“Inspiraţie fără expiraţie”

Stau uneori şi reflectez, de ce pe unele bloguri lumea are o perioadă mare între articole sau să mă exprim mai corect, lumea nu scrie regulat, ci o face doar o dată la două-trei zile, apoi ia o pauză de câteva săptămâni şi scrie “Scuze, nu am avut inspiraţie.”
Da, recunosc, şi eu pe fostul blog nu scriam deloc regulat, însă scuza mea e că făceam altceva în timpul cela, şi nici nu mă interesa, dar consider dacă ai un blog cât de cât respectabil e nevoie de regularitate şi o coerenţă la articolele postate.

Deci, lipsa de inspiraţie e mai mult o “abureală”. Pe primul plan când nu scrii o perioadă mai îndelungată de timp este lenea sau apariţia unui alt proiect mai important, pe care vrei să îl dezvolţi din start. Dacă un proiect nou implică mai puţin timp liber, atunci lenea şi lipsa muzei sunt destul de uşor de depăşit.

Voinţă

Poate sună destul de banal, însă e dificil să faci un lucru fără să depui un efort, fie el mai mare sau mai mic. Astfel că e imperativ să îţi impui singur ce să, fără să laşi să curgă viaţa de la sine. Dacă în trecut economiştii aveau ca motto: “Laissez faire et laissez passer, le monde va de lui même!”, ceea ce înseamnă din franceză să lăsăm lucrurie să treacă, pentru că lumea îşi va urma cursul ei, consider că acum noi suntem vinovaţi de soarta noastră, noi trebuie să ne-o creăm n astfel, cum ne-o dorim.

Plimbare în aer liber

O simplă plimbare în aer liber te poate ajuta să gândeşti mai intens, mai profund asupra unei probleme sau asupra unui oricărui alt lucru, te poţi focusa asupra unui singur lucru, fără să fii deranjat de ceva, desigur dacă eşti singur. Deşi, fiind într-un grup mai mare avantajul ar fi că dispari din rutina cotidiană, laşi problemele deoparte şi îţi rezumi nişte timp şi pentru cei din jur, care ţin la tine. În final, o plimbare în aer liber îţi mai oxigenează creierul, şi te poţi apuca de treburile importante pentru blog, job sau oricare alt domeniu cu mintea limpede şi mai chibzuită.

Citit

Una dintre cele mai bune surse de inspiraţie este citirea, nu contează dintr-o carte, revistă, gazetă, blog, forum sau o carte de vizită. Şi nu vorbesc aici să priei textul şi să îl prefaci în articol, ci faptul că citeşti ceva, indiferent, tu acumulezi o informaţie, pe care nu o asimilezi şi transmiţi altă informaţie, nu denaturată, ci mai complexă, privită dintr-un alt unghi de vedere. Şi tot o dată cu cât mai mult citeşti cu atât mai mult vei aduce calitate în articole, coerenţă, claritate, corectitudine.


Sursa
2009-12-20 01:15:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:44:46O vinzatoare face evaziune fiscala la bauturi spirtoase si placinte —» Curaj.TV | Media alternativă
17:25:35CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:24:51CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:31:58©️ Să ai alături omul cu care îți va fi comod să vorbești despre lucrurile incomode.. —» Licurici de suflet
15:54:01Jurnal de tată: Ilinca a făcut primii pași —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
14:19:08Diaspora —» Primul meu blog
12:34:14Cât tupeu: Socialiștii românofobi cer ajutor României —» Elena Robu
11:56:46Best Ergo Chair —» Andrei Fornea
11:54:25Angela Stafii într-un VIDEO pentru diaspora: Cum facem față schimbărilor și cum ne adaptăm într-o nouă societate —» Elena Robu
08:44:58Nou: Malbec de Purcari 2018 —» Fine Wine
08:31:14Microfiber Couch Reviews —» Andrei Fornea
07:54:22Menards Wood Stoves —» Andrei Fornea
21:23:53Ucraina în limba română 29: Libertatea de exprimare și a presei în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:40Bobocii din clasele a X-a au devenit liceeni cu actele în regulă.. —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:45:53Arhitectura – muzica încremenită. 110 ani de la naşterea arhitectului Valentin Voiţehovschi —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
16:44:35Test: află ce spune despre tine poziția în care dormi —» Divers Media
15:47:53Gaudeamus 2019. Lansările Editurii Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:44:04The Only Shrubs You Need to Grow —» ajna-blogging-press
15:29:47Fii un om cu duh înalt [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
14:22:05Manifestul Femeilor Rome din Republica Moldova (conferință) —» Curaj.TV | Media alternativă
12:24:18(VIDEO) Patru cetățeni afgani urmau să achite două mii de euro fiecare, pentru a ajunge ilegal în România, iar de acolo în Germania —» Elena Robu
10:33:11Анонс: ДДТ выступит в Кишиневе с концертной программой "История звука" —» Заметки Начинающего Журналиста