Deputatul PLDM Călin Vieru, acuzat de protecţionism şi abuzuri


Deputatul liberal-democrat Călin Vieru este învinuit de protejarea unor interese private şi ameninţarea cu răfuiala fizică a reprezentantului unui agent economic din oraşul Ştefan Vodă, aflat în conflict cu un antreprenor local care este membru al formaţiunii conduse de premierul Vladimir Filat. Directorul Cooperativei de consum din Ştefan Vodă, Nicolae Rusu, declară că se va adresa Comisiei juridice pentru numiri şi imunităţi a Parlamentului şi liderului PLDM, Vladimir Filat, şi va cere luarea de măsuri împotriva deputatului „care încalcă legea şi norme morale”.La 20 martie 2007, Cooperativa de consum din oraşul Ştefan Vodă a încheiat un contract cu Societatea Comercială „Lincoricom-Prim” SRL, prin care a transmis în arendă, pe o perioada de zece ani, o încăpere cu o suprafaţă de 497,9 metri pătraţi, amplasată în blocul restaurantului de pe strada Libertăţii nr. 9 din oraşul Ştefan Vodă. Conform contractului încheiat, începând cu 1 iulie 2007, societatea urma să achite lunar o sumă de 2000 de lei, serviciile comunale şi să îndeplinească unele lucrări de reparaţie.

„Lincoricom-Prim” SRL nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, acumulând o datorie de 22 mii de lei, ceea ce reprezintă plata de arendă pentru 11 luni. În urma solicitărilor directorului Cooperativei de consum, Nicolae Rusu, de stingere a datoriei este responsabil reprezentantul societăţii, Anatol Cernean, care a refuzat să achite suma, pretextând că ar fi efectuat o reparaţie a acoperişului clădirii, costurile cărora s-ar fi ridicat la suma de 106 460 de lei.

În opinia lui Nicolae Rusu însă, aceste lucrări au fost făcute în ciuda faptului că, în luna decembrie a anului 2004, acoperişul fusese reparat din contul Cooperativei de consum din Ştefan Vodă şi nu se afla în stare avariată, iar actul de predare a clădirii nu prevedea necesitatea efectuării unor lucrări de reparare a acoperişului. Potrivit lui Nicolae Rusu, reparaţiile au fost efectuate fără consimţământul său, ca reprezentant al proprietarului. Fără a dispune de un raport al expertizei de efectuare a lucrărilor de reconstrucţie, Anatol Cernean a efectuat lucrări de modificare a proiectului clădirii.

Potrivit Cooperativei de consum, agentul economic utilizează şi o suprafaţă mai mare decât este prevăzută în contract. În acest sens, Nicolae Rusu a precizat că companiei „Lincoricom-Prim” SRL i-a fost oferit în arendă un spaţiu de 504,2 de metri pătraţi, iar întreprinderea utilizează abuziv încă 217,45 metri pătraţi, fără a achita plata de arendă pentru acest spaţiu.

Călin Vieru este acuzat că ameninţă antreprenorii cu răfuiala fizică

„În ziua de 8 decembrie, am fost contactat telefonic de domnul Călin Vieru care mi-a cerut pe un ton imperios să retrag acţiunea din justiţie depusă împotriva lui Cernean. L-am întrebat pe domnul deputat Călin Vieru, care este problema şi ce interes are într-un litigiu în care nu este parte, litigiu care se referă la o proprietate privată. Domnul deputat Vieru a declarat că Cernean este membru al PLDM şi este de datoria sa, ca deputat PLDM, să-l protejeze pe împricinat. L-am întrebat dacă consideră că în acest fel respectă legea, domnul deputat Călin Vieru mi-a răspuns că nu-l interesează acest lucru”, ne-a spus Nicolae Rusu.

În aceeaşi zi, Nicolae Rusu l-a telefonat pe Călin Vieru şi i-a solicitat o întrevedere. A doua zi, în jurul orei 9.00, cei doi au luat din nou legătura telefonic, convenind asupra unei discuţii la biroul lui Vieru, aflat în clădirea din bulevardul Ştefan cel Mare, intersecţie cu strada Puşkin, în Chişinău.

„Aşteptând câteva minute în antecamera oficiului domnului deputat PLDM Călin Vieru, l-am văzut ieşind din biroul acestuia pe domnul Anatol Cernean, directorul „Lincoricom-Prim” SRL.

Am intrat în biroul domnului Vieru, unde acesta mi-a repetat din nou aceleaşi cuvinte pe care mi le-a spus cu o zi înainte, ameninţându-mă cu răfuiala fizică, în cazul în care nu mă voi retrage din proces. În momentul în care l-am întrebat dacă a fost în ziua de 8 decembrie la Ştefan Vodă şi a luat masa la restaurantul deţinut în prezent de „Lincoricom-Prim” SRL, el a reacţionat foarte agresiv, s-a ridicat de pe scaun şi, luându-mă de piept, m-a aruncat pe uşă afară”, a declarat Nicolae Rusu.

Solicitat de FLUX, deputatul PLDM Călin Vieru a declarat următoarele: „Într-adevăr, domnul Nicolae Rusu a fost la mine în birou pentru a discuta despre un conflict la Ştefan Vodă. Am încercat să-l ascult, dar neavând timp să-l ascult, l-am rugat să vină altă dată. Asta e tot ce a fost”. Totodată, deputatul a negat că l-ar fi ameninţat sau bruscat pe Nicolae Rusu.

Octavian RACU, FLUX


Sursa
2009-12-10 18:15:02Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

23:16:33Dark Red Wine Bread —» ajna-blogging-press
23:04:51Ce a promis directorul retelelor electrice Edinet pentru Zabriceni si Onesti —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:46Cercetare și tradiții —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:34:54©️ Aproape 💙 —» Licurici de suflet
18:53:04Mors de rachitele (merisoare) —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
17:35:33Despre încălzirea globală și alte pericole #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
17:04:19Vești bune pentru moldovenii din Italia: Din 10 ianuarie 2020 vor putea să convertească permisele de conducere —» Elena Robu
16:37:03MAEIE face precizări referitoare la autocarul cu cetățeni moldoveni reținuți în Olanda —» Elena Robu
13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:38Culioșelele —» apostu
09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
06:49:14Duminică nu mai votez Pro Iohannis —» un alt blog
05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
03:33:47Din ciclul: români pe Badoo —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet