A ajuns cuțitul la os

Voiam să scriu încă de ieri acest post, dar în speranța că se va face ceva pentru a rezolva problemele am zis să-l cruț pe Chirtoacă. Din păcate, acest june aflat în călduri își bate joc în ultimul hal de chișinăueni.

Ieri, când mă întorceam de la servici, am văzut 6 mașini ieșite în decor(ca la F1), în unele cazuri situația era foarte gravă, în altele șoferii se alegeau doar cu o roată ruptă sau cu un parbriz stricat. Motivul e lesne de înțeles. Dacă prin oraș au mai presărat câte o mână de nisip, atunci cum treceai de „Porțile Orașului” stăteau nămeți de 20 de centimetri pe carosabil. Înjurături, hei rupuri, sânge, debandadă și multă zăpadă, asta era priveliștea de ieri de pe bulevardul Dacia, segmentul dintre „Porțile Orașului” și „Aeroport”. Căscat fiind și sigur și de pneurile mele noi nouțe „eskimo”, pe la intersecția cu drumul spre Băcioi am pățit-o și eu. Încercând să evit o mașină care a frânat brusc în fața mea, dar și fiind șofer neexperimentat pe zăpadă, m-am trezit în 2 timpi și vreo 7 mișcari de groază ale autotmobilului meu, tocmai pe contrasens, mașina escaladând spațiul de demarcare dintre cele două sensuri de drum.

Consecințele nu au fost foarte grave, un pneu rupt și-o spaimă serioasă trasă. Nu reușesc bine să ies din mașină, că în urma mea încă un automobil escaladează spațiul de demarcare, dar din păcate pentru ei, n-au mai ieșit pe contrasens cum mi s-a întâmplat mie, ci s-au oprit direct într-o țeavă destinată spațiului publicitar. Doi răniți grav și o mașină bună de aruncat la fier vechi, cu asta s-au ales sărmanii oameni. Aveau și ei pneuri de iarnă și nici viteza nu era exagerat de mare, din păcate zăpada de pe drum și acel panou publicitar „trântit” drept în mijlocul drumului au dus la niște urmări sinistre.

Ei, am ajuns eu ieri acasă, iar azi mi-am zis că merg cu transportul public la servici. Am ieșit din casă la 8:30 și-am ajuns la „Casa Presei” la 10:06. Mai întâi, am așteptat microbusul timp de 40 de minute(intervalul la care trec microbusele în mod normal e de 10 minute), apoi, nu era de ajuns că șoferul merge cu 10 km la oră, dar mai apăruseră și niște pasageri care n-au vrut să plătească, iar șoferul a oprit în mijlocul drumului și-a zis că nu merge mai departe.

Nu mai zic nimic de „peisajele” pe care le vedeam pe traseu, nămeți de 30 de centimetri pe carosabil, mașini abandonate în șanțurile de pe marginea drumului. Imagini dezolante...

Acum ar trebui să urmeze un mesaj transmis acestui iresponsabil ales în funcția de primar, dar bunul simț și respectul pentru cei ce mă citesc mă fac să mă abțin. Cert e că eu nu am văzut pe vremea niciunui primar asemenea orgii pe drumurile din Chișinău, dar mai ales în suburbiile capitalei(acolo unde Dorinel se laudă că a luat cele mai multe voturi).

Îi transmit totuși tânărului și europeanului primar că ar fi bine să nu dea ochii cu șoferii care și-au distrus mașinile în aceste zile, deoarece palmele primite de la pensionari sunt nimic pe lângă ce l-ar aștepta pe acest crăcănat cu ochelari.


Sursa
2009-12-16 16:39:24Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:38Culioșelele —» apostu
09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
06:49:14Duminică nu mai votez Pro Iohannis —» un alt blog
05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
03:33:47Din ciclul: români pe Badoo —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu