Mituri inventate de alcoolici.


La moment o mare parte a societaţii noastre suferă de alcoolism, împotriva caruia dacă nu se vor lua măsuri nu va decima populaţia dar o va înjumătaţi .

Alcoolicii odată ajunşi la acest stadiu capătă unele trăsături fizice şi psihice commune, nu ma voi opri să descriu trăsăturile fizice ale lor deoarece fiecare din voi numai văzând fata unui consummator, fără a mai sta pe gânduri vă daţi seama despre ce este vorba, mă voi opri insă asupra “mitologiei” inventate de psihicul distorsionat al celor care suferă de alcoolism.

Mitul fericirii : aproape fiecare alcoolic dacă este întrebat de ce consumă , raspunde fără a mai sta pe gânduri că afece acest lucru pentru că este nefericit.În majoritatea cazurilor însă motivele pentru ca această persoană sa fie nefericita apar cel puţin odată cu declanşarea consumului sistematic de alcool (pierderea locului de muncă, destrămarea familiei, pierderea poziţiei sociale, dereglari grave ale sănătaţii).

Mitul “responsabilitaţii”: este foarte la modă părerea că dacă esti o persoană “responsabilă” şi bei cu “măsură” niciodată nu vei ajunge alcoolic. S-ar părea că este adevărat , însă dacă stăm să analizăm mai profund ne dăm seama că noţiunea de “măsură” este una foarte relativă , faptul că toţi alcoolicii cândva au fost bautori “responsabili “ ar trebui sa ne sugereze că nu alcoolismul provoacă dependenţa de alcool ci alcoolul provoacă alcoolismul.

Mitul băuturilor naturale: Este raspândită ideea (mai ales la oraş) că dacă s-ar consuma doar alcool obţinut pe cale naturală nu s-ar ajunge la alcoolizm.Şi acest mit se spulberă dacă ne uităm la satele noastre unde populaţia foloseşte în mare parte doar alcool obţinut din fermentarea diferitor feluri de struguri sau fructe, iar alcoolismul exista şi până la momentul când alcoolul a început a fi obţinut prin metode industriale.

Mitul că alcoolul încălzeşte: În realitate însă alcoolul chear provoacă perdere de temperatură, datorită unor procese de redistribuire a căldurii . Senzaţia de cald apare deoarece alcoolul doar inhibă o parte a senzorilor termici situaţi în piele . Datorită acestui effect al alcoolului de multe ori cei care au consumat pot adormi în timpul iernii în plină stradă şi dacă nimeni nu îi observă, decedează din cauza hipotermiei.

Mitul precum că alcoolul măreşte capacitaţile oratorice: În urma consumului de alcool doar în o scurtă perioadă apare o fază în care sistemul nervos este hiper excitat dupa care apare o inhibiţie din ce în ce mai pronunţată . Alcoolul nu este un drog excitant ci inhibitor al sistemului nervos.Nu de puţine ori cineva consumând alcool pentru a-şi “dezlega limba” a obţinut anume efectul invers scontat . Plus că la absenţa darului vorbirii se mai adaugă şi absenţa gândirii .

În concluzie : Alcoolul este o substanţă cu nişte proprietaţi deosebite pentru a nu nimeri în ghearele lui este de dorit să îl folosim doar cu scopuri medicale şi în cadrul unor ritualuri (împartasania de exemplu) sau ceremonii (nu cu găleata).

Stiu că nu este prea frumos să râdem de omul bolnav însă,  nici să plâng nu pot când îi văd pe protagoniştii  acestui clip .


Sursa
2009-12-18 04:06:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:23:08Ucraina în limba română 28: Bugetul 2020 – priorități sociale, de apărare și diplomație —» Curaj.TV | Media alternativă
16:35:20Am susținut un briefing în cadrul căruia am comunicat decizia oficială —» Igor Dodon
16:12:13eBook Cartier. Top vânzări octombrie 2019 —» Gheorghe Erizanu
15:09:47Vor discotecă în sat, dar distrug scaunele —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:26Essencial Home Office Interior Design Tips —» ajna-blogging-press
14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
14:06:50Am avut discuții separate cu toate fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova —» Igor Dodon
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:58:19Light Up Air Jordans —» Andrei Fornea
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu
06:42:53Walmart Landscaping Rocks —» Andrei Fornea
03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
16:18:00Aparențe —» Primul meu blog