Să o cinstim pe Maica Domnului!


Cred că neoprotestanţii au căzut într-o atitudine nescuzabilă în controversa cu privire la cultul Fecioarei Maria şi asta s-a întâmplat probabil pentru că au dorit ca oamenii să fie siguri de poziţia lor diferită de cea tradiţională.

Cu toate acestea, baptiştii o cinstesc pe Maica Domnului iar acest lucru este un lucru de mirat, poate, pentru enoriaşii bisericilor tradiţionale.

Noi o cinstim pe Maica Domnului în primul rând prin faptul că îi imităm exemplul şi nu doar atât, noi o cinstim şi prin faptul că ascultăm de ceea ce ea a spus.

Vreau să explic.

Când consideri o persoană un caracter care merită imitat, declari de fapt că cinsteşti acea persoană şi îi oferi credit.

Ioan 2:5 Mama lui a zis slugilor: Să faceţi orice vă va zice.

Maica Domnului Îl cinstea pe Fiul ei, pe Isus Hristos prin faptul că ea ne îndreaptă atenţia spre Hristos. Faceţi şi voi acelaşi lucru, îndreptaţi-vă atenţia voastră şi a  oamenilor spre Isus Hristos.

Ne scuipăm, cel puţin verbal, că noi deţinem credinţa adevărată dar credinţa adevărată este cea care te conduce spre împlinirea voii Tatălui cel ceresc.

Poţi să-ţi dai cu cărămida în piept că eşti mai credincios fiindcă te închini Maicii Domnului dar eşti necinstit atunci când nu faci ceea ce ea a spus să faci. Tu o cinsteşi doar cu buzele dar cu trăirea te sustragi într-un mod ruşinos.

Cinsteşte-o pe Maria ascultând de toate cuvintele Lui. Să faceţi tot, orice, fiecare cuvânt din ceea ce El a spus. Sunt multe din cuvintele Lui pe care nu dorim să le facem dar asta nu ar trebui să facă vreo diferenţă în practică.

Vă invit acum să vă gândiţi la declaraţia Domnului Isus Hristos pe care o face atunci când o compară pe Maria cu o categorie specială de oameni:

Luca 11:27-28 Pe când spunea Isus aceste vorbe, o femeie din norod şi-a ridicat glasul şi a zis: Ferice de pântecele care te-a purtat, şi de ţâţele care le-ai supt! Şi El a răspuns: Ferice mai degrabă de ceice ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, şi-L păzesc.

Vedeţi voi, greşeala noastră este că accentuăm lucruri pe care Biblia, Isus Hristos şi chiar Maica Domnului nu le-a accentuat. Focalizaţi-vă atenţia spre acest lucru: ascultarea şi păzirea cuvântului lui Dumnezeu.

Poţi să te crezi viteaz şi primit înaintea lui Dumnezeu pentru că te închini Mariei dar eşti fals pentru că nu faci un lucru pe care Însuşi Domnul l-a considerat crucial.

Păcatul nostru nu este că ne dorim fericirea ci că dorim puţină fericire. Sunt mulţi predicatori care anatemizează pe cei care spun că Hristos a venit pentru ca să ne facă fericiţi – exact pentru asta a venit.

Păcatul nostru este că ne dorim şi ne găsim fericirea în lucruri trecătoare şi fericirea rezultată este la fel.

Dumnezeu este atât de gelos încât vrea să ne dea o fericire care nu trece, o satisfacţie deplină şi încântarea supremă care se găseşte doar în persoana Domnului Isus.


Sursa
2009-12-19 19:56:19Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:39:22spacious —» turn up the silence
16:06:06În plină iarnă, o familie cu trei copii din Nișcani, au rămas pe drumuri —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:13:07Cutremur în Italia de 4,5 grade. Clădiri deteriorate, școli închise, trenuri anulate —» Elena Robu
14:07:57Beneficiarii de ieri educă beneficiarii de azi —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:20:43Sistemul în care funcționăm definește ”cine” suntem. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:15:00UN POEM DE AZI, UN POEM DE DEMULT... —» Leo Butnaru
12:04:56Inițiativă caritabilă din partea unui Condrăteștean: „Fii Moș Crăciunul unui elev din Gimnaziul „Pavel Buruiană” din Condrătești” —» Blogul lui Marin Bodrug
11:23:26How to MEMORIZE Scripture – 5 Simple Tools —» Curbet Alexandru
10:51:00Premieră: Brut Natur Casa Vinicola Luca —» Fine Wine
10:02:10LITURGHIERUL MISIONAR – o abordare catehetică, pastorală şi misionară a slujbelor ortodoxe —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
09:20:15Ce fel de „maldavan de succes” fără gardă de corp :) #cazulMusteață —» un alt blog
09:06:26Premiile Gourmand World Cookbook, Paris 2020: Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov e printre finaliști —» Blog de călătorii
09:04:01”Tombola de Crăciun” vă așteptă pe toți la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
07:56:01Kitchen Island With Stools —» Andrei Fornea
07:43:43Beautiful Outdoor Furniture —» Andrei Fornea
07:03:46Ai un frate ment? Faci pe drumuri ce vrei, chiar și ucizi… —» un alt blog
04:00:40Dopamina își face efectul —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:10:22Spun ca de o saptamina nu stiu daca e beat, batut sau paralizat —» Curaj.TV | Media alternativă
21:21:08#15 Yuval Noah Harari – Homo deus —» Castraveţ
18:55:06Parchetul General al Ucrainei a trimis un mesaj informativ Curții Penale Internaționale cu privire la executarea uciderilor extrajudiciare a 9 militari ai Forțelor Armate în timpul luptei pentru Ilovaysk și Debaltseve —» ACUM ÎN UCRAINA
18:22:30Familia, ce înseamnă ea? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
18:06:33Photo of the Day —» ajna-blogging-press
15:32:02Ce s-a schimbat spre bine în 30 de ani #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
14:30:23Frustrări scoase de la naftalină —» Păreri despre cei ce ne inconjoară
13:27:21Util pentru moldovenii care muncesc în Italia: Ce fel de impozite sunt obligați să plătească statului italian și ce beneficii pot avea —» Elena Robu