Consfătuirea Naţională A.S.C.O.R. şi L.T.C.O.R., Bucureşti 2009

“Mai întîi dă slavă lui Dumnezeu şi apoi să vină şi grija de celalalte” Sf. Ioan Gură de Aur

Consfătuirea Naţională A.S.C.O.R. şi L.T.C.O.R. a avut prilejul desfăşurarii în perioada 27-29 noiembrie, 2009 la Bucureşti, unde au participat 20 de filiale.
În deschidere, Părintele Vasile Gavrilă, îndrumător A.S.C.O.R. Bucureşti, a ţinut o cuvîntare care a avut în vedere următoarele: unitatea filialelor, scopul A.S.C.O.R.-ului, viaţa creştină a studentului, începuturile A.S.C.O.R.-ului, problema relaţiilor cu alte asociaţii ortodoxe din afara ţării(Nepsis), tabăra de la Putna din vara acestui an. Părintele a amintit de împlinirea a 100 de ani de la sfinţirea Paraclisului Universitar Sfîntul Nicolae, legătura acestuia cu A.S.C.O.R. Bucureşti şi planurile de viitor ale A.S.C.O.R.-ului.
Unele filiale (A.S.C.O.R. Alba Iulia; Galaţi; Lugoj şi Timişoara ) au evidenţiat unele probleme de ordin juridic: lipsa unor acte necesare funcţionării filialei şi au solicitat sprijinul A.S.C.O.R. Bucureşti.
La capitolul frămîntărilor legate de A.S.C.O.R. s-a dezbătut alegerea zilei de 25 martie (Sărbătoarea Bunei Vestiri) ca Ziua Copilului Nenăscut. S-a hotărît ca, pentru anul 2010, activităţile Zilei Copilului Nenăscut să se desfăşoare tot pe data de 1 iunie, urmînd ca, între timp, subiectul să fie prezentat de către fiecare filială ierarhului locului.
O altă frămîntare a fost legată de promovarea fetelor în funcţie de conducere A.S.C.O.R. .Unele filiale şi-au manifestat nemulţumirea faţă de hotărîrea A.S.C.O.R. Bucureşti de a alege o fată în funcţie de preşedinte. Membrii A.S.C.O.R. Bucureşti au subliniat faptul că această hotărîre a fost luată unanim de către aceştea în primăvara anului 2008, fiind expresia unor nevoi stringente la nivelul filialei. Alegerea a fost puternic motivată de implicarea deosibită a actualei preşedinte în activităţile A.S.C.O.R. -ului în ultimii 9 ani.
În cadrul Consfătuirii Naţionale a avut loc şi o prezentare a cetăţii Halmirys de către Prof. Dr. Mihail Zahariade. De asemenea, în luna august 2010 este programată tabără naţională de la Halmirys.
În încheiere, fiecare filială a evidenţiat activităţile realizate în anul în curs.
A.S.C.O.R. Bucureşti a prezentat site-ul naţional (www.ascor.ro).
Toate cele mai sus propuse, discutate au avut în sine ca obiective de bază: promovarea credinţei creştine şi a spiritualităţii ortodoxe în mediile preuniversitare şi universitare, adică extinderea aspiraţiilor generoase ale A.S.C.O.R.-ului mai ales în rîndurile tinere şi nu numai a acestora, care duc o mare lipsă de cultură creştină. Această promovare se va face pe linia liceelor, facultăţilor, TV, intenetului…anume pe traiectoriile moderne des solicitate în mare parte. Apărarea drepturilor tinerilor şi conştentizarea îndatoririlor pe care aceştia le au faţă de Biserică, neam şi familie.
Schimbarea vine de la Bunul Dumnezeu din interior, pe puntea A.S.C.O.R.-ului ,de la familia A.S.C.O.R. prin care naşte iniţial elanul dorinţelor tinerilor de a se ruga împreună, legîndu-se întreaga activitate de revigorarea vieţii creştine, de faptul că tot mai mulţi tineri modelîndu-se în spirit creştin redescoperă rolul şi importanţa pe care o Biserică Ortodoxă l-a avut şi îl are în istoria, cultura şi formarea poporului nostru.


Sursa
2009-12-08 22:45:03Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:47:53Gaudeamus 2019. Lansările Editurii Cartier —» Gheorghe Erizanu
12:24:18(VIDEO) Patru cetățeni afgani urmau să achite două mii de euro fiecare, pentru a ajunge ilegal în România, iar de acolo în Germania —» Elena Robu
10:33:11Анонс: ДДТ выступит в Кишиневе с концертной программой "История звука" —» Заметки Начинающего Журналиста
10:09:21Editorial Elena Robu: Manipulările din diaspora —» Elena Robu
10:05:25Despre Chironda. Victor Chironda. —» un alt blog
09:38:31"Clacă Verde" в Ботаническом саду. Жителей города приглашают принять участие в улучшении сада —» Заметки Начинающего Журналиста
08:57:41Despre ritm și foc: Tempranillo —» Fine Wine
08:56:25Chocolate Brown Sofa —» Andrei Fornea
07:43:27Socializarea în mijloacele de transport —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
02:28:46Shooting Bench Plans —» Andrei Fornea
23:00:09Primii pași ai familiei mele spre o viață ecologică —» Sunt MAMĂ!
22:09:00Sunt mândru de ECHIPA MEA!!! —» Sandu GRECU
21:41:20De ce stă doamna Dăncilă prost… —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:17:24Când e timpul să facem prima greșeală? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:51:45O singură femeie pe gardul desenat cultural din sectorul 4 —» Curaj.TV | Media alternativă
20:23:42Despre exil şi comunism, film şi lansare de carte —» Curaj.TV | Media alternativă
20:10:11Sînt convins că noi le vom reuși pe toate —» Igor Dodon
19:46:13métempirique —» turn up the silence
19:10:10Новая волна массовых протестов в Грузии: Митингующие требуют избирательной реформы —» Заметки Начинающего Журналиста
19:07:37Republica Moldova s-a calificat la Cupa ATP —» Igor Dodon
18:07:24Pe genunchi 😅 —» Primul meu blog
17:56:18Arta de a cuceri lumea a sopranei Olga Busuioc —» Corina Cojocaru
17:25:24TOP 10 IDIOȚI UTILI. Iată cine a aruncat Republica Moldova înapoi în brațele rușilor —» Nicolae Federiuc
17:06:37Lecția Sandu —» Gheorghe Erizanu
15:46:18Faith, Worship, Serving, and Spiritual Gifts —» Erik and Elena Brewer's Weblog