Bucataria Talinei - condimentat cu dragosteGoogle Page Rank

 Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste


Blog culinar cu retete usoare si verificare, efectuate pas cu pas, scrise in romana si rusa.
RSS posts

Divertisment


Comenteaza





Fructe de mare in stil Mediteranean
Pe langa bucatele traditionale de Pasti, gospodinele mereu se straduie sa pregateasca ceva deosebit, ca sa-i surprinda pe cei dragi. Astazi va prezint o reteta exotica si rafinata, cu care nu veti da gres – Fructe de mare in stil mediteranean, aceasta cu siguranta o sa va cucereasca! Fructele de mare se topesc in gura, iar sosul este nemaipomenit! Nu ratati sansa sa inmuiati in sos o painica calda, crocanta – va fi o adevarata provocare pentru papile gustative! Si ce s-ar potrivi mai bine la aceasta mancare delicata, daca nu un INDIVIDO Rose! Un vin sofisticat și elegant, care impresionează prin echilibrul perfect dintre prospețimea Cabernet Sauvignon-ului și suplețea Merlot-ului, acest vin va va alinta cu aroma delicioasa de fructe de pădure si un postgust aromat de zmeură. Ingrediente:2 catei usturoi1 ceapa rosie1 ardei rosu bulgaresc250ml pasata de rosii1 calamar (tub)1-2 file de peste aprox. 500gr (halibut, tilapia sau seabass)15 creveti regali1kg scoici proaspete (midii)1 lingura cimbru macinat1 lingura sare (sau dupa gust)1 lingura paprika afumata dulce1 lingura zaharmix piper proaspat macinatcateva fire sofran250ml bulion (de peste sau gaina)400ml apa15-20 migdale ulei de masline3 linguri frunze patrunjel proaspatcimbru proaspat Modul de preparare:Tubul de calamari il spalati foarte bine in […]
Pulpa de miel la cuptor
Mielutul este oaspetele de onoare pe masa traditionala de Pasti, probabil nu lipseste de pe masa crestinului, la fel cum nu lipseste pasca si ouale rosii. Astazi vreau sa ma impart cu o reteta extraordinara de miel. Aceasta carnita cu siguranta va deveni preferata voastra, este un adevarat deliciu! Lamaia si condimentele perfect neutralizeaza mirosul caracteristic mielului, carnea se primeste foarte aromata si moale. Va recomand sa serviti la mielut sepajul deosebit Individo – Rara Neagra, Malbec si Syrah, un vin intens, cu arome fine, sofisticate, ce se amesteca intre ele deosebit de subtil. Malbec-ul fructat si Syrah-ul condimentat, accentueaza nobletea Rarei Neagra, care predomina triumfatoare. Cu o culoare solemna si o personalitate complexa, acest vin cucereste cu fiecare inghititura, culminand spre final in nuante de piper negru si stejar. Ingrediente: 1 pulpa de miel de aproximativ 1.5kg 10 catei usturoi câte 3-4 crengute de rozmarin si cimbru proaspat 2 tulpini de telina 1 tulpina de praz 1 morcov mare 2-3 rosii Marinada pentru miel: 5 catei de usturoi 1 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita cimbru 1 lingurita busuioc 1 lingurita mix de piper 1 lingurita sare 1 lingurita usturoi uscat 1 lingurita menta uscata 1 […]
Pui la cuptor cu legume de primavara
Sfintele Sărbători de Paști ne oferă frumoasa ocazie să ne adunăm împreună cu familia și prietenii, să pregătim bucatele noastre preferate și să le savurăm alături de un vin bun. Anul acesta, împreună cu vinăria Chateau Vartely am pregătit o serie de rețete pentru masa de sărbătoare și recomandări de asociere a lor cu diverse vinuri. Prima rețetă care vreau sa o prezint este o rețetă de Pui la cuptor cu legume de primăvară. O rețetă simplă și usor de preparat. Carnea de pui se primește extraordinar de aromată și fragedă, iar legumele completează gustul delicat al puiului. Vă recomand să serviți puiul alături de vinul Individo Fetească Regală Reisling, un vin alb sec, cu arome fine de flori de câmp și gust delicat ce va delecta orice cunoscător și va da savoare deosebită puiului. Ingrediente:1 pui intreg, preferabil de casă, de aproximativ 1-1.3kg200ml vin alb sec Individo Fetească Regală Reisling30gr unt moale3-4 crenguțe rozmarin3-4 crenguțe cimbru5-6 căței de usturoi1 lamâie50 gr bacon300gr mazăre verde1 căpățină broccoli3 morcovi mediiamestec de condimente:1 linguriță turmeric1 linguriță chilli măcinat2 lingurițe busuioc2 lingurițe oreganosare, piper după gust Modul de preparare:Spălăm foarte bine puiul, îl uscăm cu un prosop de bucătărie. Ungem puiul în interior […]
Prepelite la cuptor cu piure de mazare
Vreau să mă împart cu o rețetă ușoară și foarte gustoasă de prepelițe la cuptor. E drept, durează ceva timp până se gătește, dar rezultatul se merită cu siguranță. Prepelițele astfel pregătite sunt foarte fine, carnea se topește în gură, iar combinația cu mazărea verde este absolut delicioasă! Ingrediente: 4 prepelițe 20gr unt 1 linguriță usturoi uscat 1 linguriță ceapă uscată 2 lingurițe oregano 0.5 – 1 linguiță sare, 0.5 linguriță piper 4 linguri ulei de masline câteva crenguțe cimbru proaspăt 5-7 căței de usturoi 1 pungă de copt (folie de copt tip manson) pentru piure de mazăre: 300gr mazăre (proaspătă sau congelată) 2 cepe mari 30gr unt 1 lingură ulei de masline Modul de preparare: Spălăm bine prepelițele, le tăiem în jumătăți, înlăturăm osul din mojloc. Amestecăm condimentele (usturoiul și ceapa uscată, oregano, sarea si piperul) împreuna cu uleiul de masline și ungem bine prepelițele pe ambele părți. Încingem tigaia la foc tare, topim untul și rumenim prepelițele pe ambele părti foarte rapid. Imediat trecem prepelițele într-o pungă de copt, adăugăm ustuoiul proaspăt și crenguțele de cimbru, legăm punga foarte bine și o punem într-o tava mai adâncă.. Turnăm în tava 400ml apă și gătim în cuptorul preîncălzit la […]
Legume coapte
O rețetă simplă, ușor de pregătit și foarte delicioasă! Puteți folosi orice combinație de legume, veți descoperi că absolut toate legumele coapte sunt extraordinar de gustoase și capătă gust complet diferit. Se combină perfect cu o mâncare de carne sau pește. Ingrediente: legume proaspete, pentru un platou mare aveti nevoie de: dovlecei zucchini -2buc morcovi -2buc ceapă roșie – 2buc ardei kapia – 3buc ardei iute – 2-4buc roșii cherry – 5-7buc usturoi (căpățina întreagă) – 2-3buc ulei de masline oregano sare Modul de preparare: Tăiați legumele în forma dorită, dar bucăți destul de mari. Turnați peste legume ulei de masline, asezonați cu sare și oregano, amestecați bine. Gătim în rolă la 180°C timp de 30-40min, apoi schimbăm la regimul grill și gătim legumele pentru încă aproximativ 5 minute. Pofta mare!
Salata de primavara
Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă de salată. Se pregătește rapid și este foarte delicioasă! Ingrediente: mix de frunze de salata mix de microplante o legatura ridiche pentru dressing: 3 linguri ulei de masline sucul de la 1/2 lamaie sucul de la 1/2 portocala o lingurita miere 1 lingurita mustar frantuzesc sare, piper Modul de preparare: Spălăm bine și uscăm frunzele de salată, precum și microplantele. Amestecăm împreună cu ridichea tăiată in 4. Mixăm toate ingredientele pentru dressing și turnăm peste salată. Servim imediat.
Sos Bolognese
Ingrediente: 600gr carne tocată de vită 400gr carne tocată de porc 1 ceapă mare sau 2 cepe medii 1-2 morovi 2 tulpini de țelină 3 căței de usturoi 50gr unt ulei de măsline 200ml vin alb sec 150ml frișcă de 20% 400ml bulion de vită 300ml passata de roșii (conserva) sau 2 roșii mari coapte 1 lingură pastă de tomate 2 lingurițe busuioc uscat 1 linguriță usturoi uscat 0.5 lingurițe piper negru măcinat sare dupa gust Modul de preparare: Tăiem ceapa semicercuri sau în forma dorită de dvs, mai mășcat. Mărunțim usturoiul. Călim ceapa împreună cu usturoiul, până ceapa devine transparentă. Țelina se taie semicercuri Morcovul se dă pe răzătoare Adăugăm țelina și morcovul la ceapă și gătim la foc mediu aproximativ 5minute. Între timp, într-o tigaie adâncă sau oală cu fundul gros topim untul în aprox 2 linguri ulei de măsline. Adăugăm carnea tocată. Gătim carnea la foc tare amestecând bine ca sa zdrobim toate boțurile. Gătim până carnea se întunecă la culoare și nu lasă suc. Apoi adăugăm vinul și gătim câteva minute cât să se evapore alcoolul. Adăugăm apoi la carne bulionul de vită, passata de roșii și pasta de tomate. Amestecăm bine, apoi adăugăm legumele. La […]
Supa de prepelite cu taietei de casa
Ingrediente: 4-5 prepelițe 3-4l apă 3 morcovi 1 tulpină de țelină 1 ceapă 1 ardei kapia 20 ouă de prepelițe pentru taietei de casa: 1 ou 100gr făină sare Modul de preparare: 1. Spalăm bine prepelițele, le punem într-o cratiță împreună cu ceapa, țelina, morcovii și ardeii, toate taiate bucâți mari sai intregi. Turnăm apa, adăugăm sare și punem cratița la foc. Aducem supa la fierbere, strângem periodic spuma care se formează. Gătim până prepelițele și morcovii sunt gata. 2. Între timp pregătim tăiețeii. Amestecăm ouăle cu sarea, și le adăugăm la făină. Amestecăm bine până obținem un aluat elastic. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 10min. 3. Presurăm pe masă puțină făină și întindem pe ea aluatul într-o foaie subțire. Tăiem apoi foaia în jumătate și rulăm aluatul. Apoi tăiem aluatul, formând tăiețeii de grosimea dorită. Desfacem taiețeii și ii lăsăm puțin la uscat (10-15min) 4. Strecurăm supa prin sită. Adăugăm tăiețeii în supa strecurată și le fierbem cîteva minute, până se vor ridica la suprafață. Morcovii se taie rondele, restul legumelor se aruncă. Carnea de prepelite o puteți dezosa, sau tăia de forma dorită. Apoi o întoarceți inapoi la supă. 5. Aparte fierbem ouăle de prepelițe, le curățim […]
Pui cu linte si legume
O mâncare de linte verde, delicioasă și sățioasă, perfectă pentru zilele reci. Ingrediente: 1kg carne de pui (eu am ales șold de pui dezosat) 300gr linte verde (sau orice linte care nu se fărâmă la fiert) 2 morcovi medii 2 ardei kapia 2 cepe apă (aproximativ 1l) câteva frunze de dafin sare, piper, usturoi uscat, cimbru si coriandru macinat Modul de preparare: 1. Spalam lintea în câteva ape. 2. Carnea de pui o spălăm bine, o uscăm și o condimentăm cu sare, piper și cimbru. 3. Intr-un ceaun bine incins, turnam ulei de masline, adaugăm carnea de pui și o gătim la foc tare pana se rumeneste pe ambele părti. Punem carnea la o parte si o acoperim să nu se răcească. 2. Între timp curățim legumele. Apoi în ceaunul in care s-a prăjit carnea adaugam ceapa tăiată semicercuri și o călim la foc tare până devine transparentă și ușor rumenita. 3. Morcovii se taie lunguieț, la fel și ardeii. Adăugăm legumele la ceapă și gătim 3-5 minute la foc mediu. 4. Întoarcem carnea înapoi în ceaun, adăugăm lintea si turnăm apă cât să acopere toate ingredientele. Lăsăm apa sa dea în clocot, dupa care dăm focul mai incet, punem […]
Supa-crema de dovleac
Astazi va prezint o reteta de toamna, supa-crema de dovleac, foarte delicioasa si usoara! Ingrediente: 1kg dovleac 300gr cartofi 2 cepe 4 mere 2 morcovi 100gr cașcaval topit apă semințe de dovleac și cascaval tare pentru servit sare, piper, usturoi uscat Modul de preparare: Toate legumele se spală bine și se curăță de coajă. Se taie măscat și se pun într-o cratiță adâncă cu fundul gros. Apa se toarnă peste legume, ea nu trebuie sa acopere legumele complet, merele si dovleacul lasă destul de multă apă și riscăm să avem o supă prea lichidă. Punem cratița la foc tare, micșorăm focul odată ce apa dă în clocot. Fierbem timp de 40 minute. Adăugăm cașcavalul topit, apoi mărunțim toate ingredientele cu blenderul până obținem o compoziție cremoasă și omogenă. Potrivim cu sare, piper și usturoi uscat. Servim supa caldă, adăugăm cașcavalul tare și semințele de dovleac.

Generat în 0.631 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots