Bucataria Talinei - condimentat cu dragosteGoogle Page Rank

 Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste


Blog culinar cu retete usoare si verificare, efectuate pas cu pas, scrise in romana si rusa.
RSS posts

Divertisment


Comenteaza





Salata de rosii cu branza burrata, seminte de pin si sos pesto
Secretul acestei salate sunt rosiile, cu cat mai mare va fi diversitatea de rosii, cu atat mai plin si deosebit va fi gustul salatei. Si asa cum suntem in toiul verii si avem deja in vinzare rosii suculente si delicioase, va recomand sa incercati neaparat aceasta salata! Ingrediente:3-4 tipuri de rosii, eu am avut rosii roz, galbene si kumato, puteti combina cu rosii cherry colorate, sunt delicioase si arata minunat in farfurie1 ceapa rosie80gr seminte de pin1 bot branza burrata200gr mozzarella miniverdeatapentru dressing:1 lingura sos pesto3 linguri ulei de masline1 lgta neplina mieresucul de la jum de limesare Modul de preparare:Semintele de pin le calim intr-o tigaie uscata si le racim.Taiem rondele rosiile, daca aveti rosii cherry te taiati in 2. Le asezam frumos in farfurie, adaugam ceapa rosie taiata semicercuri, Burrata, mozzarella si semintele de pin. Amestecam ingredientele pentru dressing si asezonam salata. Presuram cu verdeata. La servire taiati burata in jumatate, sucul din aceasta se va amesteca cu zeama din salata si credeti-ma, gustul salatei va fi nemaipomenit!
Felii de cartofi copti in coaja cu iaurt grecesc
Ingrediente:500gr cartofi 10 catei usturoicondimente:1lgta busuioc uscat1 lgta marari uscat1 lgta paprika dulce1 lgta sare de mare macinata1 lgta ceapa uscata macinataulei de maslinepentru servit: 200gr iaurt grecescverdeata proaspata Modul de preparare:Spalam foarte bine cartofii, le taiem in 4 (nu-i decojim). Adaugam condimentele, uleiul de masline, usturoiul curatit si taiat felii mari. Amestecam totul foarte bine, si aranjam cartofii pe o tava mare, lasand distanta intre ele. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 40 min. Servim cu iaurt grecesc si multa verdeata!
Limonada de grapefruit si rozmarin
O bautura racoritoare, ce potoleste bine setea, perfecta pentru zilele calde de vara! Se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este peste masura! Ingrediente:4 fructe de grapefruit mari7-8 crengute de rozmarin proaspat2l apa2lg zahar gheata Modul de preparare:Fructele de grapefruit impreuna cu crengutele de rozmarin le spalam bine. Un grapefruit il taiem felii subtiri. Din celelalte 3 fructe stoarcem sucul, coaja nu se arunca. La mine au iesit 700ml suc proaspat. Punem pe foc o craticioare mica cu putin suc, aproximativ 100ml si dizolvam in sucul fierbinte cele 2 linguri de zahar. Apoi turnam continutul intr-un bol mare, unde turnam si restul sucului, coaja si feliile de grapefruit, precum si crengutele de rozmarin proaspat. Adaugam apa. Si la sfirsit adaugam multa gheata! Lasam limonada la infuzat pentru aproximativ jumatate de ora. Neaparat servim rece!
Cheesecake New York, reteta clasica
Ingrediente: 600gr crema de branza Philadelphia 200ml smantana pentru frisca 30% gras. 180gr pudra de zahar 3 oua zestul de la o lamaie sucul de la o jumatate de lamaie pentru blat: 250gr biscuiti (eu am luat biscuiti din cereale integrale) 100gr unt Modul de preparare:Pregatim o forma de copt cu peretii detasabili si o ungem cu unt. Intr-o craticioara topim 100gr de unt si il lasam putin sa se raceasca.Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu un sucitor maruntim foarte fin biscuitii, apoi le amestecam cu untul topit si racit. Turnam amestecul de biscuiti in forma de copt si presam bine ca sa obtinem un blat uniform (puteti folosi un pahar plat). Pornim cuptorul la 200 grade Celsius si coacem blatul timp de 10 minute. Scoatem apoi forma si lasam sa se raceasca, iar temperatura cuptorului o miscoram pana la 160 grade. Crema de branza impreuna cu zaharul pudra le batem usor cu mixerul la viteza cea mai mica. Apoi cate unul adaugam ouale si amestecam foarte bine cu telul, aici nu mai folosim mixerul, pentru ca cheesecake-ul sa nu fie prea oxigenat, de altfel riscam sa avem crapaturi pe suprafata cheesecake-ului la coacere. Dupa ce incorporam toate […]
Syrniki din ricotta
Un mic dejun perfect, delicios si sanatos. Papanasii se primesc foarte fini si se topesc in gura! Ingrediente:500gr ricotta2 oua4 linguri gris2 linguri faina + inca 2 2-3 linguri zahar pudra10gr zahar vanilat fructe proaspete, miere sau dulceata pentru servit Modul de preparare:Ricotta impreuna cu ouale, grisul, zaharul si vanilia le punem intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer amestecam ingredientele la cea mai mica viteza, pana obtinem o compozitie omogena. Acum cernem 2 linguri de faina si o incorporam atent in compozitia din ricotta. Compozitia va fi destul de moale, si pentru a putea da o forma frumoasa viitoarelor branzoaice vom avea nevoie de putina faina. Luati o lingura mare de compozitie si tavaliti bila in putina faina, apoi cu ajutorul mainilor dati forma dorita si neaparat scuturai excesul de faina. Aveti grija ca faina sa fie doar pe suprafata, pentru ca in interior branzoaicele sa ramana fine. Intr-o tigaie bine incinsa cu putin ulei punem viitoarele noastre branzoaice, facem focul mai incet si lasam branzoaicele sa se coaca sub capac pentru 5-10 minute, le intoarcem apoi pe alta parte si gatim inca 7 minute.
Salata calda cu branza halloumi la gratar
O salata de vara gustoasa, colorata si deosebita. Ingrediente:Mix frunze de salata2 ardei grasi (de culori diferite)2 cepe rosii250-300gr branza halloumio legatura mare patrunjelpite pentru servitoreganosare pentru dressing:miere, ulei de masline si otet balsamic Modul de preparare: Frunzele de salata le spalam si le uscam bine. Patrunjelul il taiem marunt. Ceapa si ardeiul gras le taiem felii si le calim pe o tigaie cu putin ulei de masline, 5 minute la foc tare, apoi inca 7 minute sub capac la foc mediu. Intre timp incalzim o tigaie grill (uscata) si gatim branza halloumi taiata felii de 0.5cm pana se rumeneste frumos. Pe alta tigaie uscata sau tot pe tigaia grill incalzim pitele taiate felii, presurate cu oregano si sare. Amestecati toate ingredientele pentru dressing, pregatiti salata si o savurati cat e inca calda, ca branza sa nu se intareasca. Aveti grija la cantitatea de sare, pentru ca halloumi este destul de sarat.
Retete de Vara
In aceasta postare am adunat o serie de retete de sezon, pentru ca vara sa fie mai delicioasa! Retete pentru mic dejun Dulciuri si copturi Antreuri si gustari Salate Supe Felul principal Bauturi si smoothies
Salata cu cascaval Brie, rachitele uscate si seminte de pin
O salata rafinata si extraordinar de gustoasa! Perfecta atat pentru o cina in familie, cat si pentru o masa de sarbatoare. Semintele de pin accentueaza gustul cremos si usor picant al cascavalul brie, care se combina minunat cu dulcele fin al rachitelelor uscate. Ingredienteun bol mare de mix din frunze de salata6-7 rosii cherry50gr seminte de pin1 avocadoo mana rachitele uscate250-300gr cascaval Brie pentru dressing:3 linguri ulei de masline1 lingura otet de mar1 lingurita mustar de dijon1 lingura sos de soia dulce (este foarte important ca sosul de soia sa fie dulce, daca nu aveti unul, inlocuiti cu 1 lingurita neplina de miere lichida si adaugati inca o lingura de otet de mar)sare, piper Modul de preparare:Semintele de pin le calim bine pe o tigaie uscata pana se rumenesc frumos, apoi le lasam la o parte sa se raceasca. Spalam si uscam frunzele de salata, le punem intr-un bol adanc. Rosiile cherry le taiem in 4 si le adaugam in bolul cu salata. Avocado il taiem in doua, scoatem samburele si il decojim, apoi il feliem. Cascavalul Brie il taiem bucati maricele si il adaugam la salata impreuna cu avocado feliat, rachitelele uscate si semintele de pin racite.Pentru dressing amestecam […]
Supa greceasca de pui cu lamaie
O supa delicioasa si foarte usoara, perfecta pentru zilele de vara cand caldura nu te mai lasa sa ai pofte de mancare. Eu am luat reteta clasica si am facut mici ajustari, supa se primeste perfecta! Are mici asemanari cu zeama noastra de pui si totusi, e altceva! Va recomand sa o incercati neaparat! Ingrediente:1kg gaina pentru zeama, sau puteti alege orice alte parti de gaina cu os 2l apaa cana orez sau 1/4 capatina de conopida (din ea tot orez vom face)1 morcov mare (+ 1 pt bulion)4-5 catei de usturoi (+ 2-3 pt bulion)3 cepe medii (+1pt bulion)4 galbenusuri de oumazare verde proaspata (la dorinta)2-3 lamai1 lingura marar uscat macinat1 lingura patrunjel uscat macinat1 lingurita sare (sau dupa gust)piper, frunze de dafino legatura mare patrunjel proaspat Modul de preparare:Punem gaina, impreuna cu o ceapa, morcovul si usturoiul la fiert in 2l de apa, adaugam sare, piper si cateva frunze de dafin. Periodic strangem spuma care se formeaza. Daca aveti gaina de casa, o lasati sa fiarba pana e aproape gata, daca gaina e din comert, atunci o fierbeti 15-20min si incepeti sa pregatiti toate cele necesare pentru supa. Pentru a pregati supa de lamaie, taiem ceapa ramasa. O […]
Limonada de capsuni si busuioc
O bautura delicioasa, cu gust deosebit. Perfecta pentru a te racori in zilele calde de vara si foarte indragita de cei mici Ingrediente300gr capsuni bine coapte1 portocala (sucul)1 lingura zahar 3-4 lamai2 limeo legatura mare de busuioc proaspat1l apa Modul de preparare: Spalam bine si curatim capsunile de codite, le punem intr-o craticioara mica, impreuna cu sucul scurs de la portocala, adaugam la dorinta o lingura de zahar. Lasam cratita pe foc maxim 1 minut, indata ce da in clocot inchidem focul si amestecam bine sa se topeasca zaharul. Daca nu puneti zahar in limonada puteti omite acest pas. Apoi cu ajutorul unui blender maruntim bine capsuna si o strecuram intr-un ulcior prin sita. O lamaie si un lime taiem felii, din restul scurgem sucul. Le adaugam toate in ulciorul cu siropul de capsuni. Puteti folosi si coaja de la citricele scurse de suc, ele vor face gustul limonadei mai pronuntat. Mai adaugam si cateva capsuni intregi, apoi turnam aproximaiv 1l de apa si lasam pentru jumatate de ora la rece pentru gust mai bogat

Generat în 1.84 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots