Citeşte-mă (dacă ai curaj)

scris de ALEERA

Se zice că femeile sunt ca veceurile – ocupate sau pline de… ştiţi voi,dar astăzi voi vorbi despre bărbaţi. Bărbaţii sunt ca şi cărţile. Poţi să le găseşti într-o bibliotecă sau într-o librărie, poate chiar la o prietenă pe poliţă. Sunt cărţi pe care le citeşti cu plăcere; cărţi de care te plictiseşti după primele pagini; cărţi colorate, dar sărace în text; cărţi pe care le citeşti în vacanţă; cărţi din care poţi învăţa ceva, care te educă; cărţi care te fac să plîngi; care te schimbă pentru toată viaţa, sau din cele pe care nici nu ţi le aminteşti că le-ai fi citit; cărţi pe care le scrii; cărţi pe care le citeşti din plictiseală sau pe care le ţii pe noptieră.

Orice femeie vă poate spune că bărbaţii sunt diferiţi,dar nu tare. Femeia e complicată – hormonii feminini se comportă în sînge ca într-un parc de disracţii. Zilnic li se schimbă concentraţia şi fac creierul de muiere s-o ia razna de 500 de ori pe zi. Îmi plac bărbaţii pentru că la ei totu-i simplu. Dacă a zis că vrea cu băieţii la fotbal sau bere,înseamnă că vrea cu băieţii la fotbal sau bere; şi nu că s-a săturat de femeia lui şi se duce la curve sau cine ştie unde şi cu cine şi pentru ce! Bărbaţii trebuiesc citiţi, înţeleşi..păstraţi la urma urmei! Şi dacă tot nu v-aţi priceput ce vrea să vă comunice blonda asta disperată (subsemnata autoare a articolului), voi încerca să descifrez metonimia asta în care v-am băgat, sau v-aţi băgat de bună voie!

Categorii cărţi :

Arta – cărţile astea nu le înţelegi întotdeauna. Sunt pestriţe, scumpe şi deobicei grele – trebuie să fii într-o oarecare măsură pasionată de artă sau să ai o motivaţie serioasă ca să te apuci să le citeşti.

Beletristică - sunt cărţi care pot pasiona majoritatea femeilor. Aici poţi da de un best- seller, un roman clasic,ceva cărţi din “epoca de aur”, aventuri,satiră şi umor,teatru,critică,thriller şi desigur romanele de dragoste… Deobicei femeile se pierd lîngă poliţa aceasta şi petrec mult timp cugetînd şi analizînd ce lectură ar pofti la moment (hormonii!!).

Carte străină – există femei care citesc doar literatură străină, fie că le plac limbile străine (Doamne Mă iartă!) sau poate consideră că sunt o investiţie bună şi se răscumpără în timp.

Dicţionare şi ghiduri – nu sunt pentru toate tipurile de femei. Aceste cărţi nu le interesează pe femeile care sunt de părerea că le ştiu pe toate indiferent de domeniu.

Drept – femeile care se încumetă să citeasă această categorie de cărţi sunt fie deştepte (pentru că le înţeleg), fie îşi dau aere de doamne selecte (nu fiecare puşlama umblă cu o carte de drept în mînă)!

Economie – oooo!!! dacă – ţi place economia şi limbile străine ai viitor! Dacă citeşti aceste cărţi atunci la sigur ai un encefal bine dezvoltat, te descurci la cifre sau ai mari aspiraţii.

Hărţi – sunt greu de înţeles şi de multe ori li se par inutile sexului frumos. femeile citesc hărţi pentru a se simţi descurcăreţe şi dacă nu le înţeleg, le pun într-o cutie în debara. Cică e la modă să ai o hartă pe undeva prin săltare, ca să poţi argumenta că eşti fată “umblată”.

Istorie – aceste cărţi sunt de multe ori vechi şi roase, groase, îngălbenite,dar femeile ştiu că au întotdeauna ce învăţa din ele şi cum au aflat de la mamele lor sau din filme, bănuiesc că dacă o scutură bine, pot găsi ceva “ruble” ascunse între pagini.

Manuale şcolare – sunt preferate de femeile ce vor să se simtă tinere şi le mai răsfoiesc de dragul timpurilor ce-au trecut. Aceste cărţi sunt pe înţelesul tuturor, sunt frumos colorate, au suflu tineresc şi trezesc melancolia..mm….

Medicină – Sănătate – aceste cărţi sunt preferatele femeilor ce sunt adeptele unui mod sănătos de viaţă şi răsfoite de cele ce vor să se lase de fumat, să slăbească sau să se descopere pe sine. Majoritatea cărţilor din această categorie plictisesc după finisarea lecturii, deşi….

Politică – aceste cărţi sunt pentru femeile ce vor să iasă din umbră sau să se dea mari şi tari. Poate sună paradoxal,dar de cele mai multe ori cărţile din această categorie îşi aleg cititoarele…

Psihologie – femeile care citesc aceste cărţi iubesc să plîngă şi să se simte jertfe!

Ştiinţă şi Tehnică – aceste cărţi sunt citite de femeile care sunt pasionate de ştiinţă şi tehnică sau de cele care nu pricep niiiimic în aceste domenii,dar au auzit că-s cu perspectivă şi au hotărît să-şi încerce norocul.

Pînă la urmă contează ceea ce citeşti, pentru că tu eşti ceea ce citeşti…

…şi ca să nu par sexistă şi să nu aibă nimic de spus aici şi bărbaţii,as vrea să te gîndeşti : TU CE CARTE EŞTI?

Like - Dislike

Sursa
2009-12-15 21:33:44Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:23:29Amman in imagini —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:41:38Pe cât de important poate fi adevărul? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:03:40Je ne veux pas gâcher ma vie en t'aimant mal. —» turn up the silence
19:25:00Balul bobocilor ( cl. V-VI ) —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
19:24:00Cea mai mare victorie a FMF: Lecții de fotbal în școli —» Sandu GRECU
19:23:08Ucraina în limba română 28: Bugetul 2020 – priorități sociale, de apărare și diplomație —» Curaj.TV | Media alternativă
18:15:44Lipsa creșterii spirituale te siacalifica de la slujirea in Evanghelie —» Moldova Creștină
16:59:01Imagini apocaliptice: 90% din Veneţia, înghiţită de apă de până la doi metri —» Elena Robu
16:35:20Am susținut un briefing în cadrul căruia am comunicat decizia oficială —» Igor Dodon
16:12:13eBook Cartier. Top vânzări octombrie 2019 —» Gheorghe Erizanu
16:09:30Ion Chicu, premierul desemnat de Igor Dodon —» Elena Robu
15:42:57©️ Învață să fii fericit aici și acum… —» Licurici de suflet
15:09:47Vor discotecă în sat, dar distrug scaunele —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:26Essencial Home Office Interior Design Tips —» ajna-blogging-press
14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
14:06:50Am avut discuții separate cu toate fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova —» Igor Dodon
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:58:19Light Up Air Jordans —» Andrei Fornea
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu