Lecţie de fotbal marca Van Gaal


Ce să zic? După aşa ceva nu ştiu dacă mai poate fi adăugat ceva.... Tristeţe în culori clasice.....alb-negre. Şi nue vorba de ratarea calificării în "otimile" Ligii Campionilor - tristeţea şi durerea vine de la ceea ce am văzut pe teren, din "calitatea" jocului prestat de o echipă care e "îngropată" de un antrenor încă foarte mic şi previzibil.

Tinere, mata eşti antrenor???

Cam asta era întrebarea cheie, care trebuia să apară la pauză, atunci cînd "genialul" alenatore italian, made in Napoli, îl scoate pe Del Piero (care, de altfel, n-a jucat nimic în prima repriză, dar nu asta contează) şi "bagă" pe ...... Poulsen! Cine e acest jucător şi cum de-a rămas în componenţă clubului nu ştie nimeni. Senior Ranieri, curăţă, mamă, gunoaiele după tine!

O primă repriză cu un Bayern "pe picioare", care ştie exact pentru ce a venit la Torino şi un Juventus total aiurea, cu Trezeguet şi Del Piero rupţi de restul, cu nişte încercări solitare a lui Mauro Camoranesi de a face ceva creativ în faţă. Juve machează la unica fază de gol din prima repriză (poate chiar din tot meciul) - după o pasă bună venită de la eroul meciului cu Inter, Claudio Marchisio. Balonul ajunge la Trezeguet care, parcă speriat de o eventuală preluare a sa, şutează puternic, cu pămîntul la colţul lung, şi mingea intră.

Să-i fă văzut faţa! Crispată de bucuria golului neaşteptat şi totodată speriată de eventualitatea apărării acestui rezultat în faţa unui Bayern incisiv. Multă lume poate să zică că Bayern a făcut cel mai tare meci din sezon, i-a "alergat" pe "tineri" cum a vrut ş.a.m.d. dar n-o să aveţi dreptate. Astea toate au reuşit pe fundalul unui joc (dacă îmi permiteţi să numesc aşa mizeria de amalgam de pase organizată la comanda lui Ferrara)total aiurea construit de antrenorul juventin. Ce mai, Ciro arăta ca un copil care nu mîncase tot terciul pus în străchinuţă şi Van Gaal l-a pedepsit pentru asta. Nu se joacă aşa împotriva unei echipe condusă de pe margine de un aşa antrenor. Chiar dacă-i ai în echipă pe Diego, Del Piero, Buffon şi pe alţi "mari" ai fotbalului.

Recitalul

A urmat recitalul celor de la Bayern: gol din penalty marca Hans Jorg Butt, al treilea în poarta celor de la Juve (Butt marca din penalty şi la celbra eliminare de acum 7 ani cînd Bayer 04 Leverkusen îi învingea cu 3:1, în faza a doua a grupelor); Olic, după o centrare cu şut deviat de Buffon direct pe piciorul croatului, care chiar să-şi fi dorit n-avea cum să rateze.

După două palme de acest gen, Ferrara insistă cu un Trezeguet solitar în faţă, căruia unicul om care mişcase aseară de la Juve, Caceres, îi pune un balon direct pe picior - tu numai bagă piciorul corect. Da de unde - ăsta e Trezeguet, el aşa goluri poate înscrie doar Italiei, şi asta cu 9 ani în urmă, deja.

Meciul de ieri mi-a mintit de acel 2:3 cu M.U., din 1999, cînd îm pofida faptului că conduceau cu 2:0, se simţea apropierea marelui "p****ţ", după tactica aleasă de alt mare fricos din istoria lui Juve - Carletto Ancelotti. Acum aceaşi senzaţie - un antrenor care nu are idee ce să facă. Nu poţi scote un vîrf de geniu care a prins oseară de rahat din cauza unei tactici prosteşti concepute de antrenor, şi să introduci un mijlocaş "mort" ca jucător deja demult.

Aruncaţi cu pietre în Del Piero şi Diego, care au au făcut un meci extrem de slab, şi nu veţi avea dreptate. Alex est un jucător căruia trebuie să-i creezi spaţiu de joc, sau măcar să-i dai mingea s-o ţină la el, nu să joace vîrf împins cum a făcut-o (mai bine zis an-a făcut-o) ieri seara. Pe Diego l-au enervat cu faulturi dese şi mici, şi i-au arătat limitele. E greu să joace un brezilian pussub presiune, chiar şi atunci cînd te cheamă Diego.

Inevitabilul

A urmat inevitabilul - nemţii au marcat cel de-al treilea gol, absolut logic, sau cum poţi numi o acţiune care reiese din jocul prestat de cei din Torino. Cum poţi să nu pstrezi mingea la tine cînd ai cea mai mare nevoie de ea?! Asta le-a lipsit torinezilor - Van Gaal le-a luat mingea. Şi nu le-a dat-o pînă la fluierul final, atunci cînd Marchisio a şutat-o cu forţă în tribune. Al treilea gol a venit, ieratată-mi fie comparaţia, ca al treilea partener de viol, la rînd - pe fundalul unei anemii totale din partea lui Juventus. Cel "violat" a fost în primul rînd antrenorul "alb-negrilor", după care suporterii după care echipa proporiu-zisă.

Ce vulpoi e Van Gaal: după ce i-a dominat static pe torinezi le-a aruncat în faţă cu un vitezist Robben, proaspăt, gata să-i facă praf pe fundaşii centrali, ieşit pe flancul absolut neapărat a celor din Torino, acolo unde lipsea cel mai bun, adică Caceres. Le-a mai dat un "şut" în fund (nu este neapărat o aluzie la violul amintit mai sus, poate fi interpretat cum vrea cititorul) cu introducerea (ibidem) unui execelent şuteur de la distanţă Timosciuk, care a şi marcat al patrulea gol.

În loc de epilog

Eu aş pleca. Nu din cauză că echipa a pierdut clar, acasă, 1:4 şi a fost eliminată din Champions League - nu. Din cauză că m-ar fi durut foarte tare partea dorsală care mi-a fost survolată de un coleg de breaslă atît de bun. M-aş fi întrebat "oare sunt atît de prost antrenor??" şi, imediat aş fi dat răspunsul evident "da". M-aş fi retras, ca un erou al filmelor de acţiune, în munţii mei natali din sudul Italiei, la un cîrd de oi, alături de frumoasele privelişti pitoreşti, cu nuanţe mafiote, care se deschid turiştilor care vizitează ţinutul Calabria. Ma-ş fi retras pentru a pregăti o revenire........ dar, eu nu-s Ferrara. Păcat de tine Juve, păcat de tine.....

P.S.

JUVENTUS - BAYERN MUNCHEN 1-4 (Trezeguet '19 / Hans-Jorg Butt '30 - pen, Olic '52, Gomez '83, Tymoschuk '90+2 )

JUVENTUS 4-4-2 Buffon - Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso - Camoranesi, Felipe Melo, Diego, Marchisio - Del Piero, Trezeguet
Rezerve: Manninger, Salihamidzic, Amauri, Poulsen, Giovinco, Grygera, Tiago
Antrenor (???): Ciro Ferrara

BAYERN MUNCHEN 4-4-2 Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Muller, Van Bommel, Schweinsteiger, Pranjic - Gomez, Olic
Rezerve: Kraft, Braafheid, Hamit Altintop, Robben, Breno, Klose, Tymoschuk
Antrenor (!!!): Louis van Gaal

Sursa
2009-12-09 06:53:36Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:45:02Știința care te inspiră! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
04:09:19Iordania din nou —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi