Care sunt consecinţele păcatului pe care le vei culege în viitor?

singuratate3 În articolul precedent am văzut că păcatul nu este atît de “dulce” după cum el pare a fi … Ci el aduce cu sine, consecinţe care vin momentan. Astăzi vreau să privim la acele consecinţe pe care trebuie să le aştepţi în viaţa ta în viitor. Dragii mei, nu treceţi cu repezeciune peste cele scrise mai jos. Vă rog în Numele Domnului Isus, să daţi maximă atenţie celor scrise. Păcatul este prea dur, prea amar şi prea tăios cu noi, şi dacă alegi să te joci cu el, va trebui să plăteşti mai mult decît eşti tu dispus s-o faci.

Deci  să privim la exemplul lui David. Vreau să vedem, care sunt consecinţele păcatului pe care le vei culege tu  în viitor?

Neputinţă, Boală, Moarte
În Psalmul 51, David se roagă Lui Dumnezeu şi spune:

8 Fă-mă să aud veselie şi bucurie, şi oasele, pe cari le-ai zdrobit Tu, se vor bucura. (Psalmul 51:8)

Puterea omului nu este numai în muşchi, ci şi în oasele lui. David îl roagă pe Dumnezeu să-i restabilească puterea. Una din consecinţele păcatului pe care o vei vedea cel mai curînd, este neputinţa. Dumnezeu îţi va zdrobi puterea. Şi aceasta accentuează şi apostolul Pavel celor care se joacă cu păcatul cînd zice:

30 Din pricina aceasta sînt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm(mor). (1 Corinteni 11:30)

Prima consecinţă din cele trei prezentate aici, este neputinţa.  Dragul meu, dacă nu te opreşti la timp din păcatul tău, neputinţa va bate la uşa ta. Ea poate să se manifeste în diferite moduri. Însă la bărbaţi, ea se va manifesta şi pe plan sexual. Atunci cînd alegi să te joci cu păcatul, cînd vreai să arăţi cît de “bărbat” eşti tu, culcîndu-te cu oricine, oriunde, tocmai acolo va bate consecinţa păcatului tău. Cînd va ajunge vremea ca să-ţi îndeplineşti datoria ta de soţ, în relaţia cu soţia ta, tocmai atunci te vei pomeni că “bărbăţia” ta nu mai este.  Însă aceasta nu este tot. Dacă nu te opreşti din nebunia ta, următoarea consecinţă pe care trebuie să o aştepţi va fi, boala. Dumnezeu în harul Său îţi va trimite mai întîi neputinţă. Sperînd că aşa te va trezi şi vei alege să te opreşti şi să vii la El. Dacă nu o vei face, după aceasta va veni în viaţa ta boala. Dar dacă nici boala nu te va face să te opreşti, atunci Dumnezeu va trimite moarte fizică.  
Neputinţă, boală şi apoi moartea. Toate aceste trei consecinţe  merg una după alta, şi Dumnezeu vrea ca prin ele să te redicţioneze înapoi la El. Dacă nu te opreşti, atunci moartea fizică va bate foarte curînd la uşa ta. De ce fizică, pentrucă moartea duhovnicească (separarea de Dumnezeu) a avut loc în ziua cînd, deliberat, ai ales să păcătuieşti înaintea Lui Dumnezeu.  Dar dacă ar fi numai atît…

Păcatul tău se răsfrînge asupra altora

Spre sfîrşitul Psalmului 51, după ce David şi-a plîns păcatul înaintea Lui Dumnezeu, el spune următoarele cuvinte, care pentru-n moment te face să crezi că nu se potrivesc cu ceea ce a spus el mai înainte. Dar ele au o explicaţie mult mai adîncă. David zice:

18 În îndurarea Ta, varsă-Ţi binefacerile asupra Sionului, şi zideşte zidurile Ierusalimului!
19 Atunci vei primi jertfe neprihănite, arderi de tot şi jertfe întregi; atunci se vor aduce pe altarul Tău viţei. (Psalmul 51:18-19)

De ce David acum este preocupat de Sion şi Ierusalim? De ce cere el îndurarea Lui Dumnezeu ca să fie asupra Sionului şi Ierusalimului, şi anume într-un aşa context? Ştiţi de ce? Pentrucă păcatul lui, a lovit nu numai în viaţa lui, ci şi în viaţa întregului popor. Dragul meu, păcatul tău va afecta foarte grav, nu numai pe tine, ci el se va răsfrînge asupra familiei tale, a copiilor tăi, rudelor tale şi apoi asupra întregului popor. Să nu te amăgească cel rău, şoptindu-ţi că “aceasta-i viaţa ta, fă ce vreai cu ea” Tocmai aici este şi problema… că aceasta nu este viaţa ta, ci Dumnezeu ţi-a dat-o în dar, şi tot El poate să ţi-o ia înapoi. Şi de aceea, greşeala ta te va otrăvi în primul rînd pe tine, apoi pe toţi cei dragi ai tăi, şi în cele din urmă o întreagă naţiune.
După ce David a păcătuit, aceasta a fost o mare lovitură pentru întreaga ţară. În inima tuturor, probabil răsuna întrebarea: “cum a fost posibil aşa ceva? Cum un om, care era atît de mult iubit de Dumnezeu şi de oameni, un om care umbla înaintea Lui Dumnezeu, a fost posibil să cadă atît de mult…? Nu ne vine să credem…” Dar aceasta era adevărul… dur, dar adevărat.  Însă consecinţele nu se termină aici.

Cuvântul lui David nu mai are  putere

Dacă vei privi la viaţa lui David, după aceste întîmplări, nu va fi greu să observi haosul şi durerea care i-au inundat viaţa. Copilul pe care i l-a născut Bat-Şeba lui David, a murit(2 Sam. 12:18). Nu după mult timp după aceea, unul din fiii lui, violează pe una din fiicele lui David(2 Samuel 13). Mai trece puţin timp, şi alt fiu, ca să-şi răzbune sora, îl asasinează pe fratele său(2 Samuel 13:20-29) Puţin mai tîrziu, acelaşi fiu, Absalom, planifică detronarea  tatălui său. După ce tatăl său fuge, Absalom, se culcă cu soţiile tatălui său înaintea întregului Ierusalim… Vedeţi cum consecinţele păcatului lui David s-au răsfrîns asupra familiei sale? Dar în toate acestea, David tace… şi nu mai poate spune nimic…. Cuvîntul lui David, chiar daca el s-a întors la Dumnezeu din toată inima, şi-a pierdut greutatea. Cum poate David acum să spună fiilor săi că nu este bine să curvească, dacă el singur a curvit? Cum poate David acum să spună fiului său că a greşit atunci cînd şi-a omorît fratele, dacă el singur a procedat cu alţii ca şi un criminal? Cuvintele lui nu mai au putere.  Şi ce straşnic trebuie să fie aceasta, dragul meu, să vezi cum fiii tăi, familia ta se distruge ca şi rezultat al păcatelor tale. Şi ai vrea să spui ceva, dar… nu mai poţi. Cuvîntul tău nu mai costă nimic.

Dragul meu, atunci cînd alegi să păcătuieşti, opreşte-te pentru puţin şi gîndeşte-te ce va fi după. Se merită chiar să procedezi în felul acesta? Gîndeşte-te pentru puţin, la ceea ce urmează să vină în viaţa ta şi apoi asupra celor mai scumpi oameni din viaţa ta. Păcatul este prea periculos ca să te joci cu el. Nu te lasa amăgit de satan, care vrea să te prindă în plasa lui, să te ţină cît mai mult acolo pînă ce te va distruge. El nu are gînduri bune cu privire la tine. El nu vrea să-ţi dea un viitor şi o nădejde. El nu vrea distrugerea ta completă. 
Deci, ce alegi tu?

Highlight any portion you want: Use a Highlighter on this page

Sursa
2009-12-11 13:13:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu
06:42:53Walmart Landscaping Rocks —» Andrei Fornea
03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
16:18:00Aparențe —» Primul meu blog
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:20:50Cum să-ți dezvolți răbdarea [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu