Preşedinte cu 1%,fost candidat cu 19%

Dacă răsfoim istoria recentă a lumii cu greu cred că mai găsim o situaţie similară. Un preşedinte al statului, fie el şi interimar, care mai este şi Preşedinte al Parlamentului, se bucură de doar 1% din încrederea ţării pe care o conduce. În acelaşi timp, un fost candidat la preşedinţie, fie el şi unic, se bucură de 19% din încrederea moldovenilor.

Nu e nici glumă, nici farsă. Sunt datele unui sondaj IPP realizat în noiembrie, conform cărora în Ghimpu au cea mai mare încredere doar 1%, iar în Lupu 19. Iar motivele care au adus aici, vom încerca să le aflăm mai jos.

Dacă aruncăm o privire asupra aceleiaşi măsurători, observăm că moldovenii în proporţie de peste 60% se informează de la televizor. Iar dacă mergem la Crăcănaţii de Sus, atunci acolo Nit-ul şi Moldova 1 sunt singurele programe ce arată fără „buburuji”. Iar să revin la politica editorială a canalelor enumerate mai sus nu are rost. Ţin doar să menţionez că aseară, la „Mesager”, Lupu mai nu a fost „bocit” de timp de jumătate de oră, în timp ce Ghimpu apărea ca un dictator ce interzicea „sărmanului” Iura Munteanu să vorbească de la microfonul parlamentului.

Nu cred că Lupu va mai fi „bocit” prea mult timp. Uşor, uşor problema alegerii preşedintelui va intra în umbră, iar prin „Dealul Schinoasei” se anunţă reforme. Aşa că până pe la toamnă, măsurătorile cu siguranţă vor arăta altfel, chiar şi în cazul lui Ghimpu. Politician pe care nu-l văd cu nimic mai prejos la capitolul încredere decât pe Lupu.

Mare câştigător al sondajelor pare a fi în schimb Vlad Filat, liderul PLDM are 14,1% încredere şi înregistrează cel mai ascendent trend dintre toţi cei ce au apărut în măsurători. Reuşitele sale în calitate de prim-ministru, echipa pe care şi-a atras-o de partea sa, dar şi discursul său politic(mai bun şi mai bun pe zi ce trece), fac din Filat o figură credibilă, competentă şi interesantă publicului larg. Aşa că pe viitor nu ne putem decât aştepta la o creştere şi mai mare pentru liderul PLDM.

De cealaltă parte, mare pierdant pare a fi Dorin Chirtoacă, cel după mai bine de doi în de stat în fruntea Primăriei începe să scadă vertiginos în încredere. Motivele le cunoaşteţi cu toţii şi nu cred că mai merită enumerate. Înafară de unul, poate. N-a existat anul ăsta „Brad 3”, că de era, cu siguranţă oropsitul Chirtoacă mai avea câteva procente în plus. Că pe asta a crescut Chirtoacă, victimizarea continuă la care a fost supus din partea regimului comunist. Dorine, acuma ai frâu liber. Noi aşteptăm capitala europeană pe care ne-ai promis-o.

Până la noi sondaje, aşteptăm şi mişcări masive în politica moldavă. Cele mai multe se anunţă la PD. Să vedem dacă s-or comuniza, pardon, stângi cu totul...


Sursa
2009-12-08 20:44:02Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
06:42:53Walmart Landscaping Rocks —» Andrei Fornea
03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
16:18:00Aparențe —» Primul meu blog
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:20:50Cum să-ți dezvolți răbdarea [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:45:02Știința care te inspiră! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog