Anonimii curajoşi

E plină blogosfera noastră de Anonimi şi aici nu vorbesc despre cei care stau de partea bloggerismului activ - adică de bloggeri care, recunosc, sunt, fără îndoială, foarte mulţi care n-au treabă cu ale scrisului,fiind, mai mult, nişte băieţi care cred că au ce spune dar care sunt departe de a o face în cel mai reuşit mod cu putinţă. Aici voi vorbi despre cealaltă parte de Anonimi (îi scriu cu majusculă doarpentru ai identifica mai uşor, în valurile textului), cei care se dau mari, ascunşi sub cel mai ruşinos nick posibil.

Îmi zicea unul dintre aceşti reprezentanţi ai ruşinoasei clase a laşilor, cum că "cu oameni ca tine tara nu ar ducea mai usor asta sa stii sigur, dar cu anonimi macar ar supravetui". Era un răspuns la acuza mea de laşitate. Să ştii dragă Moldovioară că supravieţuirea îţi este asigurată, cu o siguranţă de 100%, de reprezentanţii speciei "capului plecat", adepţi ai proverbului cu pricina, caracteristic oamenilor ce populează aceast pămînt bătut de soarta vremii, de comunişti, de ruşi şi alţi reprezentanţi ai duşmanilor românismului de pretutindeni.

Să nu credeţi că aş acorda prea mult timp fenomenului "Anonimi de internet", dar să ştiţi că ei sunt o problemă destul de serioasă pentru cei care încearcă o transparenţă cît de cît îm ale bloggeritului. Cei care încearcă să fie cît mai corecţi cu ei însăşi şi cu cititorii lor, permiţînd accesul liber la comentarii oricărui doritor şi, mergînd mai departe chiar, neeliminînd comentariile denigratoare la propria adresă. De cînd duc acest blog am fost adesea atacat de tot felul de frustraţi care au găsit în blogul meu o modalitate de aşi scuipa flegma lor îmbibată de aburii răutăţii şi cei ai insatsifacţiei de propria persoană, afară.

Am permis mereu să las publice aceste mizerii care aufost scrise pe acest blog la adresa mea, sau şi mai grav, la adresa colegilor şi prietenilor mei, considerînd că fac un lucru corect. Am greşit. Acest blog care este o bucată din mine nu poate fi interpretat ca un site a unui psihiatru care răspunde fără preget tuturor mizeriilor venite de la potenţialii săi clienţi. Eu am destule activităţi în afara acestui blog pentru a-mi pierde vremea în încercarea lecuirii "nelecuibililor" bolnavi psihic, care-şi "varsă amarul" pe blogul meu. Nu vreau s-o mai fac, atît timp cît atacurile vin din umbră, o umbră în care îşi duc viaţa cei care reprezintă toate minusurile acestei socităţi basarabene. Fără să-şi deaseama ei sunt exemple relevante de frustrări autohtone, pierzîndu-şi faţa (dacă au avut-o vreodata) de fiinţă umană odată cu ascunderea benevolă a personalităţii proprii.

Am luat hotărîrea să nu mai răspund la niciun atac din partea clase sociale (anume aşa) a Anonimilor. Nu vreau! Atît. Voi publica în continuare comentariile acestor "minusculi" dar nu le voi răspunde pentru că mă simt ca o juvină prinsă în mrejele prostiei atunci cînd răspund atacurilor lor. Promit, în schimb, să răspund oricărui Anonim care va veni cu argumente contrare celor pe care le expun eu în materialele mele. Dacă eşti un frustrat rata rău de tot, fă bine să te prezinţi dacă vrei să primeşti feed-back-ul aşteptat din partea mea. Da despre ce vorbesc eu - de unde atîta curaj în inimioara lor iepurească care la primul impuls din partea sentimentului de frică se adreseză direct vezicii urinare. Cu alte cuvinte dragilor - faceţi pe voi de frică cînd vine vorba să spuneţi cine sunteţi că, na, dacă v-at şti lumea cine sunteţi puteţi s-o luaţi pe coajă tare de tot, atunci nimeni nu vă va putea lua apărarea.
N-aveţi respect faţă de numele vostru, de unde să am eu respect faţă de voi atunci. Vă este ruşine sau extrem de frică să postaţi numele care-l aveţi de la părinţi. Laşilor! Gata - s-a terminat. Fie frica cu voi în continuare că cei născuţi să se tîrască, nu vor zbura niciodată.

P.S. dj-ul italian Gigi D'Agostino a făcut un clip simplu dar genial, zic eu, tangenţial cu situaţia de faţă. Celor care hămăitul le-a înlocuit frumosul grai matern, se dedică (am, totuşi, o mare temere că nu vor înţelege nici mcar acest mesaj simplist):


Sursa
2009-12-15 09:29:38Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:45:02Știința care te inspiră! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
04:09:19Iordania din nou —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi