Să se nască Isus în inima ta? NU!


Așa cum scriam recent este nebiblic să spui că trebuie să-i dai inima lui Isus prin aceasta referindu-te că vrei să fii născut din nou sau convertit, tot așa mă sfătuia un vizitator (dar și eu îmi pusesem asta în gând) să scriu ceva despre e la fel de nebiblica lozincă, mult folosita îndeosebi de Crăciun, potrivit căreia Domnul Isus vrea să se nască în inima ta.

Unii se întreabă de ce tot scormonesc lucruri care par să nu aibă importanță și de ce mă iau de fraze care doar vor să sugereze ceva și care sunt ușor de înțeles de la sine și asupra cărora nimeni nu se obosește să filozofeze.

Dacă asociem nașterea din nou cu această  lozincă și dacă credem că ne naștem din nou prin faptul că Îl lăsăm pe Hristos să se nască în inima noastră, atunci cel mai probabil nu vom fi niciodată născuți din nou și vom merge în iad și de aceea cred că e crucial acest subiect.

Hristos nu vrea să se nască în inima nimănui și cei care îți spun asta te mint indiferent de ce conotație oferă ei acestei formule superstițioase care, spun ei, îți va aduce o grămadă de beneficii spirituale și viața veșnică  (concept de asemenea pervertit).

Hristos nu are alege niciodată să locuiască în inima voastră pervertită, ticsită de nelegiuire și înțesată de păcat – acesta este adevărul Scripturii.

Nu veți găsi nicăieri vreun îndemn al Scripturii de a-L lăsa pe Hristos să se nască în inima ta sau a oricui altcuiva.

Hristos nu se mai naște nicăieri și niciodată dar dacă ar vrea vreodată să se nască undeva cu siguranță n-ar alege inima noastră sau dacă ar alege-o să fii sigur că nu ți-ar cere ție voie ca să se nască în ea.

Avem un simț al posesiei pervertit și o religie umanistă care ne face să credem că noi suntem centrul pământul și că Dumnezeu prin tot ceea ce face El urmărește ca scop principal binele nostru.

Dumnezeu urmărește binele nostru suprem dar binele întotdeauna e definit în strânsă legătură cu caracterul și voia Sa. Scopul suprem al lui Dumnezeu însă, este ca El să primească toată slava.

Nu există în Scripturi concepția pe care mulți o avem, a unui Hristos micuț, plăpând, neajutorat și care aproape ne imploră și cerșește de la noi ca să-L lăsăm să se încălzească în inimile noastre în schimbul unor sumedenii de cadouri carnale lumești.

Biblia spune că noi trebuie să ne naștem din nou (Ioan 3:3,5) și că El ne naște prin Cuvântul lui (Iacov 1:18) prin învierea lui Hristos din morți (1 Petru 1:3) dintr-o sămânță care nu poate putrezi (1 Petru 1:23).

Dumnezeu este Cel care inițiază și înfăptuiește această naștere și noi ne naștem din El iar El ne naște pe noi și niciodată nu se naște în noi. Oricât am încerca să îmbrăcăm conceptul nașterii din nou cu această stupidă frază ”Hristos se naște în inima ta” pur și simplu nu merge.

Duhul lui Dumnezeu este Cel care naște din nou și face acest act înviind un mort spiritual în mod supranatural schimbându-i inima de piatră cu una sensibilă și care va fi devotată lui Dumnezeu pentru veșnicie.


Sursa
2009-12-22 00:00:13Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:52:25Молдова. Города на грани уничтожения —» Блог Михаила Полянского
12:53:08Apel la ajutor pentru lucrarea din Uganda —» Moldova Creștină
12:37:18Informarea spune nu violenței! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:14:08Artista Gabriela Radu, stabilită în Franța: ”Trebuie ca noi, românii, să nu ținem capul plecat și să nu ne dizolvăm în marea globalizare doar ca să fim acceptați” —» Elena Robu
09:09:31CĂMIN STUDENȚESC (III). UNGHERAȘUL ROȘU —» Leo Butnaru
09:06:37Usatîi confirmă că Năstase fura costume din magazine cât era ministru :) —» un alt blog
06:56:26Gray Sectional Sofa Costco —» Andrei Fornea
06:31:56Granite Dining Table Singapore —» Andrei Fornea
19:34:18Vrea test poligraf în direct, la TV —» Curaj.TV | Media alternativă
18:58:23Au evacuat ghereta MoldPresa cu tot cu… ţigări —» Curaj.TV | Media alternativă
16:58:13POEZIA ȘI PISTOLUL —» Leo Butnaru
16:27:47Cuvintele pot mângâia, dar pot și dărâma / Între cer și pământ / Jon Kalman Stefansson —» Frinturi din suflet de femeie
15:52:0373 scientists study French Polynesia’s coral reefs – dive into what they find —» ajna-blogging-press
15:38:29Muzeul Literaturii Române e închis. Nu deranjați —» Gheorghe Erizanu
15:06:1599 reasons to cry —» turn up the silence
14:18:39VIDEO / FOTO / Start sărbătorilor de iarnă la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
13:48:57Condorii Negri prezintă: ”DACII”, cântec-manifest în cinstea eroilor —» Nicolae Federiuc
12:34:15Poliţist, reţinut cu focuri de armă de CNA la Chișinău —» Elena Robu
12:06:29Trăiască schimbarea —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
10:56:50Lowes Wallpaper Border —» Andrei Fornea
09:23:30Poliţia se preface că face ordine pe Armenească —» Curaj.TV | Media alternativă
09:03:11Top 10 vinuri ale anului 2019 —» Fine Wine
07:22:40Rezultatele alegerilor din Marea Britanie. Victorie uriașă pentru Brexit —» Elena Robu
07:00:54Vai, sărmanul Vladic Musteață… prigonit de Plahotniuc :0 —» un alt blog
07:00:48Dezvoltarea colecțiilor în lumina Legii cu privire la biblioteci, 2017 —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării