Isus Hristos în Coran


      Musulmanii spun adesea că ei cred în Isus Hristos şi întreabă, puţin surprinşi, de ce noi, creştinii, nu credem în Muhammad?  Pentru acest motiv este interesant să găsim cine este Isus în Coran. Diferenţa crucială  între credinţa islamică şi creştină are de-a face cu Isus Hristos. Care este adevărata identitate a Acelui născut din fecioară? De fapt, de ce a fost El născut în lume?


  1. Isus a fost nascut de Fecioara Maria Al Anbiyâ 21.91 ”Şi (adu-ţi aminte) de aceea care şi-a păstrat castitatea ei. Şi am suflat Noi asupra ei prin duhul Nostru şi am făcut din ea şi din fiul ei semn pentru toate lumile”


   Astfel Coranul confirmă naşterea  din fecioară, că Maria a rămas însărcinată prin Duhul Sfânt, şi că acest miracol a fost un semn pentru întreaga lume.

  2. Mariei şi Pruncului Isus  Li S-a oerit adăpost pe un deal Al Mu’minun 23.50 ”Şi am făcut Noi din fiul Mariei şi din mam lui un semn şi Noi le-am dat lor doi (adăpost) pe o colină statornică şi cu izvor.


   După naştere, Maria a trebuit să se retragă şi să se odihnească. Dumnezeu a aranjat un loc de refugiu pentru ei pe o colină cu un izvor. Unde era Iosif? Coranul nu spune.

  3. Isus este Cuvântul lui Dumnezeu, este Mesia Al Nisâ 4.171 ”(…) Mesia Isus, fiul Mariei este trimisul lui Allah, cuvântul Său pe care El l-a transmis Mariei şi un duh de la El. Credeţi aşadar în Allah şi în trimişii Săi. Şi nu spuneţi “trei!” Opriţi-vă   de la aceasta şi va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decât un Dumnezeu  Unic. El este prea înalt pentru a avea un fiu.


   În acest verset din Coran, Isus poartă înaltele nume de Cuvânt al lui Dumnezeu şi Duh de la El. Ambele expresii se referă la momentul  când Maria a rămas însărcinată printr-un miracol al lui Dumnezeu. Dar astfel  încât să nu fie nici o neînţelegere asupra învăţăturii despre Isus din Coran, expresia  este precedată de asigurarea că Isus este mai degrabă apostolul lui Dumnezeu, ca şi Muhamad şi mulţi alţii. Pe lângă aceasta versetul continuă cu un atac  împotriva Trinităţii şi cu aserţiunea că Dumnezeu are un fiu. De ce a scris aceasta Muhamad? Clar, pentru că Creştinii din secolul VII deja vorbeau despre Trinitate, iar Biblia Îl afirmă pe Isus drept FIUL LUI DUMNEZEU.

  4. Minunile lui Isus în Coran Âli ‘Imrân 3.49 ”(Şi va zice): Eu vin la voi cu semn de la Domnul vostru! Eu  plămădesc  pentru voi  din lut ca un chip de pasăre şi suflu asupra sa şi ea se fce o pasăre vie, cu voia lui Allah. Şi voi tămădui pe orb şi pe lepros, şi-i voi învia pe morţi, cu voia lui Allah”.


   Coranul admite că Isus a făcut minuni, dar doar cu permisiunea şi ajutorul lui Dumnezeu. Aceea că Isus a creat o pasăre vie din argilă, în aproximativ acelaşi fel cum a creat Dumnezeu omul, nu apare în Biblie.

  5. Isus a primit Evanghelia lui Dumnezeu Al Hadîd 57.27 ”L-am făcut să urmeze pe Isus fiul Mariei, şi i-am dăruit lui Evanghelia”…


   Coranul învaţă că Isus a primit Evanghelia de la Dumnezeu. Cuvântul  apare întotdeauna la singular  în Coran şi este înţeles de musulmani în sensul  de o singură carte dictată de Isus în aproximativ acelaşi fel cum este crezut că Coranul  a fost  dictat lui Muhammad. Din acest motiv musulmanii sunt adesea surprinşi când întâlnesc “ Cele patru Evanghelii”, care au fost scrise de ucenicii lui Isus, şi sunt simple forme narative.

      Deşi Coranul nu conţine practi nimic care să vină direct din Noul Testament, există un număr destul de mare de situaţii despre Isus care sunt în acord  cu Noul Testament, ca de exemplu, naşterea din fecioară, aceea că a înfăptuit mari minuni, Mesia, apostolul lui Dumnezeu.    Există de asemenea mari diferenţe faţă de Noul Testament. Cele mai serioase devieri sunt, bineînţeles, acelea că Coranul  neagă dumnezeirea lui Isus, moartea Sa şi astfel răscumpărarea lumii.  Să nu uităm istoria şi data scrierii Coranului, astfel, făcându-ne respectiv concluzii corecte. Posted in Învăţături Biblice, Despre Biblie

   Sursa
   2009-12-09 13:18:55

   

   Comenteaza

   Ultimele 25 posturi adăugate

   19:35:46Cercetare și tradiții —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
   13:59:15Teatrul Țăndărică din București vine la Chișinău! Hai cu noi la spectacolul „Motanul Încălțat”! —» Sunt MAMĂ!
   11:58:45Toate Evele mele —» Frinturi din suflet de femeie
   10:38:38Culioșelele —» apostu
   09:17:23Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda —» Elena Robu
   08:49:31Da, Maia a pierdut încrederea SUA // Cum s-a „ridicat” Hogan în câteva zile —» un alt blog
   07:47:34Viaţa bate filmul şi poliţia din Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
   06:49:14Duminică nu mai votez Pro Iohannis —» un alt blog
   05:52:03Teen Boy Comforter Set —» Andrei Fornea
   04:07:34Room And Board Dining Table —» Andrei Fornea
   03:33:47Din ciclul: români pe Badoo —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
   23:21:02Why Canadians send me to the Russians?! —» Informaţii pentru studenţi !
   21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
   20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
   20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
   19:46:51Les livres sont, comme les virus, des entités intermédiaires entre l’objet et l’être vivant. —» turn up the silence
   19:11:28Правительство элитарного меньшинства не будет решать проблемы большинства —» Блог Михаила Полянского
   17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
   14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
   12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
   12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
   12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
   11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
   11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
   11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea