Ipocrizia susţinătorilor lui Geoană, ipocrizia românească

Moldovenii cu cetăţenie română au fost puşi la zid astăzi în România. Românii învinuiesc 11 mii de oameni că le-au distrus viitorul. Am auzit atât de multe cuvinte dure la adresa moldovenilor… Bine, cuvintele erau adresate tuturor celor care locuiesc în prezent peste graniţă. O să încerc să citez cele mai moi afirmaţii: “nu respiră aerul din România. Nu plătesc impozite. De ce au dreptul să ne decidă soarta?”

 

Sincer, sincer, de atâta ipocrizie putem fi în stare numai noi, românii. Noi, românii pasăm atât de uşor vina eşecului. Suntem campioni mondiali, universali, la găsitul ţapului ispăşitor. Jumătate de români au votat cu Băsescu, jumătate cu Geoană, diferenţa este micuţă, insignifiantă, raportată la numărul de alegători. Numai că fiind atât de strâns scorul, fiecare vot a fost important. Oamenii au decis că au contat anume voturile moldovenilor şi românilor din străinătate. Cică Geoană ar fi câştigat dacă nu se băgau “românii ăştia străini cu voturile lor”.

 

Nu zic nu! Votul românilor plecaţi şi a românilor basarabeni a contat. Totuşi, uităm câteva chestii extrem de importante, iar acestea ne fac ipocriţi. S-o luăm pe rând: mai întâi să vorbim de românii de afară. Aceşti oameni care nu şi-au găsit un rost în ţară, care au plecat prin Italia, Spania, Portugalia au trimis milioane şi milioane de euro acasă. Banii curgeau, familiile lor supravieţuiau. Consumul creştea, economia primea o gură de aer. Atunci, “căpşunarii”, cum erau numiţi peiorativ românii plecaţi, erau cetăţeni buni. Astăzi, însă, sunt răi, ne strică viitorul. Viitorul lângă Geoană? Mă umflă un râs isteric. Ori Geoană, ori Băsescu, aceeaşi comunişti, cu mutre de măscărici. Şi încă ceva, suntem ipocriţi pentru că în timp ce jumătate dintre români, susţinătorii lui Băsescu se bucură de votul celor din afară, cealaltă jumătate, pro Geoană este pornită rău împotriva românilor plecaţi. Făţarnicilor, dacă votau cu Geoană eraţi fericiţi acum, nu-i aşa?

 

Să trecem la moldoveni. În primul rând au fost 11 mii de susţinători de-a lui Băsescu. Diferenţa dintre cei doi este de puţin peste 70 de mii. Dacă moldovenii au şi înclinat balanţa, nu definitiv. Degeaba se plâng cei pro Geoană. Se ştia, era un lucru banal faptul că moldovenii votează pentru Băsescu. Nu suntem copii. Moldovenii îl vor pe Băsescu pentru că “le-a dat cetăţenie”. Băsescu le dă cetăţenie pentru că are nevoie de voturi. Oare trebuie să oprim acum acordarea cetăţeniei moldovenilor? NU. Ar fi fost bine ca Geoană să aibă cel puţin o tentativă de campanie la Chişinău. Altfel, este extrem de penibil, un fost diplomat, ministru de externe şi-o ia pe cocoaşă chiar pe terenul pe care ar trebui să-l stăpânească bine.

 

Şi încă ceva foarte important: Geoană a pierdut pentru că a pierdut. Este vina lui. N-a decis nimeni pentru nimeni, au votat toţi cei care potrivit constituţiei au dreptul la vot. Alegerile nu trebuie să ne dezbine. Au trecut, s-a votat, politicienii au înţeles greşeala… sau nu… viaţa merge înainte, chiar şi cu “dictatorul Băsescu”.

 

ps: Cea mai populară glumă ce a circulat astăzi prin grupul meu de cunoscuţi - culmea prostiei este să te culci preşedinte şi să te trezeşti prostănac.


Sursa
2009-12-08 00:18:59Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:30:50Varul ars ilegal de la Trinca asteapta sa-si ia zborul spre cumparatori —» Curaj.TV | Media alternativă
21:16:33Spune ca Penitenciarul are pagina oficiala dar Scoala nu are —» Curaj.TV | Media alternativă
16:27:03ML: „CÂT DE DULCE E LIMBA ÎN CARE SCRIEȚI?” —» Leo Butnaru
16:24:18Neuron-Packed Bird Brains Point to Creation —» ajna-blogging-press
16:19:58Procurorul Stoianoglo —» Gheorghe Erizanu
15:39:01DOUĂ COSMOGRAME —» Leo Butnaru
12:48:06Frigidaire Stainless Steel Dishwasher —» Andrei Fornea
12:00:59Как относится дилер к чиптюнингу? —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
11:58:54Dosarul Plahotniuc: CNA îl caută în SUA și Marea Britanie —» Elena Robu
11:41:56Adunarea generală a ONU a adoptat o rezoluție privind militarizarea Crimeei —» ACUM ÎN UCRAINA
11:33:16În cadrul unei ceremonii oficiale, am acordat înalte distincții de stat unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova —» Igor Dodon
10:52:04Polițiști locali, fug de activistul buzoian —» Curaj.TV | Media alternativă
10:03:40Porch Design Ideas —» Andrei Fornea
09:50:26„Nepoți de Crăciun” a ajuns la ediția 10 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
09:50:23Nou: Ice Wine MinisTerrios —» Fine Wine
09:47:46Văd că „nărodu” uită că Usatîi e proiectul lui Plahotniuc… —» un alt blog
09:36:36Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze —» Igor Dodon
08:46:33Comunicat de Presă —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
06:08:59Ge 12000 Btu Air Conditioner —» Andrei Fornea
04:32:33Prânzul —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
04:11:17Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 2 din 7 —» Curbet Alexandru
21:22:15New Theme: Twenty Twenty —» alexandrubitca
20:52:47Viber со своей рекламой... —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
20:21:32Legitimat de paznicul universității teologice —» Curaj.TV | Media alternativă
20:18:22Inevitabilul și ceea ce nu poate fi schimbat —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu