Mitropolia Moldovei vs Guvernul Filat

S-a dat startul campaniei electorale ! Din nou comuniştii scot aşii din mânecă şi încearcă să-i bată măr pe azartaţii liberali-democraţi. Aşa cum niciodată nu a fost ascuns faptul că Mitropolia Moldovei este o armă impunătoare, aflată sub gheara comunistă, care şi-a jucat un rol decisiv în cele 2 campanii electorale, de ce atunci nu ar fi aruncată în luptă şi în a treia campanie? Şi aşa cum trebuia început tot show-ul preelectoral de la un pretext, decizia lui Filat de a declara 25 decembrie zi liberă este una picată la ţanc.
Mitropolia Moldovei este indignată de “decizia samovolnică“ a Guvernului Filat de a declara ziua de 25 decembrie, zi liberă. Într-o declaraţie a Mitropoliei Moldovei se precizează că Naşterea Domnului (Crăciunul) în Moldova este marcată de creştini la data de 7 ianuarie, specificându-se că “serbarea conform unui sau altui calendar nu poate fi o decizie samovolnică“.
“Dacă autorităţile au adoptat această decizie luând în calcul faptul că celelalte confesiuni religioase serbează Naşterea Domnului în data de 25 decembrie, nedumerirea rămâne la fel de mare. Biserica Ortodoxă din Moldova are o atitudine respectuoasă faţă de reprezentaţii tuturor cultelor înregistrate legal pe teritoriul ţării noastre, însă acordarea unei zile libere la nivel naţional din cauza convingerilor religioase ale unei minorităţi pare bizară“, se precizează în comunicat.
Potrivit comunicatului, “ambiguitatea situaţiei se manifestă prin faptul că nu este clar motivul acestei hotărâri, având în vedere că atât Mitropolia Moldovei, cât şi Mitropolia Basarabiei, conform statutului se conduc de calendarul iulian, ceea ce presupune că sărbătorirea Crăciunului în ziua de 25 decembrie este exclusă“. “Suntem într-o ţară unde avem alese sărbători şi tradiţii, care ne reprezintă ca neam şi cultură. Să nu pierdem ceea ce am moştenit, să nu ne vindem identitatea noastră. Să păstrăm duhul Bisericii în toate activităţile noastre. Aşa vrea să ne vadă Bunul Dumnezeu, rugându-ne într-un cuget şi în unitate“, se spune în declaraţia Mitropoliei Moldovei cu privire la decizia Guvernului de a declara ziua de 25 decembrie – zi liberă.
Totodată, Mitropolia Moldovei “sugerează autorităţilor să revadă această decizie şi să ţină cont că sărbătorile religioase se stabilesc conform calendarului bisericesc şi nicidecum celui laic“.
Recent şi Episcopul de Bălţi şi Făleşti, ÎPS Marchel a emis presei o declaraţie în care se spune că “decizia Guvernului de a declara 25 decembrie zi de odihnă atentează indirect la tradiţii“, “fiind una fără precedent“. “Cu toate că Moldova se află în imediata apropiere de Europa, unde pe 25 decembrie se sărbătoreşte Naşterea Domnului, la noi această zi era una obişnuită, de lucru, respectându-se tradiţiile moşilor şi strămoşilor noştri, şi principiile calendarului de stil vechi“, spune Episcopul de Bălţi şi Făleşti.
Nu distrugeţi "preoţilor" şi "episcopilor" Biserica Ortodoxă, nu vă bateţi joc de creştinism şi temeţi-vă de Dumnezeu !

Sursa
2009-12-11 16:57:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu
11:05:14Stema și Drapelul municipiului Ungheni —» Blogul lui Marin Bodrug
10:52:58Average Cost Of A Couch —» Andrei Fornea
10:31:57Garden Box Designs —» Andrei Fornea
10:31:31Au blocat mașina unui funcționar și au chemat poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:58Discriminată la gara auto din Comrat —» Curaj.TV | Media alternativă
07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:48:57Молодежь шагает по планете. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:31:33Oportunităţile UE pentru tineri din Moldova —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă
19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog