Despre oAIE

Deci, preşedinte nu ne-a fost sortit să avem nici astăzi. Dar era de aşteptat, aşa că trecem peste asta. Întrebarea e: ce urmează? Dincolo de amendamente masive şi utile pentru muşchii cuiva la legislaţia în vigoare.

Ne aşteaptă un spectacol politic. Politicienii noştri vor continua să ne demonstreze că viaţa e un teatru şi cred că vom asista la remixuri pe teme clasice gen uciderea (politică) a lui Caesar - cu participarea lui Brutus, evident. Gen incendierea (politică) a Romei de către nesăbuitul Nero sau desfrâul (politic) al lui Caligula. Peste toate va plana întrebarea megalitică to be or not to be?

Tobe, tobe, ar zice Voronin. Adică: să bată tobele pentru scumpii noştri politicieni! Nu regret deloc experienţa pe care am obţinut-o în politică. Regret doar că plecând de acolo, am avut dreptate.

Din păcate ceea ce se vede pe sticlă este doar vârful unui colos de gheaţă. Restul, adică adevărata politică la nivel de scheme, interese şi atitudini, se ascunde în ape tenebroase. Cei care au acces acum la guvernare nu sunt deloc pufoşi şi roz(ovi). Până nu demult exista speranţa că dincolo de interesele personale uşor exacerbate ale politicienilor, există forţe politice care vor depăşi pragul dependenţei de putere. Din păcate, ceea ce au făcut comuniştii, fac şi ceilalţi, ba sub pretextul că sunt democraţi, încalcă normele bunului simţ mai voiniceşte. Scriam mai jos că mă bucur că nu s-au făcut presiuni asupra CCA. Pâs! Ehe, încă ce presiuni! Numai că înainte sunau doar oamenii lui Voronin. Acum sună pe rând oamenii lui Ghimpu, oamenii lui Urechean, oamenii lui Lupu şi... Filat în persoană. Şi toţi vor să "treacă" câte doi candidaţi! Păi unde să încapă toţi pe cinci locuri vacante în Consiliul de Observatori al Teleradio Moldova?


Sandu Vasilache, Sandu Leancă, Constantin Luncă nu au fost susţinuţi în urma presiunilor exercitate asupra CCA de către cele patru partide din AIE. În schimb au trecut Alexei Tulbure care habar nu are de televiziune şi Ţapeş, un regizor mediocru. Unul susţinut de PD şi celălalt de PLDM. Se zvoneşte că Vlad Filat a insistat şi asupra candidaturii lui, stai...cum îi zice...acela care în 2006 îl propunea Diacov...un ratat care n-are studii superioare...Ce lapsus! În fine, pentru că nu întrunea toate condiţiile, membrii CCA nu l-au susţinut. Filat a promis nervos că de acum înainte se va lua de capul lor. Cică. De ce nu mă miră?

Sursa
2009-12-07 19:57:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
01:52:15Kitchen Floor Ideas Pictures —» Andrei Fornea
19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:44:46O vinzatoare face evaziune fiscala la bauturi spirtoase si placinte —» Curaj.TV | Media alternativă
17:25:35CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:24:51CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:31:58©️ Să ai alături omul cu care îți va fi comod să vorbești despre lucrurile incomode.. —» Licurici de suflet
15:54:01Jurnal de tată: Ilinca a făcut primii pași —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
14:19:08Diaspora —» Primul meu blog
12:34:14Cât tupeu: Socialiștii românofobi cer ajutor României —» Elena Robu
11:56:46Best Ergo Chair —» Andrei Fornea
11:54:25Angela Stafii într-un VIDEO pentru diaspora: Cum facem față schimbărilor și cum ne adaptăm într-o nouă societate —» Elena Robu
08:44:58Nou: Malbec de Purcari 2018 —» Fine Wine
08:31:14Microfiber Couch Reviews —» Andrei Fornea
07:54:22Menards Wood Stoves —» Andrei Fornea
07:30:58The Gospel & Social Media —» Erik and Elena Brewer's Weblog
21:23:53Ucraina în limba română 29: Libertatea de exprimare și a presei în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:40Bobocii din clasele a X-a au devenit liceeni cu actele în regulă.. —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi