Dar cui îi pasă .. ?


Stăteam la o cană de ceai, precum obişnuiesc să fac seara, şi rasfoiam printre filele unui site de fotografie când am dat peste poza de alături. Pare să fie ceva obișnuit în contextul situației deplorabile din multe colțuri ale planetei noastre doar că un mic detaliu mi-a atras atenția. Poza e semnată de un concetățean de-al nostru și are titlu pe site ”Children of Moldova”. La început m-a indignat: cum cineva se încumetă să prezinte lumii țărișoara noastră în așa o lumină sumbră? Dar la numai o clipă am conștientizat că asta e realitatea multor copii de la noi (slavă domnului că nu a majorității..). Mi-am adus aminte de situația unor copii de la mine din sat, mi-am adus aminte de alte câteva istorii ce le-am auzit de la cunoscuți și prieteni, mi-am adus aminte de copiii ce-i poți observa rătăcind prin oraș cu sticla în mână, pe straduțe mai dosite și nu prea .. . 
  Situația asta m-a pus pe gânduri încă de cand eram în liceu prin clasa a 11-12-a și rămâneam fară profesori pentru că profesorii plecau la lucru în Italia. Pe atunci am început sa ma întreb: ce se va face cu generațiile care vin din urma mea ? Pentru ca plecau nu doar profesori - acești profesori sunt părinții cuiva, și mai plecau și alți părinți care aveau copii mai mari sau mai mici.. .
  La sfârșitul clasei a 12-a am citit într-un ziar local din Ungheni despre un caz ce m-a cutremurat. Se scria despre o fetiță ce era gravidă la numai 13 ani si tatal sau observase doar atunci când fiica trebuia să nască. Tatal care a rămas sa-i poarte de grijă fiicei în timp ce mama era la lucru în Italia..

Dar cui îi pasă despre așa nimicuri .. Societatea noastră se distruge incetișor cu fiecare clipa ce se scurge.. pentru ca nu are cine să ne supravegheze copii, pentru că nu sunt locuri de muncă și parintii sunt nevoiți să plece prin străini, pentru că nu ne pasă pe cine alegem sa ne conducă, pentru că celor pe care-i alegem nu le pasă de cei ce iau ales .. . Dar cui îi pasă ..?

Apropo .. Nici azi nu avem ales un președinte al țării - și asta îngreunează misiunea celor de la guvernare pentru ca din câte știu eu fară președinte ales țara noastră e catalogată ca instabilă politic si respectiv si pe celelalte planuri. Iar asta diminuează șansele de acces la unele fonduri externe ce ne-au fost promise și ne-ar fi fost de folos în depășirea crizei economice dar și în rezolvarea multor altor probleme .. . Dar cui  îi pasă?

Mi-am adus aminte de cuvintele lui V.Mișin (deputat în parlament din partea PCRM) ce răspundea la intrebarea unui reporter ”- La mine este totul bine.” .. și atat timp cât la cei din parlament este totul bine lor nu le pasă..

Dar cui îi pasă .. ?

Sursa
2009-12-14 20:40:45Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
04:09:19Iordania din nou —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:54:02Pentru un mediu mai curat… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:51:04Curtea Internațională de Justiție și-a recunoscut competența de a examina cererea Ucrainei împotriva Rusiei —» ACUM ÎN UCRAINA
14:45:00Călătorie în lumea științei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:12:34După vot —» Primul meu blog
12:57:24O nouă gafă a Maiei de dragul ambasadorilor… —» un alt blog
12:20:11Petre Crăciun – un scriitor de poveste —» BiblioCity
11:44:53Natura spirituală şi umană, separate şi distincte —» adevaruri biblice