Am gasit o Moldova cu oameni parca mai patrioti, mai cu dragoste de tara

Il leaga de Republica Moldova, sau Basarabia, cum iubeste sa-i spuna, in primul rand, colindele, de aceea vine in fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna, sa ne colinde. Fuego, interpretul roman, canta de fiecare data cu casa inchisa, iar la concertele in aer liber aduna mii de oameni, relateaza Stirea Zilei. Nu a mai fost in Moldova din aprilie, cand fostele autoritati au aplicat regim de vize cetatenilor de peste Prut. A spus atunci ca va tine totusi concertele promise si s-a tinut de cuvant. Fuego, impreuna cu Irina Loghin, au colindat moldovenii din cateva raioane, dupa care si-au dat intalnire la Palatul National, la un spectacol de exceptie, intitulat: “Nicaieri nu-i ca acasa”.

“Basarabia este un loc sfant, cu oameni primitori si sensibili. Basarabeanul este poate cel mai sensibil om de pe planeta, prea sensibil pentru zilele pe care le traim. Omul de aici mai si varsa o lacrima in momentul in care asculta un cantec despre mama, de exemplu. Vreau sa cred ca Moldova de acum este cu totul altfel… oamenii sunt parca mai patrioti, cu dragoste de tara, pentru ca atat ne-a mai ramas, tara… Cum zicea poetul Grigore Vieru, tara asta se intinde de la Nistru pana in Codrii Cosminului, undeva langa Cernauti”, a declarat interpretul intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru StireaZilei.md.

Prima data a fost in Moldova tot la un spectacol de colinde, astfel incat sezonul uraturilor il leaca de Basarabia. Mai mult colindele sale sunt inspirate din viata moldovenilor.

“Colindele ma leaga de Basarabia, pentru ca majoritatea sunt cu o tema aparte - parintii care-si asteapta copiii de sarbatori. Sunt foarte multi basarabeni peste hotare la munci si cantecele mele sunt inspirate din viata lor, din dragostea lor de familie, de cei dragi. Nicaieri nu-i acasa, acolo unde te intorci mereu si te-asteapta-n pragul casei, cine te-asteapta? tatal tau!”, a spus Fuego.

Interpretul a plecat inapoi in Romania, unde are programat un turneu cu un spectacol de colinde. A promis insa ca se va intoarce in Republica Moldova in primavara, de ziua femeii, cand vrea sa lanseze si un nou album.

“Le spun moldovenilor ca-i respect, ca-i iubesc si de fiecarr data voi veni cu drag. Va doresc o iarna calduroasa. Sa va iubiti patria, neamul, pentru ca ‘iarba verde de acasa sa ne ratacim prin lume nu ne lasa’”, a spus interpretul roman.


Sursa
2009-12-19 17:44:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
04:09:19Iordania din nou —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:54:02Pentru un mediu mai curat… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:51:04Curtea Internațională de Justiție și-a recunoscut competența de a examina cererea Ucrainei împotriva Rusiei —» ACUM ÎN UCRAINA
14:45:00Călătorie în lumea științei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:12:34După vot —» Primul meu blog
12:57:24O nouă gafă a Maiei de dragul ambasadorilor… —» un alt blog
12:20:11Petre Crăciun – un scriitor de poveste —» BiblioCity
11:44:53Natura spirituală şi umană, separate şi distincte —» adevaruri biblice