de elevi.

Vreau să menționez că am 18 ani și nu au nici un drept să-mi se interzică să părăsesc curtea liceului. Acum cu scurta ruptă și fotografiată am de gând să o repar, iar despre faptul că am fost bruscat am de gând să spun directorului, iar costul reparației voi cere să fie achitat de liceu sau paznic.

În filmulețe veți vedea tratamentului căruia suntem supuși, nivelul lui de erudiție și cum sunt tratați cei care întârzie dimineața.

P.S Nu sunt un scandalagiu sau elev cu probleme de disciplină, dar cînd mi se încalcă un drept mie sau altcuiva acționez…

Sursa + video


Sursa
2009-12-22 20:08:06Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:16:20Poluare masivă cu poliția lângă ei —» Curaj.TV | Media alternativă
21:36:15A New Kind of Tyranny: The Global State’s War on Those Who Speak Truth to Power —» ajna-blogging-press
14:08:31Valoarea banilor. Cât poți consuma cu 1mln €? Și ce are de spus Planeta? —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
14:01:58Volumul de poezie ”Roua sufletului” lansat la biserica USM —» Tineretul Ortodox
13:46:26(in)Justiția românească mă împinge spre CtEDO —» Curaj.TV | Media alternativă
11:56:19Diy Bedroom Organization —» Andrei Fornea
11:52:02Google Home Mini условно бесплатно —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:06:01Cum se face performanță în vinificație? —» Fine Wine
10:20:36Elibereaza marfa pe datorie, face evaziune fiscala si cu fărîmături la zacuscă —» Curaj.TV | Media alternativă
09:17:49Pelmeni ca la Ural —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
08:23:29Craftsman Garage Door Remote Replacement —» Andrei Fornea
08:01:34Cunoaște-ți drepturile îmreună cu noi! —» BiblioCity
07:50:56Povești cu tâlc la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
07:37:28Beauty news: linia de produse bio de la Avon perfecte pentru tenul meu —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
07:12:30Rollo 2m Breit Ikea —» Andrei Fornea
20:44:07Obligați să facă ”pomană” la Biserica din Trușeni —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:08Lansare carte de Paul Goma la Gaudeamus —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:27Theses on the Philosophy of History, boss —» turn up the silence
17:21:02Stig Simeon Frøyshov – Distincţia dintre slujbele de catedrală şi cele monahale —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
16:37:53Earl Grey Verrine With Meringue Bites And Orange-Scented Cream —» ajna-blogging-press
15:28:11Serghei ESENIN: DOUĂ POEME CELEBRE —» Leo Butnaru
15:25:50Soluții —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:03:14Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
11:23:16Trӑim ca-n poveste! —» Un PUNCT din .FR